Bloggevent på Aveo

I torsdags var jag och några andra inredningsbloggare inbjudna till Aveo. För er som inte känner till Aveo så kan jag tipsa om det här inlägget som jag skrev om företaget för några månader sedan.

 

 

 

Kvällen började med champagne, mingel och en rundvandring i Aveos fina kontor. Ett mycket speciellt kontor som är beläget i ett gammalt egnahemshus på Brändö. Vackert mönstrade tapeter, knallröda skrivbordsstolar, ett badrum “to-die-for” och små finurliga detaljer överallt. En oerhört inspirerande arbetsmiljö!

 

 

 

 

Den gemensamma nämnaren för alla inbjudna bloggare var att vi alla är småbarnsmammor och vi fick lyssna till en föreläsning på temat “Inredning av barnrum” av Anniina Aho. Vi fick många bra tips på hur man ska tänka när man inreder barnrum, bl.a. att tänka utgående från den lilla personen som är rummets användare och inte från sig själv. Ska rummet användas enbart som sovrum, som lekrum eller som en kombination av dessa? Ljus, färger, akustik och materialval är andra saker man bör fundera noggrant på. Anniina tipsade även om att man ska komma ihåg att perspektivet i rummet inte är detsamma för en liten 3-åring som för en vuxen och därför ska man försöka planera inredningen så att rummet inte känns alldeles för stort och högt. Det kan man t.ex. göra genom att undvika randiga tapeter på höjden och istället bryta av med ränder på bredden. Och på tal om tapeter så fanns det mängder av vackra barnrumstapeter i Aveos utbud, jag skulle få beslutsångest om jag var i beråd att tapetsera just nu.

 

 

 

 

Och så fick jag äntligen se kaklet med stort K. De mönstrade Marrakechplattorna är ännu finare i verkligheten. De färgstarka plattorna är ju oerhört läckra, men min favorit är nog ändå det ljust gråmönstrade kaklet på bilden här nedanför. Joanna berättade att just det kaklet är deras storsäljare och tillverkarna i Marocko hinner inte ens producera det i takt med efterfrågan.

 

 

 

 

 

Kvällen avslutades med mera mingel, snittar, utlottning av fina vinster och utdelning av goodie bags. Jag var tydligen aningen virrig för jag lyckades glömma min goodie bag på Aveo, så jag vet inte vad den innehåller ännu. Jag får hållas på halster tills jag hinner hämta den i nästa vecka…

 

 

Aveos VD Anna Häggblom förevisar akustikskivor.

 

Vilka andra bloggare var där då undrar ni säkert? Några bekanta finlandssvenska bloggare, men också ganska många obekanta ansikten för mig. Tack vare bloggkvällen har jag hittat massor av nya intressanta finska bloggar att följa med. Ni kanske också vill ha nya bloggtips? Här kommer en länklista på alla som var med:

Linda Josefin Jonna Sanna-Maija Jemina Johanna Riikka Anna Maya

 

Och så kvällens arrangörer förstås – ett gäng sprudlande glada kvinnor. Inredningsplanerare Anniina Aho som föreläste om barnrum, Aveos VD Anna Häggblom, projektkoordinator Susanna Tamminen och media- och webshopsansvariga Joanna Hansén. Deras praktikant Mathilda lyckades tyvärr smita undan min kamera.

 

 

TACK till er alla för en inspirerande och trevlig kväll!

0 gillar
Bloggar Bloggträff Inredningsbutiker Nätbutiker Tapeter

Du Kanske Också Gillar

11 Kommentarer

 • Reply
  Petra
  16 november, 2013 at 19:06

  Oj, vilken häftig kväll ni hade! Säkert superrolig! Kaklet är annars sååå snyggt!! Jag gillar de färgsprakade, men skulle nog också välja med grått ändå. Suktar fortfarande efter Åhlens-handdukarna som du bloggade om för ett tag sedan, haha.

 • Reply
  Susanna Tamminen
  16 november, 2013 at 20:33

  Oj oj så fina bilder 🙂 Det var så roligt att träffas, ha en trevlig veckoslut 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   16 november, 2013 at 20:49

   Ja, det var jätteroligt! Tack för en trevlig kväll!

 • Reply
  Josefine
  16 november, 2013 at 22:06

  Ser roligt ut med bloggträff i vår lilla stad 🙂 De färgade kaklen faller mig inte riktigt i smaken men det ljusgråa är riktigt snyggt!! Kaklet är ju otroligt populärt och syns på bloggar på både väggar och golv men det jag funderar på är vad som händer om två tre år då trenden har mattats av, inte bara sådär att kakla om då 😉 Nåå smaken är ju förstås som baken 🙂 Ha en skön helg!

  • Reply
   Anna-Lena
   16 november, 2013 at 22:18

   Jo, vi pratade om det på bloggträffen också. Sannolikheten är nog stor att man tröttnar på kaklen om ett tag, och framförallt de färggranna skulle jag tro.

 • Reply
  ferm LIVING muggar | Anna-Lena bloggar om inredning
  26 januari, 2014 at 16:39

  […] goodie bagen som vi fick på bloggeventet tidigare i höst fanns ett presentkort på 30 euro som man fick köpa valfri produkt för och Linda […]

 • Reply
  Josefin
  17 november, 2013 at 19:23

  Roligt att träffas! Och en riktigt trevlig kväll var det:)

 • Reply
  Johanna Koo
  16 november, 2013 at 16:46

  Det var jätteroligt att träffa dig…jag har kollat din blog ibland 😉 Ha det gott! <3

  • Reply
   Anna-Lena
   16 november, 2013 at 17:24

   Ja, det var roligt att få ansikten på alla bloggare. Din blogg var bekant för mig sen tidigare också! 🙂

 • Reply
  Riikka / KOTILA
  16 november, 2013 at 20:33

  Vad jätte fint och roligt kväll vi hade! Det var så trevligt att träffa dig och de alla andra bloggaren!

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.