Designa ditt eget kakel

 

Som jag skrivit många gånger här i bloggen så är jag väldigt förtjust i marockanskt kakel i vackra mönster. Jag gillar främst de plattor som går i vitt, grått och svart, men ofta är plattorna ganska färgglada. Webbutiken Zoco Home har tagit in mönstrade kakel i sortimentet och där finns en hel del snygga plattor. Men den roligaste nyheten är att man också kan skräddarsy sina egna kakelplattor! Hur roligt som helst – jag fastnade framför designprogrammet en god stund idag trots att jag inte alls planerar något kakelinköp inom den närmaste tiden. Så här blev mitt första försök.

 

 

Samma mönster som på bilden ovan, fast med en mörkare grå på vissa ställen. Visst ser det ut som ett helt annat golv fast jag bara gjort en liten justering i färgen?

 

 

Man kan välja mellan massor av olika mönster och färger samt tre olika storlekar av plattor (15×15 cm, 20×20 cm samt sexkantiga). Det är lätt att skapa snygga kombinationer och jag insåg ganska snabbt att jag skulle få svår beslutsångest om jag verkligen skulle beställa ett kakel på riktigt. På nästa bild är det också samma mönster med inverterade färger, dvs. det som är ljust på ena bilden är mörkt på andra.

 

 

Det roligaste är när man får lägga plattorna på ett virtuellt golv – då framträder sådana mönster som man inte ser när man endast tittar på en platta. Mina favoriter är nog något av de sirliga mönstren i endast två färger – ljusgrått och vitt.

 

 

0 gillar
Inredningsbutiker Nätbutiker Tips

Du Kanske Också Gillar

4 Kommentarer

 • Reply
  alegningela
  29 maj, 2014 at 16:20

  Oj, så fina!
  Jag skulle absolut inte kunna välja! Och om jag mot förmodan skulle kunna det, skulle jag förmodligen tröttna inom några år. Det är inte lätt att vara jag.

  • Reply
   Anna-Lena
   29 maj, 2014 at 16:21

   Låter ungefär lika som att vara jag 🙂 Men det har vi ju konstaterat åtskilliga ggr förut också 🙂

 • Reply
  alegningela
  29 maj, 2014 at 20:14

  Oh yeah. 🙂

 • Reply
  Annica
  16 april, 2015 at 09:44

  Det är så snyggt med Marockanskt kakel, vet du om det är betongplattor som man måste sköta om eller om det är riktig porslinsklinker?

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.