Kakelmönstrat

De marockanska, mönstrade kaklen har synts i varje inredningstidning och -blogg det senaste året, så det var bara en tidsfråga innan mönstret skulle sprida sig vidare till andra inredningsdetaljer.

 

 

I vår anar jag en riktig explosion av “kakelmönstrade” varor i butikerna – allt från kuddar, dukar och påslakan till porslin och duschdraperier. Ofta i en svart-grå-vit färgskala, men även i klara och starka färger som gult, grönt och turkos.

 

Bilder: H&M Home, Indiska, Jotex, Ellos.

 

 

0 gillar
Okategoriserade

Du Kanske Också Gillar

4 Kommentarer

 • Reply
  alegni
  12 april, 2014 at 12:07

  Allt är snyggt, men som Sabina skrev, ska man inte overdo it, för det blir ju så jobbigt sedan när man tröttnar. 😉

 • Reply
  Petra
  11 april, 2014 at 08:48

  Hehe – flera av produkterna du visar finns redan i vårt hem. Knappast särskilt unikt, men läckert… 😉

 • Reply
  Eva Domis
  12 april, 2014 at 22:30

  Håller med de som sagt det tidigare, kakelmönstret har säkert sin berättigade plats som kakelmönster men när jag ser kuddar med det på är det just den tanken som kommer till mig att det är kakelmönster! Skulle ledsna snabbt på så mönstrat kakel som kakel redan och har sen ingen stor lust med att strö det runt hemmet på andra platser.

  Det grafiska är mer vilosamt och kan användas lite varstans men det har jag inte så mycket utav heller, brickorna från Biltema med citronfärg kanske är det närmaste, zebrarandigt har jag inget stort tycke för heller, kläder med djurmönstrat har jag inte heller vurmat för.
  Behöver ej berätta desto mer om vad jag gillar för det ser du via mina bilder på IG och det jag har appellerar stort på mig och det käns som att jag landat i det som är min egna personliga stil numera, givetvis via inspiration lite varstans men det som jag gillar är ju av min smak och nu äntligen har den mognat och slutat spreta hit och dit så home sweet home nu stämmer det!
  Tack för massor av fina bilder från mässan idag Anna-Lena 🙂

 • Reply
  Sabina Sarin
  11 april, 2014 at 17:22

  Visst är det snyggt med kakelmönstrat, till en viss del. Det får ju inte bli för mycket, det är ändå sådant som man tröttnar på ganska snabbt. Men läckert, javisst!

  kram Sabina

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.