Vårens nyheter från Ikea

 

I januari är det många som presenterar den kommande säsongens nyheter. De flesta nyhetsbrev resulterar inte i något blogginlägg från min sida, men idag kom ett som fångade mitt intresse. Ikea presenterar vårens nyheter och där fastnade min blick genast på en potentiell storsäljare – lampskärmen Hemsta.

 

 

Ni som läst mitt inlägg om fjolårets must-haves ser säkert likheten mellan denna lampa och den omåttligt populära Tine K-lampan. Lampan är inte lika stor som Tine K:s lampa – där mäter den största lampan 60 cm i diameter medan Ikeas finns i storlekarna 20 cm och 36 cm. Men annars är likheten slående. Hemsta finns i vitt, ljusgrått och ljusrosa – helt rätt med pudriga pasteller till våren. Jag gissar att vi kommer att få se dessa lampskärmar överallt under våren och sommaren.

 

 

Annars tyckte jag det var lite förvånande att se att Ikea satsar på den romantiska stilen nu. Många överger de snirkliga möblerna och blommiga pastellerna framför mer stilrena och moderna möbler, så därför tyckte jag att det var överraskande att se så mycket på det romantiska temat i Ikeas utskick. Men rosa är aldrig fel för mig, så jag gillar förstås det jag ser. Däremot köper jag inte allt med hull och hår som jag skulle ha gjort om jag sett de här bilderna för 2-3 år sedan. Men kanske jag blir sugen på en Greengate-inspirerad dukning i sommar, även om det känns avlägset just nu.

 

 

Köksfläkten Förtrolla passar perfekt in i det lantliga köket. Jag gillar formen och den utstansade blomman på sidan. En ombloggad nyhet i lite mer modern och avskalad stil är hyllan Botkyrka som stylats så här snyggt på pressbilderna.

 

 

Hyllorna är gjorda av pulverlackat stål och finns även i gult och mörkgrått. Coola – kanske som bokförvaring i ett barnrum i retrostil?

 

 

Ja, det där var mina favoriter bland de kommande nyheterna. Hittade du något som du gillar?

 

 

0 gillar
Inredningsbutiker Inspiration Lampor & ljus Möbler

Du Kanske Också Gillar

18 Kommentarer

 • Reply
  Petra
  15 januari, 2014 at 21:04

  Jaa, jag har också spanat in nyheterna, men inte helsåld här heller. Inte ens "Tine K"-lampan, haha.

 • Reply
  Ann-Lis
  16 januari, 2014 at 20:43

  Ektorpsoffan tycks hänga med och det romantiska har jag alltid varit svag för… Tror säkert att lamporna blir poppis, men har inte plats hos mig. 😉

  • Reply
   Anna-Lena
   16 januari, 2014 at 20:45

   Ja, Ektorp-sofforna tröttnar jag inte på i första taget heller. Så bekväma och snygga!

 • Reply
  Seralias Stuga
  13 januari, 2014 at 22:54

  Inga must have år 2013 för mig men Botkyrka i vitt, alla trä-grejer och vita porslinet måst jag ju ha! 🙂 Har inte gett mig tid att kommentera de tidigare inläggen men såhär i efterhand tycker jag att "must haven" är rena rama strunt. Precis som du skrev. Jag hade ingen av de prylarna och suktade inte efter dem heller. Sen satt jag framför datorn och småfnissade åt det fina inlägget om allmogen. Där hittade jag många inredningsprylar som är snarlika till det som återfinns i mina gömmor. En och annan skatt med andra ord 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   13 januari, 2014 at 23:14

   Desto roligare att få en lååång kommentar från dig nu istället! 🙂

 • Reply
  Lyckobo
  14 januari, 2014 at 17:40

  Ojojoj va fina lampor, den gråa hade passat perfekt i vårt sovrum, men vi har ju skaffat en redan…. :(… Tack för alla tipsen, har flera gånger hittat fina grejer då jag tittat in till dig!
  Ha det bra!

  • Reply
   Anna-Lena
   14 januari, 2014 at 19:09

   Tack, roligt att du hittat fina grejer via bloggen!
   Jag funderar faktiskt på den gråa till vårt sovrum dit jag absolut vill ha en ny taklampa. Synd bara att vi har så lång väg till Ikea…

 • Reply
  Eva Domis
  14 januari, 2014 at 22:08

  Vill följa dig på instagram, kan du "släppa in" mig?

  @domiseva heter jag där förövrigt och är ny,startade igår men nytt är ju kul;)

 • Reply
  Linn
  13 januari, 2014 at 19:28

  Mattan på andra bilden, fantastisk fin!

  • Reply
   Anna-Lena
   13 januari, 2014 at 19:37

   Håller med dig!

 • Reply
  Hanna
  15 januari, 2014 at 11:59

  Jag som suktat efter TineK lampan redan länge tänker nog kasta mig över lampskärmen! Vet du när de nya produkterna kommer till försäljning?!

  • Reply
   Anna-Lena
   15 januari, 2014 at 16:05

   I februari stod det i mailet, men de brukar oftast finnas i butik lite snabbare.

 • Reply
  Finnsessan
  13 januari, 2014 at 20:24

  Ikea levererar fina bilder och fina varor som alltid. Gillade hyllorna för de verkar vara användbara till mycket. Gillar också svart och den svarta kannan på sista bilden var också fin. Tack för alla inspirerande bilder du lägger upp på bloggen!

 • Reply
  Köksinspiration | Anna-Lena bloggar om inredning
  28 februari, 2014 at 16:35

  […] en lite tuffare look. Här syns också fläkten ”Förtrolla” som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Ovanlig design, eller […]

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.