Litet hus

 

Vilken härlig inledning på hösten – vi har nästan haft sommarvärme här de senaste dagarna! Mina sommarblommor brukar överleva max en månad, men i år har jag skärpt till mig och faktiskt skött om dem ganska bra. Och en del av dem blommar fortfarande riktigt vackert!

 

 

Ett av våra sommarprojekt blev klart förra helgen. Äntligen har våra soptunnor fått ett litet hus att bo i.

 

 

Vi ville ha en låg och diskret modell på “soptunnehuset” eftersom det passar bäst på platsen där det står, bredvid grovköksingången. Jag blev riktigt nöjd med resultatet – det är ju så skönt att slippa se de fula svarta tunnorna!

 

 

När jag visade bilder från framsidan av gården fick jag frågan om vi inte har någon studsmatta till barnen. Jo, det har vi. Till höger på bilden här nedanför syns lite av studsmattan. Den står alltså bakom huset mot skogen och syns inte om man kör förbi vårt hus.

 

 

 

På tal om sommarprojekt – vi har ett mycket stort projekt som vi borde ta itu med nästa sommar. Jag skulle vilja ha kantstenar runt hela gräsmattan – där gräset möter gruset alltså. Men hur gör man och hurdana stenar ska man välja? Klarar man det själv eller är det bäst att anlita proffs? Det är fråga om ganska stora mängder stenar som ska läggas eftersom vi har stor tomt. Någon av er som lagt kantsten och kan komma med några tips? Länka gärna till snygga stenar, för själv är jag väldigt oinsatt i hurdant utbud det finns.

0 gillar
Blommor Hemma hos oss Okategoriserade Trädgård & natur

Du Kanske Också Gillar

14 Kommentarer

 • Reply
  elsa
  26 september, 2013 at 11:42

  jättefint hus å tunnorna! Vi hade liknande men så kom brandsynare och då måsta vi flytta alltihopa – minst 10 m(?) från bostadshus. surt javisst.

  • Reply
   Anna-Lena
   26 september, 2013 at 16:32

   Ok, kanske det finns såna regler? Ingen aning. Får väl bara vänta tills nån påpekar det då… 🙂

 • Reply
  Susanna Tamminen
  12 september, 2013 at 11:24

  Vilket underbart hus åt soptunnorna 😉 Gillar!

  • Reply
   Anna-Lena
   12 september, 2013 at 13:29

   Tack! 🙂 Tycker själv det blev ganska sött 🙂

 • Reply
  Nina
  14 september, 2013 at 08:32

  Jag blev så imponerad av vattenkannan som matchar så perfekt med husfärgen! Vi har också kantstenar på to do-listan, men de är ju ganska dyra också! Hoppas ni hittar nåt bra!

 • Reply
  lenalandis
  11 september, 2013 at 21:26

  Hej!
  Så fint du har det. Jag undrar om du måste dra ut tunnan varje gång du ska slänga något i den eller om du öppnar taket på skyddet och sedan själva tunnanslock? Jag funderar på hur man ska kunna göra så att när man öppnar taket på huset så öppnar man även tunnanslock….
  Lena

  • Reply
   Anna-Lena
   11 september, 2013 at 22:06

   Man öppnar först takets lock och sen tunnas lock, så man behöver inte dra ut tunnan. Tycker det har funkat riktigt bra så här, men ännu smidigare vore det förstås om man på nåt sätt kunde fästa tunnas lock i det yttre locket så att allt öppnas på en gång.

 • Reply
  Mickan
  11 september, 2013 at 14:27

  Vi har lagt kantsten runt alla gräs/gruskanter i år och i fjol.. Mycket jobb, för mannen 🙂 För vi gjorde allt själva..Det blev riktigt snyggt, vi är nöjda! Vi satte dessa http://www.lakka.fi/app/product/view/-/id/36
  Vi har också stor tomt så det gick ju en del åt.. 🙂
  Om du vill kan jag mejla nån bild på hur det började se ut.. Eller om du har insta så kan du kolla på mickan72. Ha en bra dag!

 • Reply
  Anu
  11 september, 2013 at 15:03

  Vad fint soptunnebygget passar ihop med huset! Vi har på det sättet tur med vår temporära lösning, att de mörkgråa roskisarna är samma färg som återkommer i husfasaden också. Skräpbolaget körde nog först hit soptunnor i brunt eller vad det nu var för mindre matchande färg, men vi begärde nya. 😉

  Vi har också kantstensjobb planerat till nästa vår/sommar. Tror det blir nån simpel och förmånlig rektangulär sten. Googla t.e.x. på Benders, Lammi, Lakka och HB. Järnaffärerna brukar också ha sina modeller på display, så det är också ett enkelt sätt att få koll på utbudet.

  • Reply
   Anna-Lena
   11 september, 2013 at 15:15

   Tack för dina tips på olika stenar! Borde ta mig en tur till alla affärer här i trakten också.

 • Reply
  alegni
  11 september, 2013 at 15:43

  Riktigt fint hus! Jag måste genast kalla på maken så han skulle få se, för vi har i åratal talat om att bygga något att gömma våra fula tunnor med. Sen kommer alltid trevligare projekt upp som gör att just detta faller i glömska.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.