Gör din egen tacokrydda

 Eftersom jag fick så mycket positiv respons på inlägget om hemlagad ketchup, både här på bloggen och på Facebook och Instagram, så tänkte jag även dela med mig av ett annat liknande recept. Nämligen hemlagad tacokrydda – ännu enklare och snabbare att sno ihop än ketchupen.

 

 

Ingredienser
1,5 tsk salt
2 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1tsk lökpulver
1 tsk spiskummin
2 krm cayennepeppar
2 tsk torkad oregano

 

Det enda du behöver göra är att blanda ihop alla kryddor och lägga dem i en tom kryddburk. Klart på 3 minuter!

Okej, tänker ni kanske – varför ska man göra egen krydda när det finns färdiga blandningar att köpa? Jag kopierade ingredienslistan från en av de vanliga tacokryddorna som finns i butiken: Druvsocker, salt (17,5%), lök, modifierad stärkelse (potatis), chilipeppar, spiskummin, vitlök, potatisfiber, oregano, paprikaextrakt, arom, klumpförebyggande medel (E551), syra (citronsyra), maltodextrin, jästextrakt. En hel del onödiga tillsatser som absolut inte behöver finnas i kryddor tycker jag! Visst finns det också bra kryddblandningar i butiken, men faktum är att de flesta innehåller ämnen som egentligen inte borde finnas där.

En av mina favoriter när det gäller färdiga kryddblandningar är Exotic Gardens kryddor som tillverkas i Syd-Österbotten. Jag har flera favoriter i deras sortiment, bl.a. “mormors köttbullskrydda” och “lök och dill-blandningen” som blir en perfekt gräddfilssås.

0 gillar
Mat & bak Recept

Du Kanske Också Gillar

Ingen Kommentarer

    Lämna ett Svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.