Glasburk med sugrör

 

Hej bloggen! Och hej eventuella läsare som hittar in hit trots den värmebölja som råder just nu! Jag har massor att blogga om, men tiden räcker inte till. Det är jäktigt att ha semester 🙂 Ett litet tips tänkte jag komma med som kanske kan komma väl till pass nu när det utlovas temperaturer på närmare 30 grader de kommande dagarna. Ni kommer väl ihåg att dricka massor om ni vistas ute? Speciellt viktigt för barnen som ofta är aktivare än vi vuxna. Våra barn hoppar på studsmattan, cyklar, spelar badminton och sitter sällan still mer än en liten stund trots hettan. Däremellan kommer de och ber om vatten eller saft som tur är. Då ska glasen balanseras över tröskeln och ner för trappan ut på gården och ofta slutar det med att drycken är utspilld över hela golvet. Men nu har jag hittat den ultimata lösningen på det problemet.

 

 

Glasburkar med skruvlock som har ett hål för sugrör. Perfekt! Lätta att bära med sig, inget spill och inga insekter i glaset. Burkarna verkar dessutom vara det trendigaste du kan dricka ur just nu om man ska tro alla bilder på bloggar och Instagram där liknande burkar syns på var och varannan kalasdukning. Jag såg dem i Leilas webshop redan för några månader sedan, men tyckte att den modellen var lite otymplig för små barnhänder eftersom burken saknar handtag. Förra veckan var vi i Sverige och då såg jag att Lagerhaus också har en liknande modell, tyvärr var även den utan handtag, så det blev inget köp.

 

 

Häromdagen fick jag syn på de här burkarna på Clas Ohlson. Med handtag – precis vad vi behövde! Ett plus för de fina sugrören som är i hårdplast och förhoppningsvis håller länge. Jag har ett litet önskemål till alla sugrörstillverkare. Ni gör jättefina papperssugrör i snygga färger och mönster, men vi gillar inte materialet. Pappret blöts upp alldeles för lätt och dessutom smakar sugrören pyton enligt barnen. Så tillverka hellre samma snygga sugrör i något mera hållbart material, tack! Konstigt att det inte finns vanliga plastsugrör i fina prickiga och randiga mönster, de är ofta bara tråkigt enfärgade. Men det där var en liten parentes – det viktiga i det här inlägget är muggarna. Det får bli dagens tips till er!

 

 

0 gillar
Butiker Detaljer Dukningar Glas & porslin Hemma hos oss Inredningsbutiker Nätbutiker Prylar Semester Trender

Du Kanske Också Gillar

4 Kommentarer

 • Reply
  Victoria
  22 juli, 2014 at 23:08

  Super att även classe har gjort en variant av dem!! Läser många svenska bloggar som skrivit om muggarna från Lagerhaus, men lite långa vägar för ett par muggar tycker jag 😉 så tummen upp att man hittar dem även här nu!

 • Reply
  Sara
  23 juli, 2014 at 09:47

  Håller SÅ med dig om sugrören. Förstår inte varför de ska vara papper och smaka så skit 😀

 • Reply
  Tuija
  24 juli, 2014 at 11:34

  När jag var till lagerhouse så hade de slut de utan handtag och de ville jag ha;) skippade deras med handtag.

 • Reply
  Anna-Lena
  24 juli, 2014 at 23:38

  Victoria – ja, det är kul att de även går att få tag på här, annars brukar vi ju få vänta ett tag på innan olika "trendprodukter" når oss.

  Sara – hoppas någon läser och tar till sig våra önskemål nu då! 🙂

  Tuija – burkarna utan handtag verkar vara de vanligast förekommande, så kanske du hittar dem på något annat ställe. Såg inte ens att Lagerhaus hade burkar med handtag, de var nog slut i Umeå när jag var där.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.