Målade väggar och budgetstyling

 

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så har jag plockat in accentfärgen turkosgrön i vardagsrummet i vår. Därför dras mina blickar speciellt mycket till bilder med den färgskalan just nu. Jag snubblade över några fina sovrumsbilder som jag tänkte dela med mig av. Jag är alldeles för feg för att våga måla väggarna gröna, men visst är det snyggt! Lägenheten på bilderna ligger i Göteborg och är till salu, fler bilder hittar du här hos Alvhem.

 

 

Som ni säkert vet vid det här laget så älskar jag budgetalternativ och jag handlar ofta inredningsprylar hos de stora kedjorna. Jag har läst någonstans att det inte är någon konst att skapa ett vackert hem om man har en tjock plånbok, men om man ska hålla sig till budgetalternativ är det en riktig utmaning. Jag håller till viss del med – självklart är det lättare om man inte behöver bry sig om vad som står på prislappen, men å andra sidan levererar budgetkedjorna så mycket snyggt nuförtiden att det inte är någon större svårighet att skapa ett snyggt hem för en liten slant. Se bara Jannices bevis på det – hon har stylat den här oerhört vackra hallen med möbler från Jysk.

 

 

Feng shui-konsulten Jannice är min absoluta favoritbloggare sedan många år tillbaka, så det är inte konstigt att jag gillar bilderna. Hennes stil är så säker och stabil och hon är en verklig inspiration. Väggfärgen som går mot petroleumhållet har hon tagit fram själv.

 

 

Snygga silverljusstaken “Nagel” på byrån hör tyvärr inte till Jysks sortiment. Det är en klassiker från 60-talet som byggs samman av flera olika moduler och kan alltså ha lite olika utseende beroende på hur många moduler man sätter samman. På bilden ser ni förresten också en annan trendgrej som är väldigt het just nu (och som Jannice var bland de första att blogga om) – nämligen den vita korallen. Ifjol var det en ananas vi ville ha på byrån – i år är det (fejk)korallen som gäller. Snabba ryck här i inredningsvärlden! Jag gillar korallen betydligt mer än ananasen i alla fall.

 

0 gillar
Bloggar Designklassiker Hall Inredningsbutiker Inspiration Kuddar & dynor Möbler Modern inredning Sovrum Tavlor

Du Kanske Också Gillar

6 Kommentarer

 • Reply
  Läsare
  10 april, 2014 at 20:23

  Tänkte bara berätta att när folk delar vasabladets artikel Kvinnor sålde sjuka valpar
  På facebook så syns ditt foto brevid texten. Ser nästan ut som om det skulle vara dej det handlar om. Flera stycken av mina vänner som har delat den artikeln nu o du är med på varje. Kanske inte så skoj… Har säkert blivit nåt fel nånstans. Vet inte om du ör med på alla atikeldelningar eller bara just den här.

  • Reply
   Anna-Lena
   10 april, 2014 at 21:24

   Tack för att du meddelade, vi ska se hur det kan åtgärdas! Lite olustigt sammanhang att figurera i måste jag säga… Jag har ibland samma problem när jag delar mitt blogginlägg på FB, då kan det dyka upp en bild som inte har något med inlägget att göra.

 • Reply
  Nadia
  9 april, 2014 at 10:28

  Turkost är ju så fräscht! Jag tänkte själv att jag skulle använda mycket turkosa accentfärger i smyckes/klädesväg i sommar. Med naturnära färger blir det så snyggt ihop 🙂
  Gröna väggar har vi i både kök och vardagsrum, och ännu har jag inte tröttnat. Konstigt nog 😉

 • Reply
  Eva Domis
  7 april, 2014 at 13:49

  Ja budget är nog det som är stommen i min inredning via ellos,jotex och hobbyhall och numera t o m Biltema har levererat massor av billiga men ack så värdefulla detaljer! Nog har jag canvas som kostat runt sextio och en superfin lykta för sjuttio och lampor som varit över hundra men det kanske är budget för andra men då har jag gardiner som varit långt under tio för två och kuddöverdrag under fem t o m!
  Grön tycker jag om via mina växter och annars bara duttar här och där i mindre skala och då smutspastellig sådan eller dov inte stark kritgrön vet inte vad jag ska annars kalla det men jag tror diu förstår!
  Alla gånger hellre en fejkkorall än prydnadsananas men allra helst dessa underbara ugglor med sina ögon som stirrar på en;) dock är det väl endast jag som kopplar ihop dessa tre men deras trendtid är rätt så nära. Väntar nu som bäst hem mina nordalugglor för idag har nya sänts åt mig och jag ber att om Gud har tid att göra så att de kommer fram helskinnade ja jag vet ytligt men tror alla vill ha hela varor hem för skärvor är inget roligt, ha en underbar dag kära du!

 • Reply
  Caroline
  17 mars, 2015 at 15:35

  Hej

  Tack för en inspirerande blogg!
  Undrar om du kan rekommendera någon fin grön väggfärg som liknar färgen på de två översta bilderna.
  Mvh Caroline

  • Reply
   Anna-Lena
   17 mars, 2015 at 15:59

   Hej!
   Googla Tant Johannas gröna så hittar du den exakta nyansen som använts på de bilderna. 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.