7-årskalas del II

 

Jag lovade visa fler bilder från Agnes 7-årskalas – so here we go. Bilderna är en salig blandning från flera olika kalas både dagtid och kvällstid.

 

 

 

Jag var lite lat när det gällde tårtskapandet den här gången. En tårta täckt med sockermassa eller marsipan lockade inte alls, så jag gjorde istället flera enklare sorter som går bra att förbereda i god tid. Till vänster en fryst tårta med muscovadosocker och lemoncurd och till höger en tårta med banan, choklad och kolasås på digestivebotten. Båda två är gamla favoriter som jag alltid återkommer till. Och Dumle-grottor skymtar på en av bilderna. Det är åratal sen jag gjorde dem senast, men de var lika goda som jag minns.

 

 

En Lego Friends-tårta stod högt uppe på önskelistan så jag gjorde en lite mera lekfull variant av kladdkaketårtan med hallon- och vitchokladmousse som jag bloggat om flera gånger tidigare (här hittar du receptet). Legobitarna är gjorda i sockermassa medan Lego Friends-tjejerna är helt vanliga leksaksfigurer i plast. Ingen av oss kände oss speciellt lockade att börja modellera fem pyttesmå Legodockor av marsipan, så vi tog den enkla vägen ut.

 

   

 

Mitt bästa och enklaste tips till er som vill ha en festlig tårta som inte kräver speciellt mycket jobb är att knåpa ihop vimplar med text. Två grillpinnar och lite papper och snöre är allt som behövs för att få en riktigt snygg dekoration. Och muffinsen blir snygga med hemgjorda cake-toppers fastlimmade på tandpetare.

 

   

 

Bilderna är fotade på flera olika kalas, så vi åt inte så här mycket på en och samma dag ifall någon undrar. Till släktkalaset hade min mamma gjort sin klassiska smörgåstårta som är den godaste i hela världen.

 

 

 

På lördag blir det kalas igen hos oss, så det är mycket möjligt att det kommer ännu fler kalasbilder nästa vecka. Jag tänkte testa en tårta med morotskaksbotten och en fyllning som jag aldrig provat tidigare. Stay tuned!

 

0 gillar
Dukningar Födelsedagar Glas & porslin Hemma hos oss Högtider Mat & bak Matsal Recept Tårtor

Du Kanske Också Gillar

13 Kommentarer

 • Reply
  Erika
  4 juli, 2014 at 23:24

  Jättetack för tipsen, lät roliga!! 🙂

 • Reply
  Ann-Marie Wikström
  22 maj, 2014 at 09:41

  Låter intressant med godaste smörgåstårtan i hela världen. Delar din mamma med sig av receptet? Jag är uppvuxen med att det ska serveras smörgåstårta på kalas, men har själv aldrig gjort. Nu är de tydligen trendiga igen och mina barn har efterlyst smörgåstårta, så jag har sökt recept på nätet. Men det finns ju så många! Och man skulle inte vilja äta sig igenom många besvikelser 🙂

  Ann-Marie

 • Reply
  Petra
  22 maj, 2014 at 17:37

  Otroligt tjusiga bakverk!

  • Reply
   Anna-Lena
   26 maj, 2014 at 00:17

   Tack Petra!

 • Reply
  Ann-Lis
  22 maj, 2014 at 07:18

  Vilken fest och vilket upplägg! Du är verkligen mästare på att fixa vackra kalas! Tackar också för alla andra inlägg du delar med dig av!

  • Reply
   Anna-Lena
   26 maj, 2014 at 00:17

   Tack så mycket Ann-Lis!

 • Reply
  Erika
  2 juli, 2014 at 23:52

  Tack för infon, låter som du säger lättare med marshmallows :). Du som är så kalas-erfaren ;), brukar du ha lekar/program på era kalas? Tips? (5 års-kalas)

 • Reply
  Erika
  1 juli, 2014 at 15:10

  Hej! Du är vekligen duktig. Håller just på att planera dotterns första kompiskalas och tänkte ha marshmallowsklubbor doppade i choklad… Är klubborna på dessa bilder just marshmallows doppade i vitchoklad och strössel? De ser så runda ut :). Har du dem att stå i socker?

 • Reply
  kristina
  18 oktober, 2015 at 11:35

  har du gjort legobitarna på fri hand eller finns det formar? 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   22 maj, 2014 at 10:15

   Jag måste fråga mamma, men jag misstänker att receptet kan vara hemligt 🙂
   Den är så enkel att man knappt kan tro sina ögon när man läser ingredienserna i fyllningen, det är mest bara ägg.
   Och ändå är den så otroligt god! 🙂

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   18 oktober, 2015 at 11:41

   Jag köpte formar på Ebay! 🙂 Kostade några euron.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.