Blommig födelsedag

Förra helgen hade vi kalas hos oss och när jag gick igenom bilderna idag så såg jag ganska snabbt vad den gemensamma nämnaren var. Blommor! Äkta blommor, blommiga tårtor och parfym med blommor.

 

 

Vädret har verkligen varit helt otroligt de senaste dagarna och vi satt ute på terrassen nästan hela lördagen. Tårtan jag bjöd på var en favorit i repris – vitchoklad- och hallonmousse på kladdkakebotten. Jag tröttnar aldrig på den! Recept kommer i ett annat inlägg om någon är intresserad.

 

 

För att balansera upp det söta lite bjöd vi även på en skagentårta med lax och räkor på en botten av Malaxlimpa samt en sallad med fetaost och soltorkade tomater.

 

 

Jag fick en massa fina presenter, bl.a. hortensian och parfymen som syns på fotona. Jag fick även flera efterlängtade nyttoprylar – en Sodastreamer, en ny stekpanna och en laddningsbar dammsugare. Tusen tack för alla fina presenter (jag fyllde inte ens jämt, men blev ändå så här uppvaktad!)

 

 

Rosa och turkos får hjärtat att klappa lite extra mycket just nu. Härliga vårfärger! Den här tårtan hade jag med mig till jobbet på min födelsedag och eftersom flera ville ha receptet så kommer det här.

 

 

Recepten är beräknade för en tårta på 26 diameter. När tårtan är fylld ska den gärna stå i kylskåpet över natten. Sedan ska den spacklas och täckas med marsipan eller sockermassa. Och sen börjar det roligaste – nämligen att dekorera den!

Recepten jag använt fick jag på tårtkursen jag gick i vintras och de finns även på Carinas bakblogg.
0 gillar
Bloggar Blommor Dukningar Födelsedagar Hemma hos oss Högtider Kalas Mat & bak Recept Tårtor

Du Kanske Också Gillar

16 Kommentarer

 • Reply
  Jenny -Mitt arkiv, inredning och pyssel
  29 maj, 2013 at 20:18

  Grattis :)! Så fina bakverk, som vanligt. T.o.m. jag som sällan bakar blir lite sugen att sätta igång med somriga kakor.

  • Reply
   Anna-Lena
   29 maj, 2013 at 20:46

   Tack! Bakande är roligare på sommaren tycker jag också 🙂

 • Reply
  Susanna Tamminen
  29 maj, 2013 at 20:38

  Stort grattis! Oj vad dukningen såg fin ut 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   29 maj, 2013 at 20:46

   Tack så mycket!

 • Reply
  Christina
  29 maj, 2013 at 16:49

  Kudden var ju speciellt vacker. 🙂 Å ja tack, jag tar gärna receptet på den andra tårtan också. 🙂 Har annars tänkt på dig varje gång jag sett den där baktidningen i affären som du tipsade om här tidigare…

  • Reply
   Anna-Lena
   29 maj, 2013 at 20:05

   Ha, ha! 🙂 Jag har köpt ett nummer till av tidningen för ett tag sedan när man fick bokstäver som gåva. Det finns en del bra tips i tidningen, synd bara att den är så tunn.

 • Reply
  En silverkantad vardag
  29 maj, 2013 at 17:50

  Oj vilka ljuvligt vackra bilder och vilka godsaker! Och stort grattis förstås 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   29 maj, 2013 at 20:05

   Tack, tack! 🙂

 • Reply
  nina
  30 maj, 2013 at 19:43

  Grattis från mig också!

  …och mintfärgen har flyttat in! Kul!

  /Nina

  • Reply
   Anna-Lena
   30 maj, 2013 at 21:09

   Tack! Ja, det har den. Eller <strong>ut</strong> rättare sagt…på terrassen 🙂

 • Reply
  Jill
  29 maj, 2013 at 10:19

  Jag skulle gärna ta receptet på kladdkakan med mousse, den ser härligt god ut!

  • Reply
   Anna-Lena
   29 maj, 2013 at 10:21

   Ok, jag lovar att lägga ut det snart 🙂

 • Reply
  Kicki
  29 maj, 2013 at 10:36

  Härliga dagar vi får njuta av nu. Fina tårtor du gjort! Jag har gjort vitchoklad hallonmousse kladdkakan flera gånger och den har alltid varit uppskattad. Vi påbörjar snart vår födelsedagsvecka (3 av 5 i familjen fyller år inom en vecka) så jag kanske gör den igen då 🙂

 • Reply
  Malin
  2 juli, 2013 at 16:41

  Du har så otroligt fina tårtor. Jag skulle gärna ta receptet på lax-räktårtan den ser ut att smälta i munnen 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.