Garden Glory

 

Häromdagen fick jag syn på en bild som stack ut lite i bildflödet på Instagram. En guldfärgad trädgårdsslang upphängd på guldhorn. Det kändes som om någon hade läst mina tankar, för jag har mer än en gång klagat på alla fula slangar och tråkiga upphängningssystem som finns på marknaden. Ni vet, sånt som är praktiskt och välfungerande, men där estetiken inte har ägnats en tanke. Jag har svårt att förstå varför man måste designa fula saker, när man lika enkelt kan göra dem fina.

 

 

Det visade sig att det är svenska företaget Garden Glory som ligger bakom de vackra trädgårdsslangarna och de har t.o.m. vunnit Svenska Designpriset år 2012. Idén till Garden Glory föddes när Linda Brattlöf flyttade till ett hus med trädgård och insåg att alla vattenslangar var gröna och orange. Hon ville ha trädgårdsredskap som kunde inspirera henne att gå ut och skapa en fantastisk trädgård och därför gjorde hon slag i saken. Nu producerar hon exklusiva slangar under mottot ”For glamorous people with dirty nails”. Slangarna är förpackade som en handväska med gulddetaljer – bara en sån sak!

 

 

Slangarna är 20 meter, flexibla och lätta att använda tack vare trikåarmeringen, som gör att de inte viker sig. Slangarna är fria från bly och kadmium vilket innebär att man kan dricka vatten direkt ur slangen om man skulle vilja det. Slangarna har också UV-skydd vilket gör att de inte bleks av solen. Helt gratis är de förstås inte, utan man får lägga ut rejält mera än för en vanlig vattenslang, men så är ju en rosa eller guldfärgad slang nästan som ett smycke för huset också.

 

Bilder från Garden Glory.

0 gillar
Detaljer Prylar Trädgård & natur

Du Kanske Också Gillar

6 Kommentarer

 • Reply
  Malin S
  14 juli, 2014 at 17:15

  Såg de där i en inredningsbutik bredvid Åhlens i umeå i torsdags 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   14 juli, 2014 at 17:19

   Oj! Och jag som ska dit snart 🙂

 • Reply
  MALIN
  15 juli, 2014 at 14:46

  De är jätte snygga… skulle inte ha något emot den guldfärgade… lite guld i trädgården skulle det gärna få vara 🙂
  En fortsatt skön sommar! MALIN

 • Reply
  Maria
  15 juli, 2014 at 10:29

  Rosa och vita fås från Clas, men OBS!, ett annat märke. Priset 30 € 🙂

 • Reply
  Tuija
  15 juli, 2014 at 08:02

  Design butiken och priset var 995 SEK 😉

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.