Nyhet i tidningshyllan

 

Det finns nog inget som kan vara så lockande som ett tidningsomslag i rosa, turkos och vitt. Jag faller direkt för sådana pastellfärger har jag märkt. Den senaste månaden har nästan alla inredningstidningar haft just den färgkombinationen på sina omslag, antagligen för att potentiella köpare ska få lite vårkänslor av de fräscha färgerna. Häromdagen såg jag en splitterny finsk baktidning i tidningshyllan – med ett omslag och färger som var så tilltalande att jag plockade den med mig genast. Tidningen heter “Koristeelliset kakut” som betyder “Dekorativa kakor”.

 

 

Priset på 2,95 € var även ett mycket bra lockbete. Man fick dessutom två fjärilsformar, dekorationsglitter och ett kakfat i kartong på köpet, så det var en riktigt bra deal tyckte jag. Glitter är något som stått på min inköpslista, men nu slapp jag köpa det. Glittret kan man alltså pensla på olika tårtdekorationer gjorda av sockermassa för att det ska bli lite extra effektfullt. Den stora fjärilsformen passar bra till kex eller varför inte pepparkakor och den mindre formen kan man använda till sockermassadekorationer.

 

 

Innehållet då? Jo, det var också riktigt bra. Ganska tunn tidning visserligen, men det finns en del enkla steg för steg beskrivningar på olika saker, som t.ex. hur man dekorerar småkakor gjorda med fjärilsformen. Den är en perfekt tidning för nybörjaren eftersom det finns recept på både tårtbotten, smörkräm och glasyrer. Dessutom innehåller den otroligt fina bilder på olika bakverk som är riktigt inspirerande.

 

 

Inspiration i massor hittar man förstås också på nätet och det är alltid svårt för en papperstidning att konkurrera med alla bakbloggar som uppdateras dagligen. Det märks att tidningsutgivaren tänkt på detta och därför lockar de med olika baktillbehör som följer med i varje nummer, så att köparen får något extra utöver tidningen. Jag kommer säkert att stanna vid tidningshyllan när nästa nummer kommer ut också gissar jag, även om priset på kommande nummer kommer att vara lite högre. Bloggar i alla ära, men en papperstidning är nog ändå mer värd för mig. Hur ser ni på det här med bloggar vs. papperstidningar? Köper ni tidningar längre eller hittar ni all inspiration på nätet numera?

 

0 gillar
Mat & bak Tidning

Du Kanske Också Gillar

17 Kommentarer

 • Reply
  Annika
  10 mars, 2013 at 09:19

  Du är väl medveten om att glittret inte var ätbart? Så dekorationer som målas med det skall inte ätas, och det tyckte jag faktiskt var lite illa med tanke på att de flesta säkert tror att det är ätbart och kanske inte kollar saken ordentligt…det finns ju massor med ätbara glitter i specialbutikerna, så folk kan fort tro att detta glitter också passar till förtäring.

  • Reply
   Anna-Lena
   10 mars, 2013 at 09:35

   Jo, jag läste det o håller med om att det var lite synd. Men vi brukar ändå inte äta sockermassadekorationerna så det är ingen större skillnad för oss. Men man måste förstås påpeka det om nån tänker stoppa det i munnen. Det var ju som tur var inte giftigt, men det är säkert allra bäst med ätbart glitter för säkerhets skull.

 • Reply
  Malin
  10 mars, 2013 at 09:35

  Hoppas du fick inspiration att skriva om redskapen som behövs för att göra fina tårtor… 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   10 mars, 2013 at 09:38

   Jag fotade faktiskt några bilder till det inlägget igår 🙂 Så det kommer så fort jag hinner.

 • Reply
  Nina
  10 mars, 2013 at 18:05

  Då det gäller inredning och matlagning/bakning får jag nog behovet mättat via bloggar och sånt. Ofta är det mest bilderna jag tittar på ändå. Istället har jag mer börjat köpa lifestyle-tidningar som skriver om både inredning, trädgård, mat, resor och intressanta människor. Men jag köper definitivt mindre tidningar nu än före jag började blogga/läsa bloggar.

 • Reply
  Petra
  11 mars, 2013 at 13:30

  Förr köpte jag alltid mängder av olika tidningar men har nu märkt att jag inte har tid att läsa dessa som förr. Så det slutar med att jag bara bläddrar i dem… :/ Men det är väl så med småa barn kan jag tänka mig.
  Men då de gäller att skriva upp saker eller göra listor så använder jag alltid papper och penna medan min man tycker att telefon är bäst till sånt =)

 • Reply
  Petra
  9 mars, 2013 at 13:30

  Jag nästan helt slutat köpa inredningstidningar, mest för att de blev liggandes olästa. Den tiden som finns sätter jag tydligen hellre på datorn, även om jag gillar tanken på papperstidningar bättre.

  • Reply
   Anna-Lena
   9 mars, 2013 at 13:47

   Låter lite bekant, jag brukar bläddra i tidningen genast när jag kommer hem, men efter det kan den nog bli liggande länge.

 • Reply
  Susanne
  9 mars, 2013 at 13:35

  Håller med, papperstidningen håller nog än! Prenumererar på Hus & Hem och nu som då slinker det med nån annan inredningstidning i korgen. Brukar faktiskt låna på bibban också, men då måste man ju lämna tillbaka dom…
  Har hittat en riktigt inspirerande blogg, som enbart består av nya bilder varje dag, keltainentalorannalla.blogspot.fi
  Kanske du redan besöker den?!

  • Reply
   Anna-Lena
   9 mars, 2013 at 13:49

   Jo, jag har sett den bloggen minns jag, men det är ingen jag brukar besöka speciellt ofta. Tack för påminnelsen! Det är svårt att hålla koll på alla bloggar och hinna besöka dem, finns så många sparade i mina favoriter.

 • Reply
  Christina
  9 mars, 2013 at 11:19

  Jag har helt slutat köpa mode- och skönhetstidningar, tycker att jag hittar det jag söker bra på nätet. Prenumerar på Allt i hemmet och köper gärna andra inredningsmagasin från affären ibland. Det mesta finns ju på bloggar, men det slår ändå inte känslan av att få sätta sig i soffan med en ny tidning i handen.

 • Reply
  Sara
  9 mars, 2013 at 14:17

  Jag köper vissa tidningar ibland. Prenumererar inte på någonting längre faktiskt, men det är främst eftersom jag helt enkelt har tröttnat på de tidningar som jag tidigare har prenumererat på. Det som jag nu köper i butik nästan varje månad så skulle jag ju förstår kunna tänka mig prenumerera, men det känns nog nästan skönare att varje månad kunna bestämma vilka tidningar man vill läsa 🙂 Men för att svara på din fråga, nej bloggar ersätter inte helt tidningar och jag kan inte heller säga att jag läser färre tidningar nu än förr!

 • Reply
  Alicia
  9 mars, 2013 at 18:12

  Jag kunde inte heller motstå den nya baktidningen. 😉 Redan som liten satt jag och bläddrade i mammas inrednings- och modetidningar, så papperstidningen is still going strong. Men numera blir jag också inspirerad till att pyssla genom bloggar. Dessutom läser jag bloggar för att få tips om vilka tidningar det lönar sig att köpa för att läsa något intressant "Hemma hos"-reportage eller någon bra intervju. 🙂

 • Reply
  hanna
  10 mars, 2013 at 14:23

  ja köper fortfarande tidningar: tränings, inrednings, skönhet, mode o skvaller. älskar tidningar o kommer nog aldrig att sluta köpa dem! mycket mysigare att sitta o bläddra "på riktigt" än via en skärm bara! synd att det bara blir dyrare och dyrare bara…

  • Reply
   Anna-Lena
   10 mars, 2013 at 15:11

   Ja, det är synd att tidningspriserna stiger, men det är å andra sidan helt förståeligt när det säkert är färre som köper dem nuförtiden.

 • Reply
  Susanna Tamminen
  9 mars, 2013 at 21:03

  Jag köper ofta inredningstidningar, men får mycket inspiration från bloggar också!

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.