Vardagsrumsdetaljer

 

Jag har hundratals bilder som aldrig hinner gå igenom, men ikväll har jag betat av några av dem. Nya taklampan i vardagsrummet har jag inte visat er tidigare. Den hämtade Linda hem från Ikea för ett tag sedan – eller rättare sagt tre stycken fick jag hem. Tusen tack till dig som orkade släpa hem dem åt mig!

 

 

Jag hade först tänkt placera två stycken på rad ovanför matsalsbordet i burspråket, men jag tror tyvärr de är lite för små för det (betydligt mindre än TineK:s motsvarighet). Nu hänger en i vardagsrummet, en i sovrummet och den sista har jag ingen plats åt för tillfället, men det löser sig säkert så småningom.

 

 

Jag har även fått hem den mindre varianten av lampskärmen med en annan kompis, men dem visar jag en annan dag.

 

 

Vasen är förresten en julklapp som jag inte minns om jag visat på bloggen tidigare. Det är också en TineK look alike, men av märket Rif Design som bland annat finns hos House by F. Om jag förstått saken rätt så tillverkas både TineK:s och Rif Designs keramikprodukter på samma ställe och borde alltså vara identiska, men en viss prisskillnad finns det mellan de två märkena.

 

 

Koppar- och mässingtrenden verkar hålla i sig även i vår och jag kör fortfarande med en del varma metaller i vardagsrummet. Jag tycker också att det går riktigt bra att kombinera varma och kalla metaller som på brickan här nedanför (om man som jag känner att man inte riktigt kan välja enbart en av dem). Lärkkvistarna hänger också med ännu, men får kanske bytas ut mot något “vårigare” snart.

 

 

Accentfärgen hos oss är just nu en ljus nyans av isblå/turkos som skymtar på en av soffkuddarna. Inget rosa i vår alltså – förutom kanske några påskfjädrar. Det känns lite ovant eftersom jag haft rosa varje sommar vi bott här, men just nu känns turkos “nytt och fräscht” för mig. Kanske det rosa dyker upp lite närmare sommaren, vi får se.

 

 

Det har faktiskt hänt något lite “större” i vårt vardagsrum också – en ny möbel har flyttat in. Men mera om det en annan dag. Ha en riktigt bra påskvecka alla ni som tittar in här!

 

0 gillar
Detaljer Glas & porslin Hemma hos oss Kuddar & dynor Lampor & ljus Möbler Nätbutiker Vardagsrum

Du Kanske Också Gillar

8 Kommentarer

 • Reply
  Eva Domis
  14 april, 2014 at 16:48

  Ser fint och fräscht ut i ditt vardagsrum, många vilosamma detaljer och bra arrangerade stilleben! Det svagt turkosa passar in bra, det enda rosa jag såg var godiset i en skål;) och kanske det turkosa ser lite mer vuxnare ut än rosa, jag är ju ingen rosa fantast men kan stå ut med att lite blommor på knytbandsgardinerna har den färgen och riktiga blommor men mer än så det skulle bli för mycket för mig.

  Fortsätter i samma färgskala men med lite mer vita kuddöverdrag i sofforna själv och den gråa mattan byts ut mot en ljus beige men med samma gummi under och franska ord på för det appellerar på mig.

 • Reply
  Nadia
  14 april, 2014 at 21:04

  Spännande, ser framemot att se den nya möbeln! Jag ska på Hemsta-jakt på torsdag, få se då om jag lyckas 🙂 Tycker den turkosa färgen ser jättefräsch ut!

  • Reply
   Anna-Lena
   14 april, 2014 at 21:42

   Det är samma möbel som redan skymtat på Instagram för ett tag sedan 🙂 Lycka till med Hemsta-jakten!

 • Reply
  Lydia
  8 maj, 2014 at 23:16

  Vilket fint hem du har! Får man fråga vart fönsterlamporna kommer ifrån?

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.