House by F

 

För några veckor sedan fick jag upp ögonen för en ung kvinna vid namn Fanny Johansson. Fanny är 19 år och uppväxt i Malax, men bor sedan en tid tillbaka i ett gammalt hus i Taklax tillsammans med sin pojkvän. Fanny satsar just nu på att förverkliga sin dröm och kommer att öppna en inredningsbutik på webben inom de närmaste dagarna.

 

Foto: Miranda Eklund

 

– Jag har alltid varit intresserad av inredning och företagsamhet, berättar Fanny. I 9:an hade jag även ett UF-företag tillsammans med några andra tjejer där vi tillverkade och sålde smycken. Vi deltog i en tävling och kom bland de bästa i regionen. Vi fick åka ner till Åbo och visa upp våra smycken och sälja dem på en stor UF-mässa. Det var via det här som jag blev intresserad av företagande och självklart också via min pappa, fast då drömde jag främst om att bli fotograf.

 

 

 

– Jag har aldrig varit en person som tycker om att sitta på skolbänken och lära mig saker på det sättet, men ändå valde jag gymnasiet efter högstadiet trots att jag visste att det verkligen inte var något för mig. Jag minns att min tanke var ”klarar jag gymnasiet klarar jag vad som helst”. När vi fick de preliminära vitsorden efter att vi skrivit studenten i april 2013 såg det ut som att jag inte hade någon chans att klara studenten. Jag hade helt tappat hoppet och började fundera över vad jag skulle göra i ett helt år innan jag skulle studera vidare som alla andra, trots att jag varken hade ork eller visste vad jag ville studera. Det var då jag insåg att jag äntligen kan satsa på att bli företagare – varför ska jag behöva följa strömmen?

 

 

 

 

– En dag klickade jag runt bland olika inredningsbutiker och blev så besviken över både utbudet, de tråkiga bilderna och hur opersonliga webbutikerna var. Dessutom tyckte jag att det var svårt att hitta det jag letade efter på hemsidorna. Så jag bestämde mig för att jag ville starta en inredningsbutik på nätet som har fina och inspirerande bilder, som känns personlig och har en hemsida som är lätt att förstå sig på.

 

 

 

 

– Jag funderade på om det var något som jag verkligen ville göra och efter ett tag pratade jag med min pappa som själv varit företagare i många år. Vi pratade med pappas bokförare, registrerade mitt företag och började sedan leta efter någon som kunde knåpa ihop en hemsida åt mig. En dag i maj ringde rektorn från min gymnasieskola och berättade att jag hade blivit student – och jag förstod ingenting! Jag som inte ens hade haft en chans hade plötsligt fått studenten. Det var nog inte före jag fick mössan på huvudet som jag förstod att jag verkligen hade klarat av gymnasiet.

 

 

 

 

– Jag fortsatte självklart att jobba med min idé efter studenten och alla runtomkring mig har varit väldigt positivt inställda till mitt val. Så fort jag blev nöjd med webbsidan tog jag kontakt med olika varumärken och blev inbjuden till nordens största inredningsmässa FORMEX i augusti. Jag valde ut många fina saker som kommer finnas i webbutiken där. Snygga detaljer och hög kvalitet är viktiga aspekter när jag väljer vad som ska ingå i sortimentet.

 

 

 

 

– Stilen skulle jag beskriva som en blandning mellan lantligt och modernt. Jag väljer produkter enligt min egen smak och vad jag själv faller för och gillar. I butiken kommer man bl.a. att hitta Rif Design och House Doctor. Inspirationen hittar jag i bloggar, tidningar, på nätet och på Instagram. Jag kommer inte att följa inredningstrenderna – kanske till en viss del om det är något jag faller för – men annars kommer jag att gå efter min egen personliga stil, eftersom jag vill att webbutiken ska kännas personlig, säger Fanny.

 

 

– Jag kommer att öppna webbutiken House by F fredagen den 29.11 och på samma gång kommer vi att ha lanseringsfest i vår lokal i Korsnäs kl 16-20.30 (Strandvägen 4323, ingång bredvid bankautomaten). Butiken är i första hand en webbutik, men nu före jul kommer vi att ha julöppet i Korsnäs på torsdagar kl 16-19 och lördagar kl 11-14. Jag har funderat en hel del över om det ska finnas en fysisk butik också, men jag börjar med en webbutik så får jag se sedan hur det utvecklas, säger Fanny. Kika gärna in i Fannys fina blogg blogg också.

 

Avslutningsvis – hur ser du på konkurrensen och möjligheten att nå ut till potentiella kunder?

– Jag är medveten om att det finns väldigt många inredningsbutiker på nätet och runt om i trakten. Men jag känner att konkurrensen driver mig lite extra. Jag vet ju vad de andra inredningsbutikerna gör för fel, så jag vill skapa en inredningsbutik som är personlig, som man blir inspirerad av och som man blir glad av att titta in i. Jag har tänkt koncentrera marknadsföringen till nätet eftersom det är en webbutik. Vi finns bl.a på Facebook och på Instagram.

Stort lycka till, Fanny!

Foton: Fanny Johansson och Miranda Eklund

 

0 gillar
Butiker Inredningsbutiker Intervjuer Lantlig inredning Modern inredning Nätbutiker

Du Kanske Också Gillar

6 Kommentarer

 • Reply
  TIDSTJUVEN
  4 december, 2013 at 17:37

  Åh, så kul med en så driven och inspirerande företagare. 🙂 Och inredningsbutiker är ju verkligen it-grejen som det löns att satsa på just nu. Jag måste absolut kika in på House by F.

 • Reply
  Ann-Lis
  25 november, 2013 at 16:56

  Intressant och informativt! Då får man ännu en orsak att besöka mitt kära Korsnäs! 🙂

 • Reply
  Christina
  25 november, 2013 at 20:00

  Vad roligt, det finns ju en viss konkurens men jag tror nog hon kommer lyckas bra ändå. 🙂

 • Reply
  Eva Sten
  26 november, 2013 at 11:59

  Håller tummarna och önskar dig lycka till, Fanny! Mysigt med inredning!

 • Reply
  Malin
  26 november, 2013 at 20:23

  Åh, vad fina grejjer. Hoppas det går bra för henne & företaget.

 • Reply
  Mateus | Anna-Lena bloggar om inredning
  16 maj, 2014 at 14:57

  […] Johansson öppnar sin butik House by F i HS-Center i Vasa idag! Jag har tidigare bloggat om henne här. Och för dig som är sugen på att göra loppisfynd så kan jag tipsa om att det årliga […]

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.