Ikea-nyheter

 

Eftersom jag tillbringat största delen av den här veckan hemma med feber så har min ork inte varit på topp. Det enda jag har gjort är att ligga på soffan med surfplattan i famnen. Jag har med andra ord haft tid att scrolla sida upp och sida ner bland Ikeas nyheter och där hittade jag i vanlig ordning många saker som jag “behöver”. Problemet är väl att vårt hus inte är i lika stort behov av nya möbler… Några intressanta nyheter tänkte jag ändå plocka fram ur sortimentet, t.ex. den klassiska serien Liatorp som nu även kommer i ljusgrått.

 

 

Vårt soffbord är nog den möbel jag fått flest frågor om i min blogg och det är alltså ett vitt Liatorp-bord vi har. Vi har bytt ut de runda silverknopparna till likadana skålformade handtag som vi har i köket för att det ska passa bättre in hos oss. Vi har även tv-bänken och vägghyllan i samma serie.

 

 

Serveringsvagnar eller sidobord i äkta Dallas-stil med kristallglas och karaffer har varit en stor hit och Ikeas variant heter Vindalsö. Det stora hjulet gör att den för tankarna till Alvar Aaltos serveringsvagn från 30-talet, men Ikeas version är tillverkad i aluminium och eukalyptusträ.

 

 

 

Ikea PS 2014-kollektionen finns nu till försäljning, men det mesta är lite för “spejsat” för min smak. Piedestalen kan jag däremot se som en smart grej att placera i ett problemhörn – ni vet sådana platser där inga möbler passar. Funkar både på terrassen och inomhus.

 

 

Jag gissar att Nornäs-kollektionen kommer att bli både hyllad och sågad – trärent faller definitivt inte alla i smaken. Själv börjar jag vänja mig lite nu, men jag tror ändå inte att jag är mogen att ta in furutrenden i vårt hem ännu. Ännu säger jag, för visst kommer vi antagligen alla att älska furu snart…bara man ser en sak tillräckligt mycket så börjar man gilla det till slut.

 

 

Förvaringsserien Nordli kommer säkert att tilltala de som gillar minimalism. Till och med jag som inte brukar gilla avskalade möbler med raka linjer tycker att den här serien ser väldigt användbar ut och kan i princip placeras i vilket rum som helst. Ett extra plus för att det finns så många olika storlekar att välja mellan. Det var egentligen den här serien som ledde mig in på Ikeas webbsidor – jag söker nämligen efter förvaring till min dotters alla pysselsaker och Nordli kunde absolut vara ett bra alternativ.

 

 

Lådor med hål istället för handtag känns kanske igen från Asplunds “hajpade” serie Snö som varit en favorit bland trendfolket det senaste året. Ikeas variant på “hålen” är bara lite rakare, men annars är likheten rätt stor tycker jag. Priset skiljer förstås markant mellan de båda serierna.

 

 

 

Jag avslutar med några fina småprylar – en blommig sommarbricka, ett litet prydnadsväxthus och en vaxduk med naturtroget trämönster (finns även som tyg).

    Foton: Ikea och Asplund.

0 gillar
Butiker Förvaring Inredningsbutiker Möbler Modern inredning Nätbutiker Trender

Du Kanske Också Gillar

Ingen Kommentarer

    Lämna ett Svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.