Påsken 2013

 

Det blev påsk i år också trots att jag inte tyckte att jag hann fundera speciellt mycket på det i förväg. Ikväll när jag gick runt i huset med kameran insåg jag att vi faktiskt hann plocka fram rätt mycket påskpynt också. På basen av bilderna jag knäppt kan jag konstatera att det definitivt inte finns något genomgående tema på påskpyntet hos oss, det är en salig blandning av knalliga färger och mer dämpade naturnära färger. Vi börjar med de mest färgstarka bilderna.

 

Påskgodis i klara färger och äggkoppar med vackert mönster.

Påskpresenter från våra vänner i form av blommor och ljus.

 

Jag hann inte så eget påskgräs i år, så jag var mycket glad när barnen kom hem med varsin kruka gräs och egenhändigt tillverkat påskpynt från dagis.

 

 

Idag åt vi färgglada ägg till lunch. Äggen är dekorerade med krympplast som är ett mycket enkelt och roligt sätt att tillverka snygga ägg på. Man trär helt enkelt på en liten plastremsa på det färdigkokade ägget och doppar ner det i kokande vatten i 3 sekunder. Då krymper plasten runt ägget på nolltid och slutresultatet ser mycket mer avancerat ut än det verkligen är.

 

Sedan över till lite pastellrosa nyanser…

 

…och slutligen en titt på vårt påskpynt i brunt, beige och vitt…

 

…som vi faktiskt har ganska mycket av.

 

Någon annan än jag som tänkte på att det var väldigt mycket ägg på bilderna? Ägg är något jag verkligen gillar – både att äta och att ha som pynt. Ifall ni tyckte att det blev lite för färglöst här på slutet ska jag pigga upp er med några glada färgklickar.

 

0 gillar
Detaljer Hemma hos oss Påsk

Du Kanske Också Gillar

6 Kommentarer

 • Reply
  Christina
  31 mars, 2013 at 11:37

  Men det var ju massor av påskpynt. 🙂

 • Reply
  Nina
  31 mars, 2013 at 09:35

  Det var ju ganska mycket påsk det där! Jag gillar också ägg i alla former och har dom som main ingredient i påskpysslet.

  Härlig dukning på kalaset med pompoms och annat fint.

  Glad fortsättning på påsken!

 • Reply
  Annika
  1 april, 2013 at 18:34

  Vackert!
  Jag passar på att fråga var du hittat det söta rosa paffägget!? Har bara sett såna i svenska tidningar.

  • Reply
   Anna-Lena
   1 april, 2013 at 18:53

   Om jag minns rätt så var det på Tiimari.

 • Reply
  Petra
  1 april, 2013 at 13:51

  Jag borde ha sett de här bilderna för en vecka sedan, så hade kanske lite inspiration kommit. 🙂 Gillar metallägget där i mitten nånstans! Galet snyggt!

  • Reply
   Anna-Lena
   1 april, 2013 at 14:02

   Metallägget finns på Indiska ifall du vill ha ett också 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.