2-årskalas

På nyårsdagen fyllde Edvin 2 år och vi hade ett litet kalas med dinosaurietema. Det var inte speciellt genomtänkt, utan det började med att jag såg en söt dinosaurie och då bestämde jag mig för att göra några “cupcake-toppers” med olika dinosaurier. Mycket snälla och söta sådana alltså.

   

Det är ett enkelt sätt att fixa snygga muffins om man inte gillar de hårda silverkulorna och snöflingeströsslet som finns i butikerna. Själv gillar jag allt som är barnsligt och gulligt, så det här är precis min stil. Och jo, barnen gillade dem också!

   

Förutom morotsmuffinsen försökte vi även bli av med det sista julgodiset i form av pepparkaksbollar och Rocky road. Annars ville jag försöka undvika att kalaset skulle kännas “juligt” fast han fyller så nära julen, så jag satsade på knalliga färger som gult, blått, grönt, rosa och turkos.

 

 

Tårtan stod för den fräschaste färgklicken – här gick vi verkligen loss med livsmedelsfärgerna! Min man (som har bättre tålamod än jag) stod för tillverkningen av marsipandinosaurien på toppen av tårtan, medan jag skötte spritsandet. Jag brukar beställa världens godaste tårta från ett bageri, men i år hittade jag ett recept som på pappret såg ut att vara exakt samma tårta så jag beslöt mig för att testa det.

 

 

Och ja, den smakade minst lika bra som bageriets tårta så den här kommer jag absolut att göra fler gånger. Tårtan består av en kladdkakebotten med vitchoklad- och hallonmousse. Receptet hittade jag i den här bloggen (som för övrigt är en av Österbottens bästa kak- och bakbloggar). Det här med tårtor och dekorationer är ett intresse som jag har försökt ignorera i flera år, eftersom jag verkligen inte har tid att börja med någon ny hobby. Men nu har jag ändå bestämt mig för att gå en tårtdekoreringskurs i vår, så förhoppningsvis kan jag använda något annat än spritsen nästa gång jag ska dekorera en tårta.

 

 

När jag ändå var i farten med dinosaurierna gjorde jag även ett grattiskort i samma stil. Pappersvimplarna tillverkade jag ifjol till 1-årskalaset och de fungerade bra även i år.

 

 

Agnes gillar också papperspyssel och nu ville hon göra placeringskort till alla gäster, men det kom hon på så sent så det fick bli enkla papperslappar med alla barnens namn som hon placerade ut på faten.

 

 

Så, nu har vi firat i flera veckor i sträck känns det som…jul, nyår och födelsedagskalas. Den inkommande helgen blir det även en familjefest, men sedan ska det bli skönt med lite paus från alla festligheter. Men inte så länge, för om bara några månader är det dags för 6-årskalas här.

0 gillar
Detaljer DIY Dukningar Födelsedagar Glas & porslin Hemma hos oss Mat & bak Matsal Pyssel Recept

Du Kanske Också Gillar

25 Kommentarer

 • Reply
  En Vacker Vardag
  3 januari, 2013 at 21:38

  Ja dinosaurierna var verkligen för gulliga. Brukar inte gilla dem värst mycket, men den här söta varianten måste man ju bara gilla. Kortet missade jag, det var ju synd. Tack ännu för ett trevligt kalas 🙂

 • Reply
  Mia
  3 januari, 2013 at 21:56

  Söta var dinosaurierna verkligen. Var skall du gå på kurs, jag skulle också vara intresserad?

  • Reply
   Anna-Lena
   3 januari, 2013 at 21:58

   Jag har anmält mig till en kurs i Petalax lö-sö 26-27.1. Kom med du också! 🙂

   • Reply
    Mia
    4 januari, 2013 at 17:29

    Var skall man anmäla sig?

    • Reply
     Anna-Lena
     4 januari, 2013 at 18:07

     Jag kan maila dig 🙂

 • Reply
  Anu
  4 januari, 2013 at 14:49

  Oj vad gulligt!
  Ser förrsten att vi har samma kaffeservis! Inte varje dag man bongar den- 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   4 januari, 2013 at 14:54

   Jag har inte heller sett den servisen nån annanstans 🙂 Jag köpte den en gång när Anttila hade lagertömning, efter det har jag inte sett den överhuvudtaget. Lite synd, för en av mina koppar har gått sönder så jag skulle behöva köpa en till.

   • Reply
    Anu
    7 januari, 2013 at 16:29

    Vi har köpt våra på Stockmann i tiderna, vet inte om de har den ännu. Heritage white heter den annars.

 • Reply
  Ann-Marie
  4 januari, 2013 at 10:20

  Jag hittade till din blogg för att den handlar om inredning, och det är förstås alltid roligt att titta på vackra inredningsbilder, men alldeles särskilt gillar jag dina kortpyssel! Var hittade du dinosaurierna? Och hur gjorde du?

  • Reply
   Anna-Lena
   4 januari, 2013 at 10:36

   Jag minns tyvärr inte vilken sida jag hittade dinosaurierna på, jag googlade på "dinosaur clipart" och liknande kombinationer. Jag brukar hitta mycket fint på pysselsidor för barn. Själva cirklarna och texten gjorde jag sedan helt från grunden i InDesign. Jag printade ut två exemplar av varje cirkel på helt vanligt tunt papper som jag sedan limmade ihop med en tandpetare mittemellan.

 • Reply
  Christina
  4 januari, 2013 at 07:29

  Roligt med tårtdekoreringskurs.

 • Reply
  Livet på Vestergård
  4 januari, 2013 at 20:05

  Men så mycket fint du gjort!
  Kakreceptet måste jag prova på.

 • Reply
  Carina
  4 januari, 2013 at 21:32

  Roligt att du gillade kakan 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   4 januari, 2013 at 21:40

   Tack för alla goda recept du delar med dig av! 🙂

 • Reply
  Seralias Stuga
  4 januari, 2013 at 22:30

  Jösses så fint du pysslat och bakat! Och dessutom hunnit fram med kameran! Duktiga, duktiga du! Nästa gång vi ska ha kalas tror jag anlitar dig att fixa rubbet 😉

  Skön helg till er!

 • Reply
  Sofia
  5 januari, 2013 at 22:25

  Tack för tipset om kakan! Jag kollade receptet och tyckte att också jag skulle testa eftersom det inte verkade så svårt. Och det var ju inte heller och mycket gott och fint med tre lager och färger! Blir säkert någon fler gång.

  • Reply
   Anna-Lena
   5 januari, 2013 at 22:28

   Vad roligt om du gillade tårtan också! Det var faktiskt inte så svårt att göra den. En del olika moment var det förstås, men inget som kändes krångligt. Jag kommer nog att göra den många gånger tror jag 🙂

 • Reply
  Harry
  6 januari, 2013 at 17:13

  Vilket tålamod du måste ha för att kunna göra en så fin tårta!

 • Reply
  Mikaela
  13 oktober, 2013 at 13:00

  Jag kom in på din sida när jag letade inspiration till min sons 2 års kalas.
  Hur har du gjort bilden på cupcakes toppers?

  • Reply
   Anna-Lena
   13 oktober, 2013 at 14:07

   Jag googlade på ”dinosaur clipart” för att hitta dinosaurierna. Själva cirklarna och texten gjorde jag sedan helt från grunden i InDesign. Det går säkert i Word också om du inte har InDesign. Jag printade ut två exemplar av varje cirkel på helt vanligt tunt papper som jag sedan limmade ihop med en tandpetare mittemellan.

 • Reply
  Sabina
  4 oktober, 2014 at 09:42

  Ser jättegod ut. Ska prova den imorn! 🙂
  Vill bara fråga vad du spritsade för något? Vit chokladmousse som du färgat?

 • Reply
  Sophie
  25 juli, 2015 at 13:29

  För att vara ledande socialarbetare tycker jag Böling uttrycker sig klumpigt i denna artikel. Att inte kunna erbjuda sina barn det bästa smärtar varje förälder och jag tror inte många föräldrar väljer en uteservering framom ett besök till Wasalandia med barnen. Ja, sommaren är väldigt jobbig för fattiga. Barnen ska ha lunch och mellanmål hemma och bara det gräver hål i kassan. Sedan

 • Reply
  Sophie
  25 juli, 2015 at 13:31

  …vill man gärna ge upplevelser åt barnen i form av resor, utflykter… Visst finns det gratis saker att göra som kan vara roligt, men vetskapen om att man inte har ett val gör det jobbigt för de som inte har pengar att röra sig med.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.