Granar och pynt

 

Det har varit uselt med julbloggandet här i år av olika orsaker. Delvis tidsbrist, men även en del sega sjukdomar som varvat så gott som alla familjemedlemmar. Men nu är alla friska för tillfället och vi kan äntligen börja se fram emot julen. Ikväll har vi klätt julgranen och då kom jag på att jag inte ens hunnit blogga om vår lillajulsgran ännu, fast den stått här inne i många veckor redan. I fjol hade vi en större lillajulsgran, men i år fick det bli en liten gran i en vas med bara några vita hjärtan som pynt.

 

 

Ljuskronan som jag tillverkade ifjol hänger med även i år och lyser upp så fint i hörnet av matsalen.

 

 

På matsalsbordet står också en ny sak – en helvit gran som egentligen är ett ljus, men som nästan ser ut att vara gjord av porslin. Den är så fin så den kommer jag inte att elda upp, utan den får står där som prydnad hela julen. Blev så fint tillsammans med renen och hyacinten på silverbrickan. (Granen kommer från Onnen Sydän, renarna från Säde, duken och brickan från Indiska ifall någon undrar).

 

 

I det här rummet blir det alltså inget rött julpynt, utan endast beige, grått, silver och vitt. Helt i min smak! En del av vårt julgranspynt rymdes inte i granen i år, så det lade jag istället i några glasskålar med lock.

 

 

Ikväll har vi som sagt klätt julgranen, men den får ni se lite senare. Här är i alla fall en smygtitt på årets julgranspynt som till största delen består av guldfärgade bollar, men även en del silver och vitt. Hur är det mer er – har ni också tagit in julgranen redan?

 

 

Just nu testar jag den tredje kameran från Canon, denna gång är det en riktigt avancerad kamera jag fått hem – Canon EOS 5D Mark III med ett 24-105 mm:s objektiv. Jag har inte kommit underfund med alla inställningar och knappar ännu, så jag testar mig fram (gillar inte att läsa bruksanvisningar). Det blir fel ganska ofta, men när jag får till det så blir det riktigt bra bilder. Jag har länge varit intresserad av att prova just den här kameramodellen eftersom jag hört så mycket bra om den, så det är verkligen roligt att få testa den innan jag bestämmer mig för vilken jag ska köpa. Tidigare har jag testat Canon EOS 650 D och Canon EOS 60D, men det är inget lätt beslut kan jag säga.

0 gillar
Hemma hos oss Jul Julgran Lampor & ljus Matsal

Du Kanske Också Gillar

4 Kommentarer

 • Reply
  Seralias Stuga
  21 december, 2012 at 23:14

  Ser så fint och juligt ut hemma hos er! Väntar på bilder av den stora granen 🙂

 • Reply
  Christina
  22 december, 2012 at 11:32

  Jo, granen står nog här inne hos oss nu. 🙂

 • Reply
  Sanja
  23 januari, 2014 at 13:40

  snälla svara till min mail, vart kommer dina glasskålar med lock ifrån? Har letat som en tok överallt efter dessa men inte hittat någonstans,
  snälla svara till min mail, skulle vara så tacksamt!!!!!

  /mvh Sanja

 • Reply
  Anna-Lena
  6 november, 2015 at 09:57

  Jag har tyvärr inget tips på var man hittar liknande glasskålar i nuläget eftersom detta inlägg är 3 år gammalt 🙂 Men tycker nog man brukar se dem på många inredningsbutiker i shabby chic stil 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.