3-årskalas med Blixten McQueen

 

Jag visade några bilder från Edvins födelsedag i ett annat inlägg, men efter det har vi haft ytterligare ett kalas som inte synts här på bloggen överhuvudtaget. Ni som följer mig på Instagram har däremot sett några glimtar från kalaset redan för ett par veckor sen. Men här kommer en riktig bildkavalkad – i rött, svart och vitt.

 

 

Kalas med massor av dagiskompisar blir det först nästa år när han fyller 4, men vi (läs: jag) tyckte ändå det kunde vara kul med ett litet temakalas redan i år. Jag älskar ju sånt här pyssel och fixande! Temat behövde jag inte fundera många minuter på – det var självskrivet att det skulle vara Blixten McQueen. Hans absolut största idol!

 

 

Tårtan var förstår huvudattraktionen på festbordet och den blev precis som jag hade sett framför mig när jag planerade den. Jag ville ha en relativt enkel och snabblagad design och det blev det. Förutom själva Blixten då – den tog många timmar att knåpa ihop. Jag föreslog att vi skulle ta en av Edvins leksaksbilar som caketopper, men min man ville testa att modellera en bil av marsipan. Sagt och gjort – självklart fick han försöka. Och snyggt blev det, eller hur? Hela bilen är ätbar, förutom siffrorna på taket som jag printade ut på vanligt papper. De svarta och röda bollarna runt hela tårtan är också rullade av marsipan.

 

 

När man planerar ett temakalas finns det förstås massor av färdiga produkter att köpa i butikerna. Men ofta är de svindyra och i ärlighetens namn inte så snygga. Till exempel hittade jag Blixten-servetter för 4,95 euro och jag skulle ha behövt två förpackningar. Att lägga ut 10 euro på enbart servetter är inget jag gör, så jag köpte istället en storpack med enfärgade röda servetter för 0,95 euro. Funkar minst lika bra! Och enfärgade svarta och röda ballonger är billigare än Blixten-ballonger, men minst lika snygga (om du frågar mig i alla fall.) 🙂

   

Ibland köper jag engångsmuggar och tallrikar i papper, men oftast använder vi vita muggar och fat i melamin som jag köpt på Halpa-Halli för flera år sedan. De passar in på vilket tema som helst. Den röd- och vitrutiga pappersduken hittade jag i Tiimaris realåda till 70% rabatt efter julen. Hemmagjort papperspyssel funkar utmärkt på temakalas och det finns mängder av bilder på nätet som man kan använda. Muffinsskyltarna gjorde jag själv i InDesign och printade ut och limmade fast på tandpetare. De rutiga målflaggorna i tårtan gjorde jag också i datorn och printade ut. Jag limmade fast dem på grillpinnar som jag först tejpade med svart washi tejp.

   

Jag har visat flera av våra tidigare barnkalas här på bloggen, men ifall du missat inläggen så kommer länkarna här. Mimmi-kalas när Agnes fyllde 5 år, ugglekalas när hon fyllde 6 år, dinosauriekalas när Edvin fyllde 2 år och babyblått kalas när han fyllde 1 år. Fler inlägg på kalastemat hittar du under kategorin “Födelsedagar”. Agnes, som fyller 7 år om två månader, har redan bestämt vilket tema hennes nästa kalas ska ha. Bara att börja fundera och planera med andra ord 🙂

 

0 gillar
Dukningar Födelsedagar Glas & porslin Hemma hos oss Högtider Kalas Matsal Pyssel Tårtor

Du Kanske Också Gillar

14 Kommentarer

 • Reply
  Malin
  19 januari, 2014 at 19:54

  Jättesnygg tårta!
  Du är jätteduktig 🙂
  Ha det bra, Malin

  • Reply
   Anna-Lena
   19 januari, 2014 at 20:10

   Tack Malin!

 • Reply
  Sandra -vardagsflow
  19 januari, 2014 at 20:31

  Hade jag bara tänkt på det tidigare hade jag ju kunnat få massvis med kalasinspiration här hos dig!! 😀 Vi hade 1-årskalas nu i helgen, men det kom så "plötsligt" på att det inte hann bli något tema alls, utan bara en massa godsaker.

  • Reply
   Anna-Lena
   19 januari, 2014 at 20:42

   Fast det går ju lika bra så också! 🙂
   Och din uggletårta var ju hur cool som helst!

 • Reply
  Malin
  29 januari, 2014 at 13:51

  Allstå WOW!Om man ändå skulle ha tålamod och skicklighet att fixa lika fina tårtor 🙂

 • Reply
  Susanna Tamminen
  21 januari, 2014 at 09:48

  Oj vilken kalas ni har haft, ser jätte fint ut 🙂

 • Reply
  Pia
  22 januari, 2014 at 17:58

  InDesign, är det når program du har på datorn eller?
  Supermysigt kalas ser ni ut att haft!

 • Reply
  Ann-Lis
  21 januari, 2014 at 17:59

  Tycker att jag i tiderna har fått till de med tårtor när mina tre pojkar hade födelsedag, men du ska veta att jag är imponerad! Vilken härlig dokumentation! ★

 • Reply
  Sabina Sarin
  19 januari, 2014 at 17:21

  Hej! Du är helt superproffs när det gäller barnkalas med härliga tårtor, dekorationer och hela köret! Det syns att du älskar att ställa till och det blir verkligen fint! Du kunde ge ut en bok med tips på kalasdekorationer och fota allt själv. Så proffsigt!

  kram Sabina

 • Reply
  ily_
  5 januari, 2015 at 14:53

  Hej. Du tillverkar inte sånna muffinspinnsr själv o säljer vidare?

  • Reply
   Anna-Lena
   5 januari, 2015 at 15:00

   Nej tyvärr inte, även om det vore kul. Det tar ganska länge att tillverka dem, så styckepriset skulle säkert bli för högt. 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.