Frossa i rosa

 

Den här årstiden är det många som längtar efter att plocka in lite vårfärger i hemmet. Rosa är vårfärg nummer ett för mig, så vad passar väl bättre än lite inspiration på det temat. Dessutom är det Alla hjärtans dag nästa vecka så jag tror att det får bli en riktigt rosa vecka här på bloggen. Vi börjar med en knallig och lekfull nyans av rosa. De här prylarna skulle jag placera i ett modernt inrett hem eller i ett färgglatt barnrum.

 

Bordslampa Leitmotiv Z Lamp från Zalando, taklampa från Valaisintalo, dyna och ljus från H&M Home, vattenkanna från Bruka Design, pennställ från Normann Copenhagen finns på Zalando, ugglan Mr. Ugly finns på Sisustajan Soppi.

 

Om man föredrar en lite softare nyans av rosa så finns det förstås ett lika digert utbud av sådana produkter. Pastellrosa ligger mig varmt om hjärtat och jag skulle gärna ha flera av dessa saker i vårt hem i vår. Lite mjukare och mera romantiskt än den knallrosa färgen.

 

Vägghylla från String, brandvarnaren Lento i form av en fluga från Jalo Helsinki, taklampa från Muuto, sittpuff, fotpall och bordslampa från Ellos, kuddar och tygkorg från H&M Home.

Vad tycker ni om rosa i inredningen? Jag kan tänka mig att man endera älskar eller hatar det. Rosa brukar ju konstigt nog vara en färg som rör upp en del känslor.

0 gillar
Inspiration Lampor & ljus Prylar

Du Kanske Också Gillar

12 Kommentarer

 • Reply
  linda hjerpe
  9 februari, 2013 at 19:22

  Gillar den pastell rosa färgen de har jag alltid gjort men vet inte varför jag till sist tröttnar på det då jag har haft det hemma en stund och återgår till black & white :))
  Men nog är det kul med nååågra färgklickar såhär intill våren =)
  Ha en fin helg!

 • Reply
  En silverkantad vardag
  8 februari, 2013 at 06:27

  Vilka fina saker! Dotterns rum går mycket i rosa och vitt men annars är det inte så mycket i den färgen även om jag gillar den.

 • Reply
  Emelie
  8 februari, 2013 at 21:23

  Jag har aldrig tyckt om rosa (förutom en svag period i 3-årsåldern). Jag har tyckt så illa om rosa att jag sa åt alla när jag födde vår dotter att de absolut inte får köpa någonting med rosa på. Ingen lyssnade ju förstås, så nu har vi ju huset fullt av rosa kläder, rosa väskor, rosa hårspännen, rosa tandborstar .. och visst sjutton börjar det smyga in sig rosa i inredningen också! Så jag får väl känna mig besegrad, när jag t.o.m. själv börjar köpa rosa kläder. Så JAA för pastellrosa här hemma!
  Men lite lustigt är det nog att just rosa kan skapa sådana känslor hos folk, både hat och kärlek!

 • Reply
  carolina
  8 februari, 2013 at 20:32

  rosa e fint. men vet int om ja sko vila ha d i inredningen, då gillar jag kanske såndär mintgrön o ljus turkos bättre..

  annars så måst ja fråga dej för jag vet du e bra på sånt här
  vet du om de finns nån liknande matta som denna nånstans fast billigare? tycker den e lite väl dyr, iofs så kostar ju mattor men 🙂

  http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/80104862/

 • Reply
  Bitta
  8 februari, 2013 at 09:04

  Jag är såå svag för de där "virkade pallarna" vilken färg de än är..

 • Reply
  Susanna Tamminen
  7 februari, 2013 at 21:07

  Jag gillar ugglan förståss 😉 Vi har inte så mycket rosa i inredningen, men kanske lite skulle man kunna ha… kuddar från HM Home…?

 • Reply
  Christina
  7 februari, 2013 at 20:21

  Jag har faktiskt det rosa ljuset från H&M Home, har inte eldat det ännu bara. Jodå, jag tycker rosa är en pigg färg. Blir det för mycket av det så blir det kanske lite flickrumsvarning över det. Men i lagom mängder är det en pigg färg. Har en fondvägg i gammelrosa i mitt flickrum och den ger rummet karaktär.

 • Reply
  En Vacker Vardag
  7 februari, 2013 at 18:19

  Jag behöver väl knappast uttrycka min inställning till rosa 🙂 Fast som jag skrev på bloggen så känner jag en viss svaghet för pasteller såhär inför våren. Ser fram emot bilderna från ert hem när du plockar in det rosa i inredningen. Trevlig fortsättning på den rosa veckan!

  • Reply
   Anna-Lena
   7 februari, 2013 at 18:38

   Jag vet inte om det blir rosa eller svagt lila hos oss i år. Hade lila ifjol så kanske jag kör på samma tema i år. Att det blir någon pastell som accentfärg är åtminstone helt klart 🙂

 • Reply
  S
  7 februari, 2013 at 20:11

  Härligt med rosa! Man blir nog lite glad av rosa 🙂 Men i inredningen vet jag inte… där håller jag mig nog till neutrala färger.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.