Canvastavla

 

Vi har flera smala väggstumpar i vår hall som hittills har varit helt kala eftersom det är så svårt att hitta någon snygg tavla med rätt mått. Jag har länge varit sugen på en canvastavla med ett foto av barnen, och nu kom jag på den fiffiga idén att beställa en måttanpassad tavla till en av de här problemväggarna.

 

 

Jag började med att mäta ut hur hög och bred tavlan skulle vara och sen fotade jag barnen stående för att få till den hög-smala formen som jag ville ha. Jag gjorde bilden sepiafärgad eftersom det passar bäst i vår brun-beige-vita hall (som för övrigt var helt omöjlig att fotografera i mörkret).

 

 

Det var inte det lättaste att hitta ett företag som tillverkar canvastavlor enligt eget måttönskemål, de flesta har fasta storlekar som man kan välja mellan. Men så hittade jag ett för mig obekant företag, Sumopix, där man kan välja både bredd, höjd och tjocklek på tavlan själv, vilket passade mina kriterier perfekt. Jag valde 40×90 cm och 2 cm i tjocklek och det blev riktigt bra.

 

 

Tavlan kom inom en vecka och jag är mycket nöjd med både kvaliteten, färgen och stabiliteten. Och sen är ju förstås motivet det allra, allra finaste tycker jag!

 

 

0 gillar
Hemma hos oss Kamera & foto Konst Nätbutiker Tavlor

Du Kanske Också Gillar

8 Kommentarer

 • Reply
  Erika
  20 december, 2013 at 13:26

  Tusen tack för de fina tipsen, vad snällt av dig! Min favorit bland dina tips blev hobby hall lampan sixten – å ju inte helt fel att den är på rea. Ikeas nyhet Ranarp är oxå snygg, men känner att den sku man behöva se i verkligheten för å vara säker.. Barometer och årstid har jag som bordslampor hos oss, så främst barometer har jag funderat på förut, men känns som jag vill förnya mig lite. Även denna tycker jag e rätt fin: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/50147783/, sku passa färgmässigt i vårt vardagsrum. Tillika sku det vara roligt att inte ha ikea. För har lite för mkt ikea här hemma som det är nu…. Ah, beslutsångest på lampfronten ;).

  • Reply
   Anna-Lena
   20 december, 2013 at 13:30

   Ja, Sixten är en stor favorit för mig också. Funderar just nu på om jag ska beställa vägglamporna av den modellen… 🙂
   Ranarp har jag inte sett i verkligheten heller men den lär var minst lika snygg som på bilderna. Lycka till med valet! 🙂

 • Reply
  Erika
  19 december, 2013 at 23:43

  Hej igen 🙂

  Du som har koll.. Sku så behöva en golvlampa att stå bakom vår vita Ektorp-fåtölj. Int har du nå tips på fina? Jag gillar ju många stilar, men har ju mest den lantliga vita shabby vintage chic stilen, med inslag av industriella lampor och vissa moderna ting och gillar även marocko-stuket och det ljusa trärena… 🙂

 • Reply
  Yvonne
  17 december, 2013 at 08:09

  Sååå fint! Både hallen & självklart tavlan!! Och inga nedfällda persienner, behåll det så när du tar ner stjärnorna!♥

 • Reply
  Erika
  17 december, 2013 at 19:38

  Jättefint!! Tack för tipset om fotofirma. Och hjälp så fin trappa, med bokstäverna och trappmattorna!

  • Reply
   Anna-Lena
   17 december, 2013 at 22:04

   Tack så mycket, Erika!

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.