Elegant till budgetpris

 

Som jag skrivit otaliga gånger här på bloggen så gillar jag kombinationen snyggt och prisvärt. Det är inte alltid det lättaste att hitta snygga budgetvarianter, men det går! Nu har jag snöat in på en stil som kanske kan gå under namnet “elegant och sofistikerat med en twist” och till det behöver jag lite nytt. Med några nya soffkuddar och filtar kommer man långt. Jotex är fenomenala på att tillverka snygga och billiga kuddfodral, så det var min första anhalt i jakten på lyxiga kuddar. Och vad sägs om två kuddfodral för 2,50 €? Och en filt för en tia? Dessutom finns både kuddfodralen och filtarna i mängder av färger, så det finns garanterat något som passar alla smaker. Mina favoritfärger är de milda, naturnära tonerna som ljust lila, beige och grått. Några av dessa har redan hittat hem till oss och jag ska försöka bestämma mig för vilka färger jag trivs bäst med. Till sommaren brukar jag alltid ha någon pastellfärg i vardagsrummet, men jag känner för att vänta några månader med det ännu, så jag tror det får bli beige och naturvitt ett tag framöver.

 

Kuddfodralen är tillverkade av ett glansigt tyg, vilket kanske inte syns så bra på bilderna. Att jag gillar dem får ses som ännu ett bevis på hur snabbt min smak kan ändras. För ett halvt år sedan hade jag antagligen klassat glansiga kuddar som tantiga och omoderna. Men nu är de helrätt till den stil jag vill försöka skapa. Lite samma känsla som på bilden här nedanför (minus gardinerna).

 

 

En liten undran – gillar ni sådana här budgettips eller föredrar ni dyra designgrejer? Det syns väldigt mycket dyra prylar överallt just nu och det är inte riktigt min grej. Visst, jag tycker det är kul att inspireras, men när det kommer till kritan så gillar jag inte att betala enbart för ett flashigt märke.

Bilder: Jotex

0 gillar
Detaljer Inredningsstilar Inspiration Kuddar & dynor Nätbutiker

Du Kanske Också Gillar

21 Kommentarer

 • Reply
  Kamomilla
  10 februari, 2014 at 09:24

  För en som är så ombytlig som jag, så är budget verkligen svaret! :)Väldigt trevlig stämning i ibilden. jag gillar! För mig känns en svag puderrosa just rätt nu. Tror jag ska blanda in det med det ruffa grå kalklitiret i sovrummet…

  • Reply
   Anna-Lena
   10 februari, 2014 at 09:32

   Ja, jag är minst lika ombytlig så det är bra att budgetvarianterna finns 🙂
   Åh, det kommer att passa perfekt med den nyansen till kalkfärgen!

 • Reply
  M
  10 februari, 2014 at 13:23

  Först vill jag tacka för en fin och inspirerande blogg. Sen till ämnet. En sak som jag tycker vi borde tänka mer på i dagens slit och släng-samhälle, då det hela tiden skall ändras och förnyas är var produkten vi handlar är tillverkad och under vilka förhållanden. Detta även då det gäller dyrare designvaror. Om tyget till finkudden i soffan är tillverkad av ett barn som arbetar hela dagarna och inte har chans att gå i skola, lära sig läsa eller skriva, då är jag hellre utan kudde. Betalar hellre lite mer för en kudde (eller vad det nu må vara) om den är tillverkad under drägliga förhållanden. Detta är dock inte alltid lätt att veta. Kör mest second hand numera.

  • Reply
   Anna-Lena
   10 februari, 2014 at 13:28

   Jo, du har så rätt! Det finns alltid den aspekten att ta hänsyn till och det är oftast, som du säger, ganska svårt för konsumenten att veta eller ta reda på fakta.
   Och tyvärr betyder inte alltid ett högt pris att produkten är tillverkad under bättre förhållanden än den billiga, så priset är inte alltid något man kan gå efter heller.

 • Reply
  Susanne
  16 februari, 2014 at 14:04

  Tycker din blogg absolut är en av dom bättre! På alla sätt, lagom personlig, utan "skryt" och dyra saker, många prisvärda och bra tips, inspirerande. Ja, listan kan göras lång, så fortsätt i samma stil!
  Susanne

  • Reply
   Anna-Lena
   16 februari, 2014 at 14:16

   Jätteroligt att höra, Susanne! Jag kommer absolut att fortsätta i samma stil 🙂

 • Reply
  SNAKK om trender | Anna-Lena bloggar om inredning
  23 mars, 2014 at 22:22

  […] just nu är den som kan beskrivas som ”sofistikerad lyx”, som jag tidigare skrivit om här. Jag älskar den stilen, precis som Nadia! Exakt så vill jag att mitt hem ska se ut just nu. […]

 • Reply
  C
  9 februari, 2014 at 23:51

  Budgettips absolut! Går i och för sig bra med blandat också.

 • Reply
  Sarah
  9 februari, 2014 at 23:49

  Jag föredrar helt klart budget varianten. Jag köper hellre 10 olika billiga kuddfodral för samma pris som ett design.. Om man hade råd att variera med dyra design grejer vore det kanske en annan sak men så länge man inte har det så tacka vet ja jotex och dylikt! 🙂

 • Reply
  ida
  10 februari, 2014 at 08:24

  Jättebra inlägg! Jag är av den åsikten att varför betala mer när man kan betala mindre? Kuddar och dylika textilier är ju sådana saker som man vill byta ofta och då löns det inte att köpa dyra saker tycker i alla fall jag 🙂 Ett annat tips är att fynda billiga tyger och sy fodralen själv. Jag har bl.a. sytt ett fodral av vitt lakanstyg och ovanpå det har jag sytt/tråcklat fast gamla spetsdukar som finns överallt men som man inte egentligen har någon användning för.

 • Reply
  Linda
  18 februari, 2014 at 14:36

  Helt klart budget tips! Men visst får man inspirera med design tips också.

 • Reply
  Eva Domis
  10 februari, 2014 at 15:46

  Jotex köper jag ofta från och just när jag kör med en drös av dem i sofforna så är billigt räddningen! H&M kuddarna för runt 22 är då de dyra och de runt tio inklusive innekudd de billiga. Byter nog till sommaren ut de mörkaste med att klä över med vita fodral och vips så är det lite nytt utan att ha spenderat något; )
  Har nu det mesta så jag kan byta återstår bara ett vitt stadigt liggande sängöverkast till sovrummet så kan investeringsibern lugna sig! Drömmen ett lika men i vitt som det gråa nu på sängen!

 • Reply
  Sara
  10 februari, 2014 at 11:57

  Jag gillar absolut budgettips. Visst kan jag ibland också köpa någonting lite dyrare, men oftast inte. Speciellt inte när det gäller kuddar som jag ändå kommer att tröttna på om ett tag 😉

 • Reply
  Ann-Lis
  10 februari, 2014 at 17:54

  Jättebra att du tipsar om budget! Jag skrev just om budget när det gäller en vas! 😉
  Gillar det du visar där!

 • Reply
  Nina
  10 februari, 2014 at 21:05

  Jag är inne på samma linje som M här ovan. Visst köper jag hellre billigt än dyrt, men jag undrar allt oftare vem som egentligen betalar priset i de fall då jag betalar orimligt lite. Oetisk produktion finns säkert i alla prisklasser, men jag tror risken är större då det gäller billiga varor.
  Alla köper vad dom vill och så mycket dom vill, men att tänka igenom sin konsumtion tycker jag är viktigt.

 • Reply
  TIDSTJUVEN
  11 februari, 2014 at 18:43

  Budgettips uppskattas verkligen! 🙂 Är man studerande har man knappt råd att titta på de dyra designprodukterna ens.

 • Reply
  Linda
  10 februari, 2014 at 23:25

  Budget, budget. Speciellt när man, som Kamomilla skriver, är ganska ombytlig gällande inredningen! 😀

  Nu har du också en utmaning inne hos mig!

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.