På terrassen

 

De senaste veckorna har jag fyllt terrassen med mängder av blommor. Jag är inte så förtjust i blomrabatter som ska rensas, så jag brukar ha de flesta sommarblommor i krukor på terrassen istället. Enkelt och lättskött och nära tillhands när det ska vattnas. Det är ändå här vi tillbringar största delen av vår tid utomhus, så vi får njuta av blomprakten på nära håll.

 

 

På terrassen står fortfarande det gamla symaskinsbordet som jag köpte av Ingela ifjol. Passar perfekt för en samling mindre krukor och vaser.

 

 

Rosa och turkos är mina sommarfärger som jag alltid vill ha på terrassen, men i år kunde jag inte motstå de mer naturliga, bruna “paffkrukorna” som i själva verket är tunga lerkrukor. Snygga eller hur? Med häftstift och allt – jag älskar sådana små detaljer!

 

 

Tyvärr har jag så dåligt minne (och dålig kännedom om växter) att jag inte med säkerhet kommer ihåg vad de fina rosa blommorna heter. Någon som kan hjälpa mig på traven? Det följde med en lapp, men den har jag förstås slängt eftersom jag tänkte att jag kommer att minnas det. Kan det vara bougainvillea?

 

0 gillar
Blommor Terrass Trädgård & natur

Du Kanske Också Gillar

7 Kommentarer

 • Reply
  Heidi
  11 juni, 2014 at 09:19

  Helt rätt, det är bougainvillea! Eller trillingblomma på svenska. Sign. jobbat-i-handelsträdgård 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   11 juni, 2014 at 10:58

   Tack, då vet jag med säkerhet! 🙂

 • Reply
  Susanna Tamminen
  12 juni, 2014 at 20:51

  Oj symaskinbordet är ju super fin! Gillar dina fina krukor också 🙂

 • Reply
  Daniela
  10 juni, 2014 at 23:19

  Vilka härliga "lådor"! Varifrån? Tycker blommorna ser ut som små söta trillingblommor. Som enligt wikipedia är samma som du själv skrev 🙂 I "södern" växer de sig stor på höga murar osv., om det är de.

 • Reply
  alegningela
  15 juni, 2014 at 11:58

  Jag är så glad att symaskinsbordet fick ett gott hem och att jag får se det här på internätet då och då!

  • Reply
   Anna-Lena
   15 juni, 2014 at 12:20

   Ja, bordet lever vidare och har det bra här! 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.