Tårttest

 

Idag har jag slängt ihop en tårta. Det blev en liten miss i tidsplaneringen så jag fick bokstavligen slänga på dekorationerna på betydligt kortare tid än jag hade tänkt. Vi firar inget speciellt idag, utan jag ville bara provbaka en tårta och testa några av de nya bakredskap som jag beställt.

 

 

Bottnen bakade jag redan för några veckor sedan, så den har legat i frysen sen dess. Igår kväll fyllde jag tårtan och lät den stå i kylskåpet över natten. Jag testade Carinas limemousse och kokosmousse eftersom båda två lät väldigt goda och annorlunda. Och jo, jag gillade båda mousserna skarpt, men det skulle kanske vara ännu godare om man kombinerade limemoussen med t.ex. en vitchoklad- eller hallonmousse. Och kokosmoussen skulle säkert vara jättegod tillsammans med chokladkrämen som vi gjorde på tårtkursen. Det blir nog att testa någon av de kombinationerna nästa gång tror jag, även om denna inte heller var fy skam.

 

 

Här kommer recepten ifall ni är intresserade av att testa.

Limemousse
1 dl bulgarisk yoghurt
1 dl creme fraiche
0,75 dl socker
2 gelatinblad
1 tsk limeskal
0,5 dl limesaft
2 dl grädde

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda yoghurt, creme fraiche och socker och rör tills sockret smält. Blanda i limeskal och -saft. Spara lite limesaft och värm den. Lös sedan upp gelatinbladen i den varma limesaften. Rör ner lime- och gelatinblandningen i creme fraiche-blandningen. Vispa grädden och blanda försiktigt ner den.

 

 

Kokosmousse
200 g créme fraiche
1½ dl kokosflingor
1 dl socker
2 dl vispgrädde

Blanda créme fraiche, kokos och socker. Låt stå en stund i kylskåp.
Vispa grädden och blanda i kokosblandningen.

 

Jag hann som sagt inte lägga ner någon tid alls på själva dekoreringen av kakan, så jag använde de blommor som jag stansade ut på tårtkursen för några veckor sedan. Jag testade i alla fall min mönsterkavel, ni ser kanske ett svagt mönster på det rosa marsipanlocket. Jag borde ha tryckt ännu hårdare för att få mönstret jämt överallt, men det vet jag till nästa gång.

 

 

Den vita kanten runt tårtan är utstansad med ett annat av mina nya verktyg. Det är så roligt med sådana här saker som underlättar bakningen och gör att man kan fixa snygga dekorationer väldigt enkelt. De senaste veckorna har jag studerat sortimentet i olika nätbutiker grundligt och nu har jag samlat på mig en lagom mängd saker för att komma igång. Några set med olika utstickare, bl.a. blommor, fjärilar och fåglar, ett alfabete och siffror, bårdstansar och några andra små, men praktiska, grejer. Ett tips – man hittar splitternya utstickare och andra verktyg otroligt billigt på Ebay! Jag har betalat en bråkdel av priset jämfört med vad sakerna kostar här i Finland.

 

0 gillar
Hemma hos oss Mat & bak Recept Tårtor

Du Kanske Också Gillar

6 Kommentarer

 • Reply
  carolina
  16 februari, 2013 at 20:46

  jag höll också på me prinsesstårtor ett tidevarv,men börjar va nåt år sen det ren, när jag var bara hemma med barnen, det var roligt, hade tänkt ladda upp bilder på bloggen men bilderna finns på hårdskivan från gamla datorn. det finns så otroligt många fina tårtor på nätet 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   16 februari, 2013 at 21:39

   Jag minns att jag sett bilder på dina tårtor, du är jätteduktig!

 • Reply
  Seralias Stuga
  17 februari, 2013 at 10:29

  Du är verkligen duktig på det där. Jämna fina tårtor och vackra blommor! Lite annat än den svarta 6-års tårtan vi bakade förra helgen 🙂 Jag ska prova dina recept. Låter smarrigt!

 • Reply
  Camilla
  16 februari, 2013 at 17:39

  Oj hjälp vilken fin tårta! Gott låter det också, nästan så man blir sugen på att baka en 🙂

 • Reply
  Malin
  16 februari, 2013 at 17:55

  Skulle du kunna fota grejerna du har köpt så att man skulle få se vad det är man behöver för att göra fina tårtor?

  • Reply
   Anna-Lena
   16 februari, 2013 at 18:08

   Det kan jag absolut göra! Har planerat ett sånt inlägg, men inte hunnit fota prylarna ännu, men det kommer som sagt 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.