Vår i vardagsrummet

 

Jag lovade att visa fler vardagsrumsbilder, men jag har inte prioriterat bildredigering under sportlovsveckan, så det dröjde ett tag. Men nu kommer ett gäng helhetsbilder från vardagsrummet – fotade en solig februaridag när ljuset verkligen flödade in från alla håll.

 

 

I december hade jag en idé om att inte julpynta vardagsrummet, utan istället satsa på vinterpynt som skulle hänga med ett längre tag. Den idén visade sig vara mycket smart. Vardagsrummet har sett likadant ut ända sen dess, med renfällarna utbredda på sofforna. Det var först nu i slutet av februari som de kändes för varma och vintriga.

 

 

Jag brukar sällan ha vita soffor utan sittskydd, men just nu känns det fräscht och snyggt med mycket vitt. På sommaren är det jobbigare med helvita soffor när barfotabarn springer ut och in och bänkar sig i soffan med svarta fötter. Men det är ett bra tag till dess, så just nu funkar det bra.

 

 

Jag älskar verkligen den här färgskalan – vitt, beige och brunt med några svarta detaljer. Metall i form av några kopparfärgade prylar ger värme till inredningen. Jag brukar ofta bli sugen på pasteller den här tiden på året (främst rosa), men i år tänkte jag vänta ett tag innan jag plockar in det eftersom rummet känns så harmoniskt med enbart naturfärger. Kvistar av olika slag är något som jag också älskar. Bomullskvistarna i den stora svarta vasen får hänga med ännu ett tag. I vasen på byrån finns trollhassel med några pappersdekorationer och i den vita vasen på soffbordet har jag satt några lärkkvistar med kottar.

 

 

Jag har köpt väldigt lite inredningsprylar under vintern, men nu blev det några nyinköp. Nya kuddar är ett måste varje säsong. Billigare och enklare sätt att ändra karaktär i ett rum finns inte och kuddar är verkligen min stora svaghet när det gäller inredning. Den randiga kudden i fåtöljen hittade jag på Hemtex och zebrakuddarna är från H&M Home. I höstas hade jag samma kuddar i en mörkare nyans. Jag är väldigt förtjust i djurmönstrat både på kläder och inredning så det var “love at first sight” när jag såg att kuddarna hade kommit i en ljusare nyans till våren.

 

 

Jag bytte inte till några julgardiner i år utan körde på vitt och enkelt, men nu när sofforna blev helvita ville jag ha lite kontrast i rummet. De mörkare gardinerna är precis den rätta nyansen av gråbeige som jag ville ha och materialet är härligt mjukt och lite skrynkligt.

 

 

Här ser ni en bättre bild på gardinerna. De inre gardinerna har svaga ränder som inte syns på mina egna foton. Båda gardinerna hittade jag på Hobby-Hall.

 

 

Jag har många fler bilder från vardagsrummet, så jag kan nästan lova att det dyker upp ett vardagsrumsinlägg till, kanske med mera fokus på detaljerna i rummet. Nu blev det väldigt mycket helhetsbilder i dagens inlägg.

 

 

0 gillar
Gardiner Hemma hos oss Kuddar & dynor Möbler Vardagsrum

Du Kanske Också Gillar

11 Kommentarer

 • Reply
  Eva Domis
  3 mars, 2014 at 06:55

  Väldigt snyggt inrett! Ser sobert och stiligt ut och färgakalan är den absolut bästa för att lugna och skapa harmoni! Feminint men ändock med detaljer aå maken trivs med;) Dina gardiner är mycket bra val och ramar in dina fönster fint, har lite svårt med add simplicity Jannices hem med avsaknad av just gardiner då de ger så fin inramning och tar och gör att det ej ser för bart ut! Fint på bild och säkert ännu bättre i verkligheten, bra smak och känsla för trender utan att slaviskt följa dem, det gillar jag i det jag ser!.

  • Reply
   Anna-Lena
   3 mars, 2014 at 08:36

   Tack så mycket! 🙂 Ja, gardiner skulle jag inte kunna vara utan, de gör så mycket för ett rum och mjukar upp helheten.

 • Reply
  emma
  3 mars, 2014 at 19:48

  jättefint! gillar helhetsbilder 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   3 mars, 2014 at 21:58

   Tack, roligt att höra!

 • Reply
  TIDSTJUVEN
  3 mars, 2014 at 20:01

  Så otroligt snyggt ni har det! 🙂 Ert vardagsrum ser ut att kunna vara taget ur vilken lyxig heminredningstidning som helst, samtidigt som det ser så himla hemtrevligt och mysigt ut. Det har liksom den där personliga prägeln på samma gång som det är fräscht och fint. Hoppas att du förstår hur jag menar fastän det här låter flummigt, haha. 😀

  • Reply
   Anna-Lena
   3 mars, 2014 at 22:00

   Tack, jag förstår precis hur du menar och jag blev så glad av din kommentar! Det är precis den känslan jag vill försöka uppnå i vårt hem – hemtrevligt och mysigt, men ändå lite trendigt och fräscht på samma gång. 🙂

 • Reply
  Sara
  4 mars, 2014 at 00:06

  Det ser verkligen harmoniskt ut 🙂

 • Reply
  SaJa
  11 juni, 2014 at 11:44

  Jag tycker mycket om din inredning – just det man själv tidigare tänkt på i färgskala och möbler och nu sökte inspiration och hittade hit!
  Jag gillar även grönt och undrar vad du har för tips om gröna inslag i t ex detta vardagsrum!
  Tacksam för svar! 🙂

 • Reply
  Tiita
  4 mars, 2014 at 18:05

  Jättefint vardagsrum! Varmt, hemtrevligt och mysigt, allt på samma gång : )
  Har ni tvättat de vita överdragen någongång? Vi har samma vita soffa på övre våningen och jag har sett att det tyvärr ser ut som om någon ev. tappat lite choklad där ; ) Undrar om det krymper mycket isf ?

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.