Vårtrender

 

Redan i mellandagarna anlände de första frestande katalogerna och mailutskicken med vårens nyheter – både när det gäller mode och heminredning. Jag vet att det är tidigt, men man kan bara inte låta bli att titta på de vackra bilderna och inspireras av alla härliga pastellfärger. Ni som har följt med min blogg ett tag vet säkert att jag helst väljer inredningssaker från budgetföretag som Ellos, Jotex och H&M framom dyra designprylar, så jag tänkte blogga några vackra bilder från deras nyaste kollektioner. Vi börjar med Ellos, som i år har delat upp vårens trender i fyra olika kategorier – skandinaviskt, modernt, romantiskt och etniskt.

 

 

Mitt hjärta klappar (förstås) extra mycket för de pastellfärgade bilderna som tillhör den skandinaviska och den romantiska stilen, men jag kan även tänka mig att plocka detaljer från de andra två stilarna. Den rosa fåtöljen med svarvade ben och tillhörande fotpall gillade jag redan i höstas när den fanns i beige, men i rosa är den ännu snyggare – söt som en karamell, eller hur? Om jag ändå hade en ledig vrå att placera den i…

 

 

Fast den hade gärna fått ha armstöd som fjolårets modell (som fortfarande finns kvar i sortimentet i beige). Lägg märke till de laxrosa gardinerna – just den här nyansen lär vara den kommande säsongens hetaste trendfärg inom heminredning.

 

 

De jordnära färgerna och textilier med tryck verkar fungera ännu en säsong och det passar mig bra eftersom jag har skåpet fullt av sådana här löpare. Och ja, jag gillar dem fortfarande. Det är något med bokstäver och texter som jag har svårt att släppa!

 

 

Och någon volang här och där är inte helt fel heller, bara det inte blir för mycket.

 

 

Den lite stramare skandinaviska stilen med mycket vitt, ljusa träslag och enkla avskalade möbler börjar jag gilla mer och mer. Speciellt när stilen piggas upp med pastellfärgade accenter i milt turkos eller svagt lila. Det känns fräscht och modernt, utan att vara för kantigt.

 

 

Hittade du någon favorit?

0 gillar
Inredningsbutiker Inredningsstilar Inspiration Trender

Du Kanske Också Gillar

16 Kommentarer

 • Reply
  Sabina
  12 januari, 2013 at 19:07

  Det är härligt med pasteller på våren! Själv inreder jag ju allt i vitt , svart, beige och grått men med denna bas är det trevligt att sätta till någon pastell på våren. Kan tänka mig att denna färgklick blir rosa.

  kram Sabina

 • Reply
  Christina
  10 januari, 2013 at 21:16

  Härligt.Själv har jag snöat in mig på pasteller, och färg i allmänhet. Blev så ivrig att jag klickade hem en hel del från H&M för ca. 1 vecka sen. Nu är det bara att vänta..

 • Reply
  Korall | Anna-Lena bloggar om inredning
  13 januari, 2013 at 22:17

  […] det här inlägget nämnde jag vårens trendfärg – laxrosa. Eller korall. Eller aprikos. Det finns många […]

 • Reply
  Nina
  10 januari, 2013 at 17:50

  Sista bilden med den härligt våriga scandinaviska stilen. Det rena träet är verkligen finfint!

 • Reply
  Johanna / Fru form o fix
  10 januari, 2013 at 09:56

  Pallarna på bilden längst ner! Jag älskar ju turkost och formen på den var fin.

 • Reply
  Nina
  11 januari, 2013 at 21:59

  Mmm, va fint med vårfräscha bilder! Jag tycker jättemycket om de pastelliga bilderna, men jag har nog lite svårt att få in det här hemma. Men köper jag nåt nytt i vår så tror jag nog det drar åt det hållet.

 • Reply
  En Vacker Vardag
  9 januari, 2013 at 22:59

  Nix, inga spontana favoriter här. Speciellt inte det rosa 🙂 Min personliga gissning är att obehandlat trä kommer att komma starkt i år. Man såg den trenden starta redan förra året och jag tror den kommer att förstärkas. Vi får väl se!

  • Reply
   Anna-Lena
   9 januari, 2013 at 23:08

   Fråga din dotter, jag tror hon skulle älska den rosa fåtöljen i sitt rum! 🙂
   Jag är inne på samma linje som du med obehandlat trä. I lagom doser då vill säga, inga större möbler eller träpanelväggar för min del i alla fall.

 • Reply
  Anu
  9 januari, 2013 at 23:22

  Jag är lite svag för såna där pudriga vinterpasteller.

  • Reply
   Anna-Lena
   9 januari, 2013 at 23:27

   Samma här! 🙂

 • Reply
  Anna-Lena
  13 januari, 2013 at 18:23

  Roligt att läsa era kommentarer! Pasteller blir det absolut här hemma i vår, det gäller bara att bestämma sig för vilken färg. Finns ju så många fina, rosa, turkos, lila… 🙂

 • Reply
  alegni
  10 januari, 2013 at 13:37

  Alla de olika stilarna tilltalar mig på något sätt. Den där stolen med svarvade ben (modellen med armstöd) var ju den Lyckobo hade beställt hem och var missnöjd med, så jag tror inte man ska låta sig luras av det läckra utseendet. Fast en sådan där stol i god kvalitet är min stora önskedröm.
  Jag gillar pastellerna alldeles extra, men tänkte vänta ett tag innan jag tar in dem här hemma.

 • Reply
  Bitta
  10 januari, 2013 at 14:06

  Vilka härliga pastellfärger! Men tror inte att de kommer in i mitt hem. Eller… kan ju alltid ändra sig 😉

 • Reply
  Maria
  10 januari, 2013 at 08:15

  Sista bilden är min favorit, jag är inte mycket för rosa men ljust turkos och eventuellt lila skulle jag riktigt bra kunna tänka mig nu till våren 🙂

 • Reply
  carolina
  10 januari, 2013 at 08:17

  jag är svag för svart, vitt och grått med texter o siffror m.m, men jag tyckte att många va fina men tror inte jag sko vila ha det i mitt eget hem iaf. men får se då sen va som händer 🙂 man kan ju ändra sig.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.