6-årskalas

Jag tänkte inleda påsklovet med att visa en massa bilder från 6-årskalaset vi hade förra helgen. Tretton barn och nästan lika många vuxna kom på Agnes kalas, så det var en hejdundrande fest.

 

 

Färgskalan bestod av rosa, grönt och turkos och ugglor fanns lite här och där – bland annat på tårtan, papperstallrikarna och servetterna. Ugglan på tårtan är gjord i sugarpaste och marsipan och som jag skrev tidigare så är det till största del min man som ska ha äran för den.

   

Tårtan var tidskrävande att göra, men det var definitivt värt besväret. Det blir bara roligare (och enklare) för varje tårta jag gör. Den här tårtan bestod av en vanlig sockerkaksbotten fylld med chokladcreme och jordgubbsmousse och jag tyckte den blev riktigt god. Jag kommer att göra en likadan till nästa kalas, fast med ett helt annat utseende.

   

Vi dekorerade med pompons i läckra färger och snygga randiga papperssugrör. Söta skumgodisar i form av jordgubbar och glassar hittade jag på den nyöppnade butiken HongKong.

   

Mete är ett absolut måste på Agnes kalas och metefilten som jag gjorde förra året hängde med även i år. Påsarna i rosa och turkos dekorerade jag med en uggla med barnens namn på. Det brukar alltid råda förvirring om vilken påse som är vems, men det slipper man lätt genom att ha namnlappar på dem.

 

 

I helgen blir det fler kalas, så påsken har verkligen hamnat i skymundan i år. Lite påskpynt har jag hunnit plocka fram, men betydligt mindre än vanligt. Kanske jag hinner visa några bilder på det innan påsken är över också!

 

0 gillar
Dukningar Födelsedagar Hemma hos oss Kalas Mat & bak Matsal Tårtor

Du Kanske Också Gillar

21 Kommentarer

 • Reply
  Nina
  1 april, 2013 at 09:26

  Jättefint du har dukat å lagat! Å tårtan-wouw! 🙂
  Jag vill å lära mej laga sådär snygga tårtor!!

 • Reply
  Ann-Christine
  29 mars, 2013 at 10:12

  Imponerande med stora bokstäver!!!
  Jättefin tårta och snyggt att allting matchar så bra!

  Ha en mysig påskhelg!

 • Reply
  Susanna Tamminen
  29 mars, 2013 at 09:26

  Jätte fint! Vad duktig du är att dekorera och laga kakor 🙂 Var kan man köpa sådär fina pompons? Jag vill också ha!

  • Reply
   Anna-Lena
   29 mars, 2013 at 09:27

   Man kan göra dem själv av tunt papper som man köper på t.ex. Tiimari 🙂 Tror också de säljs färdiga på kalastillbehörsbutiker, men det är enkelt och roligt att göra dem själv.

 • Reply
  Sara
  28 mars, 2013 at 23:20

  Oj så fint du hade fixat! 🙂 varifrån är sugrören? Jag letade efter något liknande idag till mitt eget kalas, men hittade ingenting!

 • Reply
  Susanne
  29 mars, 2013 at 13:20

  Shit, man får verkligen komplex. Det är så snyggt, så man dör en smula…
  Kanske lyckas jag få lite inspiration till sonens 2-års kalas om en månad.
  Prövar kanske din tårta, dock med vanlig grädde ovanpå… Det där ser för
  avancerat ut för mig!
  Glad Påsk!

 • Reply
  Nina
  1 april, 2013 at 16:17

  Varifrån köper du färger till att färga sockerpasta med?
  Har själv två rosa burkar i kylskåpet men kan, för allt här i världen, int minnas var jag köpte dem 🙂
  Hur färgar du sockerpasta enklaste?

  • Reply
   Anna-Lena
   1 april, 2013 at 16:50

   Jag köpte mina färgburkar från http://leipurinputiikki.fi/index.php/elintarvikkeet/pastavarit.html
   men om du bor här i trakten så finns de även på Citymarket i Stenhaga för några euro mer per burk.
   Jag doppar en tandpetare eller en bit av ett spagettistrå i burken och arbetar sedan in färgen i sockermassan för hand.
   Om du behöver mera färg doppar du andra ändan av tandpetaren i burken för att undvika att det kommer orenheter i färgen.

 • Reply
  Blommig tårta | Anna-Lena bloggar om inredning
  9 april, 2013 at 22:10

  […] jag gjorde när vi hade släktkalas för att fira Agnes 6-årsdag. Den gick i samma färgskala som uggletårtan, men jag täckte denna tårta med rosa marsipan istället för vit sockermassa. Jag tycker det är […]

 • Reply
  Anni
  29 april, 2013 at 07:51

  Otroligt vackert! Tårtan är alldeles underbar. Var har du hittat dukningen med de söta ugglorna? Alltså tallrikarna, servetterna och påsarna med eget namn. Härliga!

 • Reply
  3-årskalas med Blixten McQueen | Anna-Lena bloggar om inredning
  19 januari, 2014 at 23:09

  […] men ifall du missat inläggen så kommer länkarna här. Mimmi-kalas när Agnes fyllde 5 år, ugglekalas när hon fyllde 6 år, dinosauriekalas när Edvin fyllde 2 år och babyblått kalas när han fyllde […]

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.