Olivia´s

 

Nu är det ett tag sedan jag senast gjorde ett butiksreportage, men för några dagar sedan besökte jag den lilla livsstilsbutiken Olivia´s – Chic Interior & Design som ligger i Saluhallen i Vasa (klicka här för att se en karta)

 

 

Olivia’s är en mysig inrednings-, present- och klädbutik. Stilen på produkterna är väldigt romantisk och butiken passar utmärkt in i Saluhallens atmosfär. Olivia’s öppnade i mars 2012 och bakom kassan hittar man oftast ägaren Camilla Östring, 35 år.

 

 

– Inredning har så länge jag minns varit min stora passion. Jag höll på och förändrade i vårt förra hem i Korsnäs under tio års tid. Till sist sa min man stopp! Då var jag tvungen att få utlopp för mitt inredningsintresse på något annat sätt, berättar Camilla.

 

 

– Våren 2009 pendlade jag till Umeå och gick en kurs till certifierad inredare. Tanken var att jag skulle jobba som inredare och åka hem till folk och hjälpa till med inredning och styling. 2010 föddes vår dotter Olivia och då jobbade jag inom nattpatrullen i Korsnäs. Jag insåg rätt snabbt att jag helst inte ville återvända till nattjobbet, utan försöka få ett jobb med “vanliga” tider.

 

 

Julen 2011 såg Camilla en annons i Vasabladet där man sökte efterträdare till en presentaffär. Det var Mia Bergfors som hade beslutat sig för att sälja sin affär Mia´s Design. Mia hade då varit verksam i Saluhallen i 15 år och hon sydde och handmålade egna kuddar och gardiner.
– Efter en träff med henne hade jag redan bestämt mig. Jag gick helt på min magkänsla, säger Camilla. Mia har fortsatt att jobba hos mig 1-2 dagar i veckan och ställer upp när jag är i behov av hjälp, vilket har varit ovärderligt.

 

 

Butiken är endast 35 kvadratmeter stor, men Camilla har använt det lilla utrymmet mycket väl för att få in så mycket som möjligt utan att intrycket blir kaotiskt. Butiksinredningen består av vackra möbler som skulle passa lika bra i ett vardagsrum. Så gott som allt i butiken är till salu, det gäller alltså även butiksinredningen och på så vis förnyas butiken också lätt. Olivia´s är inte en renodlad inredningsaffär utan här finns allt som passar in i den romantiska vintagestilen – vackra saker, smycken och kläder.
– Jag blandar upp lokalproducerat hantverk med inredning, möbler och kläder i skandinavisk design. Mycket går dessutom i fransk stil, eftersom Frankrike ligger mig varmt om hjärtat. Inspiration får jag främst från olika inredningsmässor, jag åker iväg två gånger i året. Senast var jag i Oslo. Min regel är enkel, jag köper bara in sådant jag själv gillar.

 

 

Camilla har utökat utbudet av kläder och accessoarer den senaste tiden eftersom det visat sig att intresset bland kunderna är stort. Här hittar man snygga kläder både till vardag och fest, i olika prisklasser. Bland klädmärkena kan nämnas danska Miel, svenska Ester Elenora och norska Sagen Vintage Design. Camilla säljer även kläder i en mer klassisk och marininspirerad stil från Emma & Malena, som även har barnkläder i sitt utbud.

 

 

Har du någonsin funderat på att starta en webbutik?
-Min tanke har aldrig varit att ha en webbutik, men man ska ju aldrig säga aldrig… Konceptet här i butiken har utvecklats till att hjälpa kunderna med stylingen, vilket är jättekul! En typisk kund är en trevlig kvinna som passerat 35-årsstrecket och som kanske söker något snyggt att sätta på sig eller rentav vill byta stil. Många är även på jakt efter en personlig present.

 

 

– Jag är inte ute efter att ha välkända märken eller samma saker som andra butiker – tvärtom! Det ska vara en mysig upplevelse för alla sinnen att komma hit till Olivia’s. Butiken har fått ett mycket positivt mottagande av alla kunder, säger Camilla.

 

 

Hur ser dina framtidsplaner ut?
– Framtidsplaner ska man kanske inte avslöja – jag fortsätter så här och ser tiden an, säger Camilla med ett leende.

 

0 gillar
Butiker Inredningsbutiker Intervjuer Lantlig inredning

Du Kanske Också Gillar

6 Kommentarer

 • Reply
  Susanna Tamminen
  30 april, 2013 at 15:27

  Tack för tipset! Ha en trevlig valborg 🙂

 • Reply
  Sabina Sarin
  3 maj, 2013 at 14:53

  En verklig pärla är den lilla affären! Man vill bara ha allt när man kommer in där!
  Hon säljer även smycken som min mamma tillverkar själv (lite gratisreklam tränger jag in här i kommentaren :)) Överlag så är ju hela saluhallen ett litet paradis, det finns så få saluhallar kvar nuförtiden.

  Önskar dig en fin helg!
  Kram Sabina

 • Reply
  Ann-Lis
  1 maj, 2013 at 20:31

  Vilket fint inlägg du har gjort om Olivia's! Jag var faktiskt in där nyligen och har tidigare hittat vackert att ha under där. Liten butik som rymmer så mycket! ♥

 • Reply
  TIDSTJUVEN
  2 maj, 2013 at 22:40

  Åh vilken mysig affär! Den måste jag verkligen ta mig en titt i 🙂

 • Reply
  Barbro
  4 maj, 2013 at 17:36

  Hittar inget annat ställe att TACKA dig på.De lyckades och jag fick fotot in bland mina egna.Stort tack för hjälpen!

  • Reply
   Anna-Lena
   4 maj, 2013 at 20:28

   Jättebra att du lyckades trots min lite diffusa beskrivning 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.