Rosa julpynt

 

Julpynt ska helst gå i någon av de traditionella färgerna rött, vitt, silver och guld tycker jag. Men för en 5-åring är det inte helt fel med lite rosa nyanser i julpyntet. Som till exempel små rosa pärlor i den vita minigranen.

 

 

Tillsammans med vitt och silver tycker jag faktiskt det rosa blev riktigt snyggt och Agnes är mer än nöjd. Jag hittade två gamla elljusstakar i skåpet som jag piffade upp med lite washitejp så de skulle kännas lite mer passande för ett barnrum. Standardmanschetterna i grönt plast med guldfärgade kottar kändes inte speciellt roliga.

 

 

Jag drog tre remsor med prickig och randig tejp runt ljusen och genast kändes ljusstaken betydligt modernare. Det tog ungefär 5 minuter så det är ett väldigt snabbt pyssel om man vill fixa till en gammal ljusstake på ett enkelt sätt.

 

 

Snögubben är min gamla och den har Agnes fått överta eftersom hon tycker den är så otroligt fin. Den mjuka och söta ugglan fick hon i present av farmor och farfar tidigare i höst och den passar bra här tillsammans med det andra pyntet. Idag var vi en sväng på loppis och hittade en liten ljuslykta i form av ett hus som också ska få ta plats här på hyllan, så jag får återkomma med fler foton en annan dag när allt är fixat.

 

0 gillar
Barnrum DIY Hemma hos oss Jul Makeover Pyssel Washi tejp

Du Kanske Också Gillar

12 Kommentarer

 • Reply
  En Vacker Vardag
  9 december, 2012 at 22:51

  Självskrivet färgval. Kanske fjärilsbollen passade in i temat? 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   10 december, 2012 at 08:01

   Det gjorde den absolut! 🙂 Den hänger på gardinstången nu, men jag ska fixa ett länge band till den tror jag.

 • Reply
  Nina
  9 december, 2012 at 22:19

  Jag tyckte det blev riktigt fint jag! 🙂 Och fyndigt att piffa opp den gamla ljusstaken med tejpen!

 • Reply
  Christina
  9 december, 2012 at 21:44

  Köpte hem några rullar washi-tape nu till julen och har fixat några av julkorten med just den tejpen. Gäller bara att hitta fler användningsområden till tejpen nu så.. 🙂 Men det verkar ju bara vara fantasin som sätter gränserna.

 • Reply
  Sara
  9 december, 2012 at 20:58

  När jag läste rubriken tänkte jag först: nej! Men när jag såg bilderna så insåg jag ju att det faktiskt var riktigt fint, även om det nog inte skulle vara något alternativ mig. Men i ett barnrum skulle det också vara helt okej 🙂

 • Reply
  alegni
  9 december, 2012 at 20:36

  Fatet du undrade över är en kuverttallrik som jag köpt på Indiska för ett år sedan. Vet inte om den finns i sortimentet längre. Du får gå dit och kolla. 🙂
  Sött med rosa i Agnes rum!

 • Reply
  Camilla
  9 december, 2012 at 20:19

  För en som gillar rosa (dock inte kopplat det som julfärg) är ju dethär hur fint som helst! Här har också dottern lite julpynt i rosa, bl.a. stjärnan i fönstret går i grått och rosa. Efter dina härliga bilder blir jag dock sugen på att fixa lite mer i rosa och vita toner.

 • Reply
  TIDSTJUVEN
  12 december, 2012 at 19:23

  Så fint det blev! 🙂 Och så fiffigt att sätta tejp runt ljusstakarna för att piffa upp dem. 😀

 • Reply
  Liie - Julkalender!
  10 december, 2012 at 23:28

  Jag bildgooglade något med jul och hamnade här tack vare dessa fina bilder. Jag som är 26 skulle lätt kunna ha detta på mitt kontor, underbart vackert! Här hemma går vår stora julgran i vitt men med blåa dekorationer och massor av djur i, lite udda men ja, jag älskar det! Din dotters uggla tycker jag väldigt mycket om, precis något som skulle kunna sitta i toppen av min gran, om vi nu inte haft en skidåkande pingvin där.. 😉

  • Reply
   Anna-Lena
   11 december, 2012 at 07:56

   Låter som en helt fantastisk julgran med en pingvin i toppen! 🙂

 • Reply
  Sabina
  11 december, 2012 at 23:20

  Det är ju hur snyggt som helst med rosa i julgranen, speciellt när granen är vit! Det är vi nog fler än bara 5-årinen som tycker! Min 4-åring här hemma skulle dåna av om hon fick se den! 🙂

  Kram Sabina

 • Reply
  Susanna Tamminen
  10 december, 2012 at 20:46

  Vilken bra idé med washitejp på ljusstake!

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.