Tygtryck

 

Nu är det inte länge kvar tills julgranen ska tas in. På Ikeas blogg fick jag syn på det roliga tyget Margareta som säljs som metervara och pryds av ett grantryck i verklig storlek. Det är perfekt för den trångbodde som ändå vill ha julstämning i form av en julgran. Enkelt att hänga upp på väggen och tar nästan ingen plats alls. På bilderna har granen pyntats med julgransbollar och pappersvimplar.

 

 

Tyget Margareta finns också i ett annat utförande, med ett mönster som lurar ögat att tro att det är en hög med virke som staplats längs med väggen. Det ser mycket naturtroget ut på bilderna tycker jag.

 

 

Den här formen av “lurendrejeri” kallas trompe l’œil och var mycket populärt på 1600-talet. Det vanligaste på den tiden var att man gjorde marmoreringar på trä för att få materialet att se ut som dyrbar marmor från Italien. Men det innebar inte att det var mindre värdefullt, utan skickligheten och effekten av synvillan var på modet och oerhört trendigt på den tiden.

Källa och bilder: Ikea/Livet hemma

0 gillar
Inredningsbutiker Julgran

Du Kanske Också Gillar

6 Kommentarer

 • Reply
  maria
  21 december, 2012 at 17:41

  Oj, varför såg jag inte dom där när jag var till ikea för en månad sen, superfiffigt ju!

 • Reply
  alegni
  19 december, 2012 at 09:04

  Hehe, den där granen var ju en lysande idé!

 • Reply
  Susanna Tamminen
  19 december, 2012 at 08:48

  Vilka roliga tyger, tack för tipset!

 • Reply
  Marygrace Susca
  2 november, 2014 at 22:51

  Is the pine tree panel available to purchase anywhere?

 • Reply
  Carolina
  30 mars, 2016 at 00:19

  Kommer espresso house öppna i Åbo?

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.