Nygammalt köksbord

   

För ett tag sedan (närmare bestämt för en månad sen) hade vi 7-årskalas i flera repriser hos oss. Då behövde vi ett avlångt bord för glassbaren och därför kom vi på idén att dra ut vårt runda köksbord så att det blev ovalt istället. Tänka sig, jag tror aldrig vi testat det förr trots att vi bott här i fyra år.

 

 

Jag har alltid inbillat mig att vårt kök är för litet för ett ovalt bord, men rummet är egentligen ganska avlångt så det ovala bordet ryms bra in.

 

 

Tidigare när barnen hade klumpiga barnstolar som krävde mycket utrymme skulle det inte ha funkat, men nu går det bra. En annan sak som tyder på att vi har större barn i huset är att den förhatliga vaxduken har åkt av och ersatts av en löpare – i tyg. Som jag väntat på den dagen! För det finns inget som är mera hopplöst att hitta än en snygg vaxduk…man undrar verkligen vem som designar mönstren på dem.

   

Så istället för ett runt bord med mörkbrun duk har vi nu ett vitt, avlångt bord. Den lilla förändringen gör nästan att det känns som ett helt nytt kök!

 

 

 

0 gillar
Hemma hos oss Kök Möbler

Du Kanske Också Gillar

13 Kommentarer

 • Reply
  Miisu
  29 april, 2014 at 17:57

  Ja, verkligen fint kök!
  Behaglig färgskala.
  Jag ser att ni har spisen och köksfläkten nära fönstret, och skulle vilja veta hur det funkar i praktiken, dvs blir det mycket ånga på fönstret? Jag funderar nämligen själv på samma lösning.
  Noterar också att ni har två ungnar, fiffigt, jag har aldrig tänkt på den lösningen, bara sett 2 diskmaskiner. Är det 2 likadana ugnar eller är det en vanlig och en ångugn?

  • Reply
   Anna-Lena
   29 april, 2014 at 20:41

   Tack, kul att du gillar köket! Nej, det blir väldigt sällan ånga på fönstret, det händer bara i enstaka fall om jag t.ex. har på 3 plattor samtidigt, så det är inget som stör mig alls.
   Jo, två ugnar var mycket viktigt för mig och det är väldigt praktiskt när man bakar eller ska laga olika maträtter som ska vara klara samtidigt. När vi köpte Ikeas Dåtid-ugnar
   fanns de bara som vanliga ugnar, men året efter kom de som varmlufts…typiskt. Och nu har de tagit bort Dåtid helt ut produktion, så jag får nog nöja mig med dessa, vilket i och för sig
   är helt tillräckligt. Två diskmaskiner har jag sett att en del väljer, men det är inget jag skulle prioritera. Lycka till! 🙂

 • Reply
  Eva Domis
  1 maj, 2014 at 22:08

  Fint kök! Undrar var cuisine skylten finns att köpa? Vore fint med en sådan i mitt cuisine också;)
  Ha en trevlig helg!

  • Reply
   Anna-Lena
   1 maj, 2014 at 22:19

   Hmm, nu minns jag inte riktigt var jag köpte den….kanske på Quriosa?

 • Reply
  Erika
  5 maj, 2014 at 11:30

  Hej,

  Angående vaxdukar så tycker jag man kan hitta rätt trevliga faktiskt, t.ex au maison http://www.systerlycklig.se/tyg-sy
  Däremot kan de fina ibland kännas lite barnrumsaktiga, eller vad man nu skall säga. Just till barnrummet/lekstugan använder jag mig av vaxdukar, ger piff 🙂

 • Reply
  Paula
  29 april, 2014 at 08:40

  Så fin köksinredning!

 • Reply
  En silverkantad vardag
  2 maj, 2014 at 09:18

  Ni har så otroligt fint kök! Och jo, dina kalasbilder vill jag alltid se 🙂

 • Reply
  Carina
  30 april, 2014 at 23:11

  Var har ni köpt bordet? Minns att era köksstolar är från Ikea, är bordet det också? Jag hoppas vi ska ha rum med ett runt "vardagsköksbord" i köket, men har inte hittat nåt bra. Med tanke på att vi snart är fem vill jag inte ha ett runt bord med fyra ben och ser nu att ert bord inte har det.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.