Onnen Sydän

 

Idag tänkte jag presentera ännu en av de fina inredningsaffärerna som finns i Vasa. Denna gång har turen kommit till Onnen Sydän som finns i Rewell Center (med ingång från övre torget). Klicka här för att se en karta.

 

 

Onnen Sydän ägs av Soile Finskas och öppnades i maj 2009. Soile har ett stort intresse för inredning och vackra saker och det var anledningen till att hon beslöt sig för att starta en egen inredningsaffär. Innan dess jobbade Soile bl.a. på ABB. Hon är tvåbarnsmamma och på fritiden ligger fotografering och havet henne varmt om hjärtat.

 

 

De första två åren var butiken belägen i en liten lokal på Övre torget, men ifjol flyttade Onnen Sydän in i en nyrenoverad och fyra gånger större lokal i två våningar ett stenkast från det gamla stället. I dag har Soile 2-4 anställda i sin butik beroende på säsong.

 

 

I butiken säljs produkter från exempelvis Riviera Maison, Sasu´s Playhouse, Svanefors, Sia och Aarikka. Här finns något för alla – både för stora och små. Inspiration till vad som ska ingå i butikens sortiment får Soile bland annat genom att besöka mässor samt genom önskemål från kunderna.

 

 

Onnen Sydän har också en webbutik som öppnades år 2011. Där kan kunderna enkelt få en överblick över affärens utbud och de olika märken som säljs.
– Webbutiken är ett bra komplement till affären och jag anser att den verkligen behövs, säger Soile. Människor har idag allt mindre tid att gå omkring på stan och därför är det enkelt att beställa hem produkterna via nätet istället. Nätbutikens kunder kommer från hela landet.


 

– Vi har ett stort utbud av tyger och vi har även en egen sömmerska som kan förverkliga kundernas önskemål. Vi säljer också färdigsydda gardiner och kuddfodral, bl.a. från det omtyckta svenska märket Svanefors, berättar Soile.

 

 

Den här tiden på året är butiken förstås fylld med vackra julsaker, så jag avslutar med ett bildspel bestående av några juliga foton.

 

 

 

0 gillar
Gardiner Inredningsbutiker Intervjuer Jul Nätbutiker Prylar

Du Kanske Också Gillar

10 Kommentarer

 • Reply
  Sara
  17 december, 2012 at 15:44

  Onnen sydän har verkligen mycket fina saker 🙂 Brukar nog nästan alltid gå in där en sväng om jag går på stan 🙂 Och så mycket bättre nu med större utrymmen!

 • Reply
  Elin
  15 december, 2012 at 11:34

  Vilka underbara bilder! Onnen sydän är min favoritbutik av alla inredningsbutiker här i stan.

 • Reply
  Susanna Tamminen
  15 december, 2012 at 08:29

  Oj, det skulle nog vara mitt dröm att ha en egen inredningsbutik… men det fins ju så många redan 🙂 Quriosa i Jungsund är jätte fin också, har du varit där?

 • Reply
  Anu
  14 december, 2012 at 16:47

  Casa och Sisustus IN är mina lokala favoriter för inredningssaker i mera modern stil. Sen finns ju t.ex. Indiska, om man igen föredrar det mera bohema.

  Tack förresten för tipset i nåt tidigare inlägg om att spraya juldekorationerna i rätt färg. Här ska det bli vita bollar av guldfärgade! 🙂

 • Reply
  Christina
  14 december, 2012 at 16:00

  Visst ser inredningen likadan ut i alla affärer nästan, men priset kan variera. Tids nog vänder vinden och utbudet ändras.

  Visste förresten inte att Onnen Sydän har webshop också. 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   14 december, 2012 at 16:33

   Så är det, butikerna snappar nog snabbt upp vad kunderna vill ha och ändrar utbudet enligt efterfrågan. Jag tycker att många av inredningsbutikerna här i stan har ett ganska varierat utbud med både moderna, stilrena, industriella och romantiska shabby chic produkter i sitt utbud.

 • Reply
  Sara
  14 december, 2012 at 15:03

  Inte för att vara fräck, men den där inredningen ser likadan ut i alla affärer tycker jag. Finns det verkligen inga andra stilar nu? Vore kul om du kunde hitta och besöka en affär som hade en HELT annan stil.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.