Korall

 

I det här inlägget nämnde jag vårens trendfärg – laxrosa. Eller korall. Eller aprikos. Det finns många benämningar på färgen och den finns förstås i många olika nyanser, allt från ljus pastell till riktigt stark och knallig. Förra sommaren kallades den korall och då var den verkligen säsongens “must have”-färg inom modebranschen, men den nådde aldrig så långt som till inredningsvärlden då. Men nu lär det alltså vara dags att plocka in korallfärgade accenter i våra hem om man ska tro trendspanarna.

 

 

Eftersom det är en stark färg så räcker det med några få detaljer i ett rum för att byta utseende helt och hållet. Man behöver alltså inte måla sängen korallfärgad eller hänga upp enfärgade gardiner om man tycker att det blir för mycket av det goda då. Det räcker med några kuddar i soffan, nya handdukar i badrummet eller bara en enkel korallfärgad blombukett på bordet. Små, enkla detaljer som piggar upp vilket rum som helst. I danska TineK:s vårkollektion används en svag nyans av korallfärgen som accent och visst bryter det av vackert mot det vita och gråa?

 

 

 

Iittala lanserar gamla favoriter i den nya färgen laxrosa (som den kallas på deras hemsida). Färgen återfinns bl.a. på Aaltovasen, Kivilyktorna och några skålar.

 

Eget collage, länkar hittar ni längst ner i inlägget.

 

Ja, vad tycker jag då om den här trendfärgen? Skulle ni ha frågat för ett år sedan så hade jag ratat den totalt, jag tyckte den var fruktansvärt ful när den dök upp på sommarkläderna ifjol. Men ni vet säkert hur det brukar gå om man ser en sak tillräckligt många gånger – man börjar gilla den till slut. Och det är precis vad som har hänt för mig. I min garderob finns just nu korallfärgade byxor, en klänning och två blusar. Som accentfärg i inredningen ger jag också färgen tummen upp. Ett rum med en bas i beige och vitt skulle verkligen få ett lyft med den här pigga färgen och jag måste erkänna att jag är lite sugen på att testa den i sommar. Vad säger ni – hiss eller diss?

 

Bilder från Iittala, TineK, Ellos, Martha Stewart, Zazzle, Lexington, Sebra.

0 gillar
Inspiration Trender

Du Kanske Också Gillar

21 Kommentarer

 • Reply
  Petra
  15 januari, 2013 at 20:39

  Tror det är tredje gången jag är inne och läser samma inlägg, och jag kan fortfarande inte bestämma mig vad jag tycker om färgen. Men säkert blir den bättre och bättre ju mer jag funderar, haha… Otroligt snygga bilder har du oberoende av färg pusslat ihop!!

 • Reply
  carolina
  14 januari, 2013 at 07:11

  jag har faktiskt gillat den, men bara på kläder, men ändå inte favorit. men gubben däremot gillar inte den alls 🙂 o man vill väl lyssna lite på honom också.
  mina favoritfärger e nog diskreta färger. som jag skrivit förut. tror du det finns nån förklaring på det? som varför man just gillar tex glada pigga färger, eller mörka o diskreta? 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   14 januari, 2013 at 07:58

   Jag föredrar också diskreta och lugna färger för det mesta. Kanske det hänger ihop med hur man är som person, om man är lugn eller vild och galen? 🙂 Nej, jag vet faktiskt inte! Jag använder i stort sett samma färger både när det gäller inredning och kläder – brunt, beige, vitt, nude, grått och svart. Men i vår kommer det nog att bli lite färgstarkare kläder och kanske någon färgklick här hemma också.

 • Reply
  Jessica
  14 januari, 2013 at 07:31

  Tummen upp!! Insåg efter ditt inlägg att det finns pyttelite korall i tapetmönstret i vårt sovrum och så grått 🙂 Så där ska det nog bli några korallkuddar nu till våren. Ska ge mig på jakt efter tyg med grått och korall, så blir det lagom av det goda (i min smak). Och har tittat på ett par korallfärgade byxor ett tag… hmmm…. Kanske man skulle våga sig på det 😉

  • Reply
   Anna-Lena
   14 januari, 2013 at 07:51

   Det kommer att bli jättesnyggt att addera korallfärgade kuddar till den tapeten! Klart du ska våga dig på ett par korallbyxor också, matcha med vit eller svart övredel som lugnar ner intrycket lite.

 • Reply
  Christina
  14 januari, 2013 at 06:54

  På kläder till våren och sommaren tycker jag det är snyggy. I inredningen skulle jagng använda en rätt ljus nyans av den. Å då i form av kudfar ellee blommor.

  • Reply
   Anna-Lena
   14 januari, 2013 at 07:52

   Yes, det låter ungefär som jag tänker också 🙂

 • Reply
  Sara
  14 januari, 2013 at 19:24

  Jag tycker nog också att det är snyggt…. NU. Hade nog inte tyckt samma sak för ett tag sedan 😉 Hur som helst skulle jag eventuellt kunna tänka mig lite korallfärgade kuddar i soffan och korallfärgade blommor på bordet. Men så mycket längre skulle jag nog inte sträcka mig 🙂

 • Reply
  Hemma hos
  13 januari, 2013 at 22:55

  Måste också erkänna att för ett år sedan skulle jag ratat den men
  på rätt ställe är den riktigt snygg och fräsch!
  Ha det bra, MALIN

 • Reply
  S
  14 januari, 2013 at 13:26

  Njää… jag gillar inte! På kläder kan jag tycka att färgen är fräsch och vårfin men på ljuslyktor och gardiner blev det nog för mycket. Påminner om mitt gamla flickrum eller något min mommo skulle tycka om.

 • Reply
  Våruppror | Siobhain – det goda livet
  16 januari, 2013 at 09:39

  […] mys och mörker. Jag har svalt vårens inredningsteman med hull och hår och vill helst klä mig i korall, mint och vitt, fylla borden med tulpanbuketter och slå upp fönstren på vid gavel. Ge mig […]

 • Reply
  Yvonne
  14 januari, 2013 at 02:46

  En av mina absoluta favoriter! Kul att den kommer som vårens inredningsfärg!

 • Reply
  Susanna Tamminen
  14 januari, 2013 at 15:29

  Jag gillar så där lite 😉 Kanske just en kudde eller lyktor osv…

 • Reply
  Maria
  14 januari, 2013 at 08:09

  Fin färg… men inte i vårt hus 😉

 • Reply
  Sabina
  14 januari, 2013 at 19:05

  Jag känner såå igen mig. Först ratade jag korallfärgen när den dök upp i klädmodet, men innan sommaren var slut hade även jag, till min egen förvåning, korallfärger i min garderob!
  Faktum är att jag snabbare skulle nappa på korall i inredningen (typ kuddar eller löpare) men kanske det är för att jag fått vänja mig med färgen ett år i klädväg. Det återstår att se om casa de sabina inreds med korall under året!?

  Sabina

 • Reply
  beatrice
  14 januari, 2013 at 22:31

  jättefint:)

 • Reply
  nathalie
  12 juni, 2013 at 18:21

  Hejsan, jag undrar från vilken webshop de korallvitrandiga kuddarna kommer ifrån? Hittade dem inte när jag letade bland länkarna… du får gärna maila mig 🙂 tack!

  • Reply
   Anna-Lena
   12 juni, 2013 at 18:26

   Kuddarna kommer från Zazzle-shopen som nämns i länklistan http://www.zazzle.se/sicksack+kuddar
   Jag vet inte om just exakt den där finns kvar där längre, men det finns mängder med sicksackmönstrade kuddar. Har aldrig beställt därifrån så jag vet inte vad det är för butik…

 • Reply
  sarah
  13 maj, 2014 at 23:23

  Hei!

  Hvor er gardinene i det øverste bildet fra?? Det er akkuratt slike jeg leter etter 🙂

  På forhånd tusen takk!

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.