Vintervackert

 

I år har jag försökt satsa på att göra vardagsrummet vintrigt istället för juligt. Jag ville skapa en känsla av norsk fjällstuga möter engelsk jaktstuga. I en “light” version som passar i ett nytt egnahemshus vill säga. Och inte mörkt och murrigt, utan med en ljus bas och mörkare accenter. Vi bytte ut de beige sofföverdragen mot de vintervita och jag suktade efter två vackra renfällar att skydda sittdynorna med. Och tänka sig – i år kom tomten tidigt! Eller ja, det var egentligen min mamma som köpte fällarna åt oss som en tidig julklapp, så stort tack till henne! Det blev precis så mysigt och vintrigt som jag önskade.

 

 

Fällarna är dessutom oerhört värmande att sitta på, vilket passar mig som alltid är frusen. Färgskalan består av vitt, beige, brunt och svart och jag tycker det är så behagligt och ombonat. Varma metaller som koppar och guld höjer mysfaktorn ännu ett snäpp.

 

 

Renkuddarna hittade jag på Minimani och de vita stickade kuddfodralen kommer från Hobby-Hall. Jag hade planer på att knåpa ihop kuddfodral av en gammal stickad tröja, men jag insåg ganska snabbt att det är ett projekt som skulle lämna ogjort. Men för den händige så är det lätt fixat, kika t.ex. här för instruktioner.

 

 

Det blir alltså inget rött i vårt vardagsrum i år, men med hjälp av andra “juliga attribut” så blir det ändå julstämning tycker jag. Vi har till exempel tre stora stjärnor på rad  i fönstret och flera ljusslingor utplacerade på olika ställen.

 

 

Kvistar, kottar, minicypresser, trästjärnor…

 

 

Och avslutningsvis två helhetsbilder, fotade för några dagar sedan när vi ännu inte hade någon snö där ute. Nu är skogen bakom huset helt vit och det bidrar förstås till ännu mera julstämning. Stjärnorna i fönstret syns inte så bra på bilden, men de hänger där på rad.

 

0 gillar
Bloggar DIY Hemma hos oss Inredningsstilar Inspiration Jul Kuddar & dynor Minimani Möbler Vardagsrum

Du Kanske Också Gillar

7 Kommentarer

 • Reply
  TIDSTJUVEN
  9 december, 2013 at 23:28

  Så oerhört fint ni har det! 🙂

 • Reply
  Helgens projekt | Anna-Lena bloggar om inredning
  12 januari, 2014 at 19:59

  […] minsann! Jag har inget behov av att plocka fram somriga pasteller i inredningen redan nu, så renfällarna får stanna i soffan ännu ett tag och jag plockar fram prydnadssaker i den jordnära färgskalan […]

 • Reply
  Vår i vardagsrummet | Anna-Lena bloggar om inredning
  3 mars, 2014 at 00:23

  […] december hade jag en idé om att inte julpynta vardagsrummet, utan istället satsa på vinterpynt som skulle hänga med ett längre tag. Den idén visade sig vara mycket smart. Vardagsrummet har […]

 • Reply
  Nilla Tankebubblor
  8 december, 2013 at 17:35

  Verkligen fint!

 • Reply
  Liselott
  9 december, 2013 at 19:22

  Var kan man köpa fällarna? 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   9 december, 2013 at 19:51

   På Jysk av alla ställen! 🙂

 • Reply
  Petra
  8 december, 2013 at 19:18

  Fällarna är så oerhört inbjudande! Tjusigt! Jag kan fortfarande ångra att jag inte köpte hem en när jag var i Äkäslompolo för ett antal år sedan. Dumsnålt… 😉

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.