Sommarinredning

 

Höstens inredningstrender lockar väldigt mycket just nu, men jag lovade att visa några pastelliga sommarbilder från vårt hem i förra inlägget. Jag har redan plockat bort allt somrigt, men jag lyckades hitta en hel del detaljbilder så här kommer en riktig bildbomb.

 

 

Rosa var som sagt sommarens accentfärg i år. Fåglar och fjärilar är jag väldigt svag för, så man hittar en hel del sådana hos oss.

 

 

Bilden här nedanför är från förra sommaren, för jag har tydligen inte alls fotat vardagsrummet i sin helhet i år. Vi har haft samma ljuslila filtar på sofforna i sommar, men lite tuffare och mörkare soffkuddar.

 

 

Anledningen till att jag inte fotat rummet i sin helhet är antagligen att jag inte varit riktigt nöjd med hur det sett ut. Vi hade nämligen nya gardiner i år, men färgen skar sig lite med filtarna på soffan och till slut tog jag ner gardinerna och sålde dem på loppis. På bilden här nedanför ser ni hur gardinerna såg ut. Snygga, jodå – men det blev lite för mycket av det goda och färgmixen var som sagt inte så lyckad (rosa gardiner möter ljuslila soffor). Jag trodde att färgerna skulle likna varandra mer än de gjorde.

 

 

Ibland har vi varit helt utan filtar på soffan och bara haft gardinerna och då har rummet sett helt okej ut. Men det funkar inte med helvita soffor hos oss på sommaren. Man springer in och ut och barnen har smutsiga fötter och mitt i allt ska de titta på tv och klättrar upp i soffan med sina svarta fötter. Så nej, vita soffor är ingen bra idé på sommaren. Visserligen går de att tvätta, men det betyder ett heldagsjobb innan alla kuddar och överdrag är tvättade, torkade och pådragna igen, så det är inget man vill göra flera gånger under en sommar. Så det slutade som sagt med att jag sålde gardinerna och behöll filtarna på soffan.

 

 

I burspråket har vi vårt stora matsalsbord och där finns två hörn med identiska runda småbord, men lite olika prylar ovanpå borden. Även här gick färgerna i svagt rosa. Det är svårt att hitta passande långsmala tavlor till väggstumpen ovanför borden, så nu har vi faktiskt exakt likadana tavlor i båda hörnen. Tavlan har funnits med gaffel och sked också, men var tyvärr slutsåld så nu får vi leva med att ha två knivar på väggen.

 

 

I kvisten är det grått, vitt och silver som gäller året runt, men med en rosa blomma är det enkelt att göra det lite somrigare även där. Det behövs inte så mycket annat.

 

 

Nu lovar jag att detta var de sista inredningsbilderna med sommartema, för nu vill jag bara blicka framåt mot hösten. I alla fall när det gäller inredning, men sommarvärmen får förstås gärna dröja sig kvar ett tag ändå.

 

0 gillar
Blommor Detaljer Gardiner Hemma hos oss Kvisten Lantlig inredning Matsal Vardagsrum

Du Kanske Också Gillar

7 Kommentarer

 • Reply
  blockethuset
  12 augusti, 2013 at 13:52

  Fint…

 • Reply
  Seralias Stuga
  10 augusti, 2013 at 01:25

  Fin fint sommarhem! Romantiskt och så mycket du! Den sista bilden gjorde mig glad och framförallt varm i hjärtat. Lera by M!
  Kram på dig vännen! Skön helg!

  • Reply
   Anna-Lena
   10 augusti, 2013 at 11:07

   Jo, stilen är verkligen <em>"jag"</em>, fast jag börjar tröttna lite på den nu, så det blir antagligen lite förändringar här inom kort. Hjärtat är såå fint, tack för det!

 • Reply
  Lena
  11 augusti, 2013 at 16:32

  Hejsan!
  Måste bara fråga om färgen som finns på väggen i kvisten.
  Verkar vara en blå/grå färg som skulle passa bra till vårt sovrum.
  Inte råkar du ha någon färgkod?
  H.en läsare som tittar in här nu som då

  • Reply
   Anna-Lena
   11 augusti, 2013 at 16:52

   Hej!
   Färgkoden är NCS 1505-R70B.
   Jag var faktiskt lite missnöjd med färgen från början, för den går aningen för mycket åt lila för att kallas grå. Men nu har jag vant mig 🙂 Det beror lite på hur ljuset faller på den också, ibland ser den mera grå ut och ibland mera ljuslila.

 • Reply
  Ines
  17 juli, 2015 at 16:35

  Vart köpte du dom rosa gardinerna

  • Reply
   Anna-Lena admin Nyfors-Norrgård
   18 juli, 2015 at 11:50

   Från Jotex. Vet dock inte om de finns kvar där lägre eftersom inlägget är ganska gammalt.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.