Dip dye

 

Dip dye-tekniken har hängt med ett bra tag nu, men är fortfarande lika het. Först var det håret som skulle vara dippat, sedan spriddes trenden vidare till kläder och möbler. Det går alltså ut på att plagget, håret eller stolen färgas i en annan färg längst ner. På möbler är det vanligt med en rak kant mellan de olika färgerna, men på textilier blir effekten ofta som en lätt övertoning mellan de olika nyanserna. Ett tips är att tejpa möblernas ben med kontaktplast istället för att måla, då är det lätt att ta bort när man tröttnat på dip dye-trenden.

 

 

I höst syns det en hel del dip dye-färgade inredningstextilier. Den händige färgar förstås själv, men det finns även ett stort utbud “färdigdippade” textilier i butikerna, som t.ex. gardinerna på bilden.

 

 

Grått och vitt verkar vara den populäraste färgkombinationen när det gäller inredning och man kan välja och vraka bland kuddar, påslakan och taklampor. Här kommer ett collage på temat dip dye. Gillar ni?

 

Duschdraperi, taklampa, matta och påslakan från Ellos, kudde från Bloomingville. Övriga bilder från Rosa Beltran Design, Martha Stewart, HGTV Design blog och Westelm.
0 gillar
Okategoriserade

Du Kanske Också Gillar

10 Kommentarer

 • Reply
  Ann-Lis
  11 augusti, 2013 at 21:04

  Jag tycker om mattor som vävs så att det liknar dip dye, men inte möbler. Klädesplagg kan jag tänka mig.
  Så fina inlägg från sommarterrass och sommarinredning! 🙂

 • Reply
  Sandra i sagarden
  11 augusti, 2013 at 17:31

  …enda som får vara "dipped and dyed" är jordgubbar i choklad 😉

 • Reply
  Sandra i sagarden
  11 augusti, 2013 at 17:30

  Nä faktiskt inte :/ det är lite i överkant (eller kanske det var underkant, haha) för min del. Inte heller melerat och sånt tycker jag om, utan hellre då att man kör olika nyanser på olika grejer. Måla med stora penslar helt enkelt 🙂

 • Reply
  Angelica
  11 augusti, 2013 at 13:34

  Jag är lite där på gränsen, kan inte bestämma mig helt om jag gillar det eller inte. Visst gardinerna var rätt så snygga 🙂 Kan eventuellt tänka mig att ha grejer som inte har den skarpa kanten utan kanske sånt där färgerna går mera in i varandra.

  • Reply
   Anna-Lena
   11 augusti, 2013 at 13:40

   Jo, en kudde eller två skulle jag helt klart kunna tänka mig. Men det får inte bli för mycket.

 • Reply
  TIDSTJUVEN
  15 augusti, 2013 at 20:05

  Så häftigt! 🙂 Jag skulle absolut kunna tänka mig ett par gardiner eller några kuddar i den stilen.

 • Reply
  C
  11 augusti, 2013 at 22:40

  Din blogg är ju rentav allmänbildande. Visste inte att det hette så.

  • Reply
   Anna-Lena
   11 augusti, 2013 at 22:52

   Ha, ha, tack för det 🙂 Tänk att man kan lära sig nåt nytt av att läsa en inredningsblogg också 🙂

 • Reply
  Sofia
  11 augusti, 2013 at 15:32

  Jamen är det så det heter! 🙂 Jag har köpt en klänning i sommar som jag gillar jättemycket då som är dipped and dyed! I inredning vet jag inte riktigt, men säkert kan man hitta något snyggt man faller för.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.