Stickat

 

I år har jag koncentrerat det röda julpyntet till köket och vardagsrummet, medan matsalen i burspråket går i vitt, grått, beige och silver. Lite diskretare stil, men ändå juligt med mycket fattigmanssilver, ljus och glittriga julgransbollar som dekorationer. Kanske lite mera nyårskänsla än jul, men jag gillar det!

 

 

Ljusstakarna från Perfect Home fick sällskap av en julgran med små lampor inuti som jag köpte på min shoppingtripp till Tammerfors för några veckor sedan. De vackra “stickade” ljusen är nya storfavoriter från Halpa-Halli.

 

 

Kvistarna med trollhassel har bytt plats flera gånger under hösten och står för tillfället i en stor svart vas i vardagsrummet. För att göra dem lite mer juliga hängde jag några små, vita dekorationsbollar i kvistarna.

 

 

Ugglan är också ett nyinköp som hängde med från Säde på samma gång jag köpte renarna. Det är mycket djur i inredningen just nu och ugglor och renar står högst i kurs för mig. Även här står en ljusstake med flätstickat mönster – denna nya trend som jag verkligen fallit pladask för. Kontrasten mellan det hårda materialet och det mjuka, stickade utseendet känns helt rätt i vinter.

 

 

Grovstickade kuddar och plädar har varit storsäljare i höst och nu har alltså någon fiffig person kommit på att man kan göra en massa andra roliga saker som ser stickade ut. Som till exempel adventsljusstakar, muggar eller blomkrukor. Och det allra sötaste – en stickad ren! Jag skulle inte tacka nej till en sådan! 

 

 

Porslinsprylar med flätstickat mönster börjar dyka upp lite här och där (Halpa-Halli, Citymarket och Anttila för att nämna några ställen) och jag kommer säkert att falla dit fler gånger har jag på känn. Gillar ni också?

Bilder från H&M Home, Anttila, Åhléns, Hobby-Hall, Werannas.

0 gillar
Detaljer Hemma hos oss Inredningsbutiker Jul Lampor & ljus Matsal

Du Kanske Också Gillar

10 Kommentarer

 • Reply
  Ida
  6 december, 2012 at 09:57

  jag kör också på temat renar i år i vardagsrummet, Pentik har ju sitt Saaga tema i köket får det bli mera standard rött 🙂

 • Reply
  S
  6 december, 2012 at 07:48

  Vilka fina ljus!! Har inte sett såna förr, riktigt häftiga 🙂

 • Reply
  Christina
  6 december, 2012 at 10:46

  Verkligen snygga ljus. Jo, jag har en längre tid varit svag för både stickat och virkat i inredningen.

 • Reply
  Hemma hos
  7 december, 2012 at 07:59

  Gillar verkligen det stickade temat, har också de grå ljusen ( + vita ) hemma men sparar på dem… de är så fina så jag täcks inte använda dem 🙂
  En fin helg till dig och andra advent! MALIN

  • Reply
   Anna-Lena
   7 december, 2012 at 10:02

   Det var i din blogg jag såg ljusen första gången, så efter det blev det ett besök på Halpa-Halli 🙂

 • Reply
  Petra
  9 december, 2012 at 13:37

  Jag vill ha allt som finnas att köpas i detta inlägg. Suck.

  😉

 • Reply
  Nina
  9 december, 2012 at 15:10

  Jag har åxå fallit för det stickade temat, känns så mysigt och ombonat på nåt vis. Hittade de där underbara ljusen vid halpa halli i höstas, men de står nog som prydnad på ljusbrickan ännu. Måste nog och bunkra upp med flera före jag "nens" bränna dem 😀
  Och den där renen föll jag alldeles pladask för när jag såg den från Hobby hall, har väntat i en evighet på paketet nu känns det som, brukar gå snabbare än 2 veckor därifrån annars.
  Var har du hittat de där vita stickade muggarna? De bara måste jag ha! Den där mindre modellen skulle passa perfekt som glöggmuggar hos oss!

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.