Iittala satsar på inredning

 

Det har spekulerats ett bra tag om Iittalas nya satsning och nu har nyheten bekräftats. Från och med hösten kommer det även att finnas inredningsprylar i Iittalas sortiment. Tillsammans med spännande designers, såväl nya som etablerade, lanseras bl.a. stilrena lampor och olika förvaringslösningar.

 

 

Den orange lampan “Leimu” har designats av Magnus Pettersen. Lampan är tänkt att likna en eldflamma som ska skapa en avslappnad atomsfär. Lampan har en stor betongbotten och en munblåst lampskärm i glas vilket ger en en snygg kontrast. Kontraster har alltid fascinerat Pettersen och hans stil omnämns ofta som industriell lyx eftersom han gärna kombinerar oväntade material och färger.

 

 

En annan av höstens nyheter är Harri Koskinens klassiska “Lanterna” i ny tappning. Iittalas chefsdesigner Koskinen har skapat en elektrisk version av sin populära ljushållare. Serien får också tillökning av en mindre Lanterna, som kommer att finns både som ljushållare och elektrisk version med glödlampa. I samband med interiörsatsningen har Iittala även inrett en egen lägenhet på Götgatan i Stockholm. I Iittalalägenheten är man välkommen in och fotografera, titta och känna produkterna. Där kan man ta en kopp kaffe och uppleva nyheterna i dess rätta miljö.

Källa
0 gillar
Detaljer Finsk design Lampor & ljus Modern inredning

Du Kanske Också Gillar

5 Kommentarer

 • Reply
  Christina
  3 juni, 2013 at 15:59

  Vad intressant med en lägenhet att få besöka. Något helt annat än att se produkterna i affären.

 • Reply
  bydahlin
  4 juni, 2013 at 12:39

  Jag tycker också om att iittala breddar sitt urval av produkter, med lampor och förvaringsboxarna. Ska bli spännande att se dom i butik!

 • Reply
  Linnéas butik
  4 juni, 2013 at 08:48

  Snyggt. Och nattygsbordet är underbart. Iittala levererar alltid.

 • Reply
  Hannah Virtanen
  18 juni, 2013 at 17:54

  Love the lights! It seems they turn the interior design warmer because of the color.

 • Reply
  Höstnytt från Iittala | Anna-Lena bloggar om inredning
  28 september, 2014 at 23:27

  […] sommaren skrev jag om Iittalas satsning på en inredningskollektion och i höst har sortimentet utökats med fler prylar. På bilden här nedanför ser ni en hel del […]

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.