Ikea-katalogen 2014

 

Den nya Ikea-katalogen har kommit ut i digitalt format häromdagen och nu tänkte jag ägna mig åt att spana in de kommande nyheterna. Lagom tidsfördriv denna regniga lördag. (Här kommer du till den svenska katalogen om du föredrar den versionen, den översta länken går till den finska katalogen.)

 

 

Den mest omskrivna nyheten hittills måste vara den tillfälliga designkollektionen som kommer att gå under namnet TRENDIG. Den lanseras först i oktober och beskriv som ett möte mellan Skandinavien och Kina. Svart, vitt och grafiskt mixat med ljusa träslag och starka accentfärger beskriver kollektionen ganska väl.

 

Kan de månne ha hämtat lite inspiration från vår finska designer Alvar Aalto också? För visst har bordet på den sista bilden en del likheter med hans klassiska serveringsvagn från 30-talet. Det blir intressant att se hela kollektionen senare i höst.

Bilder: Leva&Bo

0 gillar
Inredningsbutiker Möbler

Du Kanske Också Gillar

2 Kommentarer

 • Reply
  Seralias Stuga
  17 augusti, 2013 at 18:45

  Det tyckte jag också då jag såg bordet. Pinnstolen påminner om Madmoaselle av Ilvari Tapiovaara…kinesisk inspiration…hmmm… snarare idéer från Kamprads östra grannland 😉

  • Reply
   Anna-Lena
   17 augusti, 2013 at 19:34

   Ja, precis 🙂
   Skåpet ser man kanske lite kinesiska drag i med den röda detaljen i mitten.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.