Coffee table books

 

På tal om trenden med coffee table books i förra inlägget, så tänkte jag visa några av de hetaste böckerna du kan ha liggande framme just nu. Trenden med stora vackra böcker är inget nytt, jag minns att det var rätt vanligt på 80-talet när jag var liten. Oftast är det böcker med mycket bilder och lite text – det ska vara enkelt att bläddra i dem en stund och läsa några korta stycken, men bilderna är det viktigaste. Och pärmens utseende förstås, eftersom böckerna i hög grad köps för att matcha inredningen och se snygga ut. Just nu är det modeböcker med grafiska, svartvita omslag som ligger högt på “måste-ha”-listan. Fashion av Charlotte Seeling är populär på grund av det stilrena omslaget, precis som böckerna om Kate Moss, Chanel och Tom Ford. Boken “It” av stilikonen Alexa Chung har seglat upp som en storfavorit på grund av det snygga pastellrosa omslaget – perfekt i vår när den nyansen är hetare än någonsin.

 

 

Visst ser det snyggt ut – absolut – men jag köper inte en bok “based on it´s cover”, utan för mig är innehållet det viktigaste. Och svenska kriminalromaner i pocketformat gör sig helt enkelt inte lika bra på soffbordet, så mina böcker får fortsättningsvis ligga gömda i nattduksbordet. Som ni vet så älskar jag att hålla koll på trender, men jag gör hellre min egen variant av trenden. Jag ogillar starkt när det blir för opersonligt och när många “råkar” ha just dessa fem böcker på sitt soffbord så känns det inte som om det är den egna smaken som talar längre, utan det är ett försök att passa in i mängden.

 

Fast jo, jag har faktiskt några coffee table books jag också, fast i betydligt mindre format. Det är några gamla psalmböcker som jag plockade med mig från mina föräldrars allmogerum för några år sen. Säkert inte alls lika trendiga, men de passar in hos oss och är betydligt mer originella.

 

 

P.S
Igår kväll var jag på en mycket trevlig bloggträff som ni kan läsa lite mera om här. Linda skriver så bra om kvällen – trots att 11 inredningsbloggare träffades så pratade vi nästan inget om inredning, utan mest om livet i allmänhet, bloggande, familj och barn, jobb, tv-serier, internetanvändning osv. Inredningen är ett intresse och bara en mikroskopisk del av våra liv, fast många kanske tror att det enda vi tänker på är vackra prylar och nya gardiner. Tack till alla som var med – det gör vi om!

0 gillar
Böcker & tidningar Detaljer Trender

Du Kanske Också Gillar

13 Kommentarer

 • Reply
  En Vacker Vardag
  10 mars, 2014 at 23:19

  Tack för senast! Det var jättetrevligt att träffa alla, så tack för att du tog dig tid att sammankalla. Ha det gott!

 • Reply
  Seralias Stuga
  9 mars, 2014 at 20:45

  Tack för sällskapet och en bamsekram till "dragaren"!
  p.s. Dina böcker är mycket finare! De andra "tramsböcker" klarar vi oss utan 😉

  • Reply
   Anna-Lena
   9 mars, 2014 at 21:08

   Tack, det var så roligt att du kom! 🙂

 • Reply
  Linda
  11 mars, 2014 at 14:49

  Ja, det var nog en trevlig kväll! Mera sånt! 🙂

  Böckerna är nog tjusiga. Men inget som nu direkt ligger framme på bordet här inte. Har på känn att det inte skulle vara många blad kvar i boken efter att Molly dragit fram som den virvelvind hon är. 😀

  Vi ses ju snart igen, alltid något gott med att jag glömde lampskärmarna! 😉

  • Reply
   Anna-Lena
   11 mars, 2014 at 15:30

   Ja, jag skulle inte heller vilja ha såna dyra, fina böcker framme med småbarn i huset! Ingen bra kombination alls 🙂
   Ses snart igen, kul! 🙂

 • Reply
  Petra
  9 mars, 2014 at 13:15

  Hemma hos oss är vi extremt trendiga med Mulle Meck och en och annan dinosauriebok på bordet, hehe… 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   9 mars, 2014 at 13:21

   Perfekt! Man ska vara personlig!

 • Reply
  Eva Domis
  9 mars, 2014 at 13:24

  Ursäkta att jag kommenterar så ofta men dina böcker är ju så mycket personligare och med mer värme än dedär andra dammsamlarna;) Färgen och stilen gör ju sitt med att dina smälter in så bra där de finns! Hade en bok med Titanic själv en gång som coffee table book men nu är det mest de jag nämnde om innan tsms med makens spretiga pockets men de läser han ju!

  • Reply
   Anna-Lena
   9 mars, 2014 at 13:28

   Dina kommentarer är så välkomna så! 🙂

 • Reply
  CAISA K.
  11 mars, 2014 at 08:03

  Instämmer angående böckerna.

  Och tusen tack för att du tog och ordnade bloggträff,
  är så glad att jag fick möjlighet att träffa dig och alla andra kvinnor.
  Härligt gäng!

  • Reply
   Anna-Lena
   11 mars, 2014 at 08:23

   Tusen tack för att du kom, det var roligt att äntligen träffas! Hoppas vi ses snart igen!

 • Reply
  Bloomingville A/W 2014 | Anna-Lena bloggar om inredning
  7 september, 2014 at 23:17

  […] märke till stylingen med Alexa Chungs ”It”-bok som jag bloggade om redan i […]

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.