Vackra paket

 

På nätet råder det ingen brist på idéer när det kommer till paketinslagning. Jag har samlat några bilder på kreativa och vackra paket som kanske kan fungera som inspiration ifall ni ännu inte har hunnit paketera alla julklappar. Tidningspapper, tapeter, tygremsor, kottar, grankvistar, bokstavsstämplar och washi tejp passar perfekt för att skapa personliga paket.

 

 

Min favorit av alla dessa är nog paketen som dekorerats med svartvita foton istället för namnlappar. En rolig idé kan vara att printa ut ett gammalt foto av mottagaren (kanske som liten bebis) och fästa fotot på paketet, så får alla gissa sig fram till vilka paket som tillhör vem.

 

 

Har ni tänkt på att nästan alla paket som fotas och läggs ut på nätet är hårda, fyrkantiga eller rektangulära lådor med perfekt symmetri? Aldrig några mjuka paket eller prylar med oregelbundna former som ska paketeras. Mina paket har de mest udda former och blir inte alls lika fina som exemplaren ovan. För att vara ärlig så anstränger jag mig inte speciellt mycket heller, paketen rivs ändå upp så snabbt att ingen hinner beundra dem. Men jag tycker ändå att vackra paket är en fröjd för ögat och om man bara hade 5-6 julklappar att paketera kanske det inte vore en omöjlighet att dekorera dem lite extra fint.

 

 

Om man glömt att köpa julpapper så är det ingen panik (så länge du har en ganska liten pryl som ska paketeras). Det finns massor med printbara papper på nätet, t.ex. det svartvita med text på den nedersta bilden hittar du här och här. Ett annat tips är att bildgoogla på t.ex. printable christmas paper så kommer det upp en massa fina papper som man kan använda sig av.

Foton från Pinterest, Odessa May, Sarasota Magazine, The sweetest occasion.

0 gillar
Jul Pyssel

Du Kanske Också Gillar

5 Kommentarer

 • Reply
  Gertrud
  29 december, 2012 at 13:07

  Det är en fröjd att se på dina fina arrangemang. Gott nytt år önskar jag dej och många fina tips under det kommande året.

  • Reply
   Anna-Lena
   29 december, 2012 at 13:10

   Gott nytt år till dig också!

 • Reply
  En Vacker Vardag
  21 december, 2012 at 15:05

  Skarvar i med ännu en inspirationslänk med mycket paketeringstips http://inspirationsfabrik.blogspot.fi/2012/12/tema_19.html

  Önskar er en riktigt skön helg med mycket julpyssel!

  • Reply
   Anna-Lena
   21 december, 2012 at 15:22

   Tack, trevligt med ännu mera paketeringstips!

 • Reply
  Livet på Vestergård
  21 december, 2012 at 22:14

  Fina tips! Som tur är har jag alla färdigt paketerade 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.