Semester och sommarblomster

 

Sommar, sol och semester! Ja, i alla fall sommar och semester – solen är det lite sämre med. Jag är inne på fjärde semesterdagen, så jag har det mesta framför mig ännu och jag hoppas på lite mera värme de kommande veckorna. På terrassen är det i alla fall somrigt med blommor i vackra färger.

 

 

Jag är inte så mycket för blomrabatter, så det blir mest sommarblommor i krukor hos oss. Vi har förstås det fina stenpartiet som ni kan se i det här inlägget från ifjol, men annars är det skralt med blomrabatter på vår gård. Olika buskar har vi planterat, bl.a. syrenhortensia, jasmin och pioner, men de är fortfarande väldigt små. Pionerna syns på bilden nedan, bredvid möblemanget. Den ena busken hade faktiskt en blomma tidigare i sommar – den allra första!

 

 

I år är det starkt rosafärgade blommor som jag fallit för. Tycker de är väldigt uppiggande mot husets ljusa fasadfärg. Den rosa hortensian som jag fick i födelsedagspresent i slutet av maj har ändrat färg och är nu nästan helt grön. Jag hörde av en kompis att det kan bero på kalkbrist. Knappt så man kan tro att det är samma blomma! Men den är ganska fin i helgrönt tillstånd också.

 

 

0 gillar
Blommor Hemma hos oss Terrass Trädgård & natur

Du Kanske Också Gillar

10 Kommentarer

 • Reply
  Ann-Christine
  19 juli, 2013 at 11:02

  Jättefint!
  Jag körde förbi i förra veckan (igen… utan att svänga in…) och ni har verkligen ett ståtligt hus!
  Har inte haft så mycket sommarblommor i år, men skulle vilja skaffa fler blommande buskar och träd ännu, som man får njuta av i flera år istället för några månader.
  Krukhortensian jag köpte ifjol från MM har tagit sig riktigt bra, det kunde jag inte trott! Grävde ner den sent på hösten, typ när den började se nästan död ut. Ta och gör det med din hortensia du också!

  Må så gott!! Njut av semestern!

  • Reply
   Anna-Lena
   19 juli, 2013 at 21:32

   Låter intressant, men jag vet inte om mitt trädgårdsintresse sträcker sig riktigt så långt! 🙂 Men kanske värt att testas ändå. Nästa gång KOMMER du in, inget snack om saken! 🙂

 • Reply
  Ann-Lis
  19 juli, 2013 at 18:35

  Så otroligt vackra blommor du har vid ert vackra hus!
  Nu hoppas jag att du ska få mycket sol och värme under din semester också!

 • Reply
  Annette
  19 juli, 2013 at 21:57

  så vackert du gjort det ute,hortensian blir grön när den är utblommad den kan stå så hela sommaren ,jag brukar klippa av blommorna o låta domtorka på hösten eller gör en krans dom torkar jättefint ,nette

 • Reply
  Susanna Tamminen
  20 juli, 2013 at 12:33

  Oj så vackert, passar fint med rosa blommor 🙂 Trevlig veckoslut!

 • Reply
  Izabella
  24 juni, 2014 at 22:06

  Hej! Tycker du har väldigt fin färg på huset. Ska måla om mitt hus och skulle gärna vilja ha den färgen! Vet du vad det är för färgkod? Mvh izabella

 • Reply
  Izabella
  25 juni, 2014 at 11:27

  Tack så jätte mycket för hjälpen!

  • Reply
   Anna-Lena
   25 juni, 2014 at 12:27

   Lycka till med målandet! 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.