Marmor

 

Att mässing och koppar är de stora metalltrenderna just nu har säkert inte undgått någon som bläddrat i en inredningstidning den senaste tiden. Men det finns ännu ett material som har fått lite av en “revival” i höst – nämligen marmor. Och då allra helst den vitgrå Carrara-marmorn. Tänker ni 80-tal precis som jag?

 

 

Nej, nu talar vi inte längre 80-tal, utan lyxigt, modernt och påkostat. Gärna ett köksbord eller tvättställ i marmor eller ett helt badrum för den som har riktigt tjock plånbok.  

 

 

 

Njae, lite för mycket med ett helt rum kan jag tycka. Men lite mindre detaljer i marmor kanske? Badrums-setet i collaget här nedanför blev jag faktiskt lite förtjust i och priset var helt överkomligt också.

 

     

 

Jag tycker det är lite roligt att en del företag genast vill göra det mesta av olika trender och nu hittar man marmormönster på allt från kuddar och lakan till duschdraperier och tapeter. Jag är dock lite tveksam till om det kommer att bli någon större hit – för mig ska nog marmor kännas stenhårt och inte mjukt och fluffigt.

 

 

 

 

Marmor är som sagt dyrt och för de flesta är kanske en liten bricka en lagom investering. Saknar man den där tjocka plånboken, men kan inte släppa tanken på ett marmorbord så kan man istället ta hjälp av lite billig fejkmarmor. Numera finns självhäftande plastfilm i en massa olika mönster och det fungerar utmärkt att klä in ett gammalt bord med. Så här fint blev det i Ikeas tappning. Vem skulle kunna ana att det döljer sig ett 79 euros Klubbo-bord där under?

 

 

 

Bildkällor: Danish Design Store, Ferm Living, Mr.Perswall, Sköna hem, Stockmann, Ikea/Livet hemma, Hemnet, Hay, Residence.

0 gillar
Badrum DIY Kök Marmor Trender

Du Kanske Också Gillar

14 Kommentarer

 • Reply
  alegni
  4 oktober, 2013 at 08:22

  Jag hoppas verkligen att jag inte ändrar tycke den här gången, för marmor vill jag icke ha i mitt hem. Jag hade alltför mycket av den varan, och slängde faktiskt allt i SOPORNA när jag tröttnade i slutet av 80-talet, då före loppis blev poppis. Minns ännu att någon ganska snart efter att jag slängt rubbet var och grävde i soptunnorna och tog vara på allt jag slängt. Lucky her. 😉

  • Reply
   Anna-Lena
   4 oktober, 2013 at 09:19

   Jag har samma känsla som du och jag tror faktiskt inte att det här är en trend jag kommer att ta till mig. Jag ser inte hur det skulle passa in i vårt hem helt enkelt (kanske en liten bricka i så fall). Däremot kan jag tycka att det är snyggt i en modernt inredd citylägenhet som syns mycket i bloggar och tidningar just nu.

 • Reply
  Nilla Tankebubblor
  4 oktober, 2013 at 10:08

  Marmor överallt! Men jag nöjer mig med lagom såklart 🙂 En bricka från HAY blev det. Ha en fin helg!

 • Reply
  Nina
  9 oktober, 2013 at 11:31

  Nej, ingen marmor i mitt hus. För mig är det nog just 80-talsvibbar, och inte på ett bra sätt. Mer sliskiga, minimalistiska yuppie-våningar. Men, i rätt sammanhang så… 🙂

 • Reply
  Susanna Tamminen
  3 oktober, 2013 at 22:17

  Oj sista bilden var verkligen överraskande, tänk att det är bara plastfilm, roligt med fejkmarmor 🙂 Ha en trevlig helg!

 • Reply
  Anu
  4 oktober, 2013 at 12:25

  Jag har försökt smaka på den här trenden ett tag men det vill nog inte sig riktigt. Too much bagagge. 😀 Har kvar några föremål från förr (typ mortel, nån liten bricka och så) och har försökt ha dem framme nu som "trendföremål", men njaeh..

  Men Klubbo-makeovern var nog lite kul!

 • Reply
  Sara
  8 oktober, 2013 at 12:04

  Jag gillar nog marmor, fast i små doser. Kunde just tänka mig en bricka eller så 🙂

 • Reply
  TIDSTJUVEN
  11 oktober, 2013 at 11:41

  Kul att du tipsar om budgetalternativ till de dyra trenderna! 🙂

 • Reply
  Fjolårets ”must haves” | Anna-Lena bloggar om inredning
  5 januari, 2014 at 23:59

  […] även ifjol. Årets roligaste inredningsdetalj var helt klart en ananas i vitt eller mässing. Och marmor såklart. Bricka, skärbräde eller ett helt bord om du har en tjock […]

 • Reply
  Marmorns segertåg | Anna-Lena bloggar om inredning
  27 juni, 2014 at 11:27

  […] om man ser vilka nyheter som plockas in i webshoparna just nu. I höstas bloggade jag om olika inredningsprylar i marmor och sedan dess har marmormönstret även smugit sig in i modevärlden och man kan till exempel gå […]

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.