Semesterlunk

 

Det är tyst på bloggfronten så här i semestertider. Jag trodde att jag skulle hinna fotografera och blogga lite mera när jag är ledig, men under mina två första semesterveckor har det varit fullspäckat program mest varje dag. Vi har bl.a. varit på en liten tripp till Tammerfors. Vi bodde några nätter på fint hotell, shoppade lite på Ikea och Ideapark, strosade runt på stan och spenderade en hel dag på Särkänniemi.

 

 

Vi bodde på Sokos Hotel Tammer – ett mysigt hotell byggt år 1929 med mycket blandade stilar på inredningen. Det såg inte ut som ett vanligt finländskt hotell, som ju brukar vara ganska likadant inredda, utan här hade man verkligen tagit ut svängarna med inredningen och inte varit rädd för att skapa en unik mix av möbler och stilar. Det mesta gillade jag, men själva hotellrummen var inte lika fina som resten av hotellet.

 

 

Särkänniemi blev vi alla smått förälskade i Koiramäki – Jyckeberga – som är en liten stad där man kan stöta på de olika gestalterna från Mauri Kunnas böcker. Så vackert, prydligt, mysigt och välstädat. Där fanns även olika djur man kunde titta på samt små butiker och caféer att kika in i.

 

 

Caféet von Guggelböö var väldigt fint inrett med blommiga tapeter och detaljer i rosa och blått.

 

 

Sen kilade vi vidare till Akvariet och Delfinariet och fascinerades av leguaner, färgglada fiskar och hoppande delfiner.

 

 

Förstås skulle vi även hinna åka i de många attraktionerna – en del lite lugnare och andra betydligt mera fartfyllda. Där fanns verkligen något för alla åldrar. De arga fåglarna hade förärats ett helt eget område – Angry Birds Land – som passade bra för lite mindre barn.

 

 

Även jag, som i vanliga fall inte är speciellt road av nöjesfält, tyckte att Särkänniemi var ett riktigt trevligt ställe och jag kunde definitivt tänka mig ett nytt besök dit nästa år. Här hemma fortsätter semestern med lite jobb ute på gården, men även mycket vila i solstolen med en bra bok. Skönt att värmen äntligen har återvänt!

 

0 gillar
Hotell Semester

Du Kanske Också Gillar

11 Kommentarer

 • Reply
  Petra
  28 juli, 2013 at 22:14

  Semester inom landets gränser är nog lite underskattat… Ni verkar ha haft det super!!

 • Reply
  En Vacker Vardag
  29 juli, 2013 at 11:37

  Av bilderna att döma ser ni ut att ha haft en lyckad resa! Vilket mysigt café, det med blommiga tapeter.

 • Reply
  Livet på Vestergård
  28 juli, 2013 at 20:25

  Det är några år sen jag varit på Särkänniemi och jag ser att det kommit en del nytt. Tammerfors ska jag besöka i veckan, men tror att det blir lite annat program 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   28 juli, 2013 at 21:56

   Ikea kanske? 🙂

 • Reply
  Vanessa
  2 augusti, 2013 at 20:33

  Vilken idyllisk plats!
  Dit skulle jag också vilja åka någon gång. Alla färgglada färger livar upp hela stället och jag kan tänka mig att det kändes speciellt att vara där 🙂

 • Reply
  Maria
  28 juli, 2013 at 14:15

  Fina bilder!! Tänk så mycket kul man kan göra i vårt land också 🙂 Jag bodde på Tammer förra gången jag var i T:fors. Det mysigaste hotell jag någonsin bott på faktiskt! Den brokiga inredningen störde inte alls mig, jag tycker ju att det blir tråkigt om allt hör ihop 🙂 Hur länge semestrar ni? Skulle va skoj att äta glass elr nåt nån kväll? Jag börjar tyvärr jobba redan på tisdag…

 • Reply
  alegni
  28 juli, 2013 at 21:32

  Fina färggranna bilder! Din Nikon levererar verkligen!

  • Reply
   Anna-Lena
   28 juli, 2013 at 21:56

   Tack! Vi kommer riktigt bra överens för det mesta, Nikon och jag. Men ännu har jag mycket att lära mig 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.