På gränsen

 

Ibland överraskar jag mig själv med att köpa något som egentligen inte alls är min stil. Min inredningsstil är nog ganska “ofinsk” på det sättet att jag inte är något större fan av Marimekkomönster eller finska designerlampor á la Yki Nummi eller Eero Aarnio. Vallilas tyger är en annan sak som oftast brukar kännas för djärva för mig – både i mönster och färgskala. Men nu har jag helt plötsligt mina första Vallila-kuddar i soffan!

 

 

Den enfärgade turkosa kudden har jag haft i soffan i flera månader tillsammans med en beige dyna. Nu till sommaren tyckte jag det behövdes lite blommigt i vardagsrummet för att få den rätta sommarkänslan.

 

 

Jag hade alltså två kriterier när jag letade sommarkudde – den skulle vara blommig och den skulle matcha den turkosa kudden. Letandet tog länge, jag hittade inget jag gillade. Tills jag såg den här halvgalna kudden från Vallila – då klickade det. Den balanserar nog lite på gränsen för vad jag gillar, speciellt den klarblåa färgklicken hade jag klarat mig utan. Men vardagsrummet blev betydligt piggare med de här kuddarna, så jag är mer än nöjd.

 

 

Där ser ni förresten vårt nya svarta skåp. Eller det är inte så nytt längre, men jag minns faktiskt inte om jag visat det på bloggen tidigare. Skåpet fick en ny turkosgrön skål häromdagen, som matchar kuddarna.

 

 

Ganska stillsam färg på skålen, men det behövs inte så mycket för att jag ska kalla det en färgklick. Turkos har förresten invaderat vårt hem och vår terrass de senaste dagarna, så förbered er på fler inlägg med samma färgskala. Fast då blir det aningen mer färgsprakande turkos.

 

0 gillar
Finsk design Glas & porslin Hemma hos oss Kuddar & dynor Nätbutiker Vardagsrum

Du Kanske Också Gillar

4 Kommentarer

 • Reply
  Seralias Stuga
  18 juni, 2014 at 22:09

  Hur fint som helst! Bra att våga lite i bland och sen kan man ju alltid återgå till det trygga gamla vanliga om så behövs :o) Jag har också plockat in lite blåa/turkosa nyanser i sommar. Ska visa snart. :o)

  Fin Midsommarhelg till dig!

 • Reply
  alegningela
  15 juni, 2014 at 11:57

  Det är roligt att testa sina gränser mellan varven. Oavsett vad det gäller. Kudden är jättefin!

 • Reply
  Anna
  29 oktober, 2014 at 16:59

  Hej. Vart har du fyndat ditt svarta skåp? Mvh Anna

  • Reply
   Anna-Lena
   29 oktober, 2014 at 17:21

   Det har jag hittat på en lokal butik här i Vasa som heter Minimani.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.