Snöbollar

 

Jag skulle som sagt inte göra något annat julgodis än Rocky road i år, men jag försökte smita undan julstädningen genom att hålla mig sysselsatt i köket istället. Så det blev två sorters julgodis till – och ett av recepten kommer här.

 

Enkla snöbollar gjorda på vitchoklad och kokos.

125 g vit choklad
100 g smör
1 tsk vaniljsocker
4 msk florsocker
kokos att rulla i

Gör så här:

Smält chokladen försiktigt över ett vattenbad. Chokladen får inte blir för varm eller koka. Klicka i små bitar av smöret och låt det smälta. Tillsätt vanilj- och florsocker. Ställ massan i kylskåp en stund för att den ska stelna. Forma till små bollar och rulla dem i kokos. De smakar bäst kalla, så förvara dem i kylen tills de ska ätas.

0 gillar
Jul Mat & bak Recept

Du Kanske Också Gillar

1 Kommentar

  • Reply
    linda hjerpe
    23 december, 2012 at 21:55

    Åhh vad smaskigt nu blev jag snål på snöbollarna och så har jag inget vitchoklad =) måste handla på nästa affärs runda. God jul =)

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.