Personliga tavlor

 

Tavlor är ett ganska komplicerat kapitel för mig. När jag tittar mig runt här hemma inser jag att vi endast har ett fåtal köpta tavlor, resten är endera foton på familjen eller motiv som jag själv gjort. Anledningen till det är att jag är supernoga med vad jag hänger upp på väggarna. Det måste vara något personligt, något som betyder nånting för mig. Jag kan titta på olika affischer på nätet och tycka att de är jättefina, men inte hos oss. För de saknar betydelse för mig, det är någon annan som designat eller målat motivet och det är inget som jag har någon koppling till. Låter kanske konstigt, men så är det för mig.

 

En tavla var jag faktiskt väldigt nära att klicka hem förra veckan, nämligen Ylva Skarps X-print som jag gillat ända sen jag såg den första gången. Men det var något som inte var helt hundra med den också – färgerna är inte de jag själv skulle ha valt och citatet “Would you do the same for me?” har jag ingen relation till. Men själva uttrycket i tavlan gillar jag – X:et och de rinniga, utsmetade färgerna. Så jag öppnade Photoshop och lekte lite med olika penslar en stund.

 

 

Resultatet blev en egen variant av X. En tavla som färgmässigt passar perfekt in hos oss och med en text jag valt själv. Storleken är 50×70 cm och jag skickade den till Ifolor för printning på fotopapper. Det är alltid lite risky business med färgerna innan man ser dem på riktigt, men jag är verkligen otroligt nöjd med resultatet. Färgerna blev precis som jag föreställt mig.

 

 

Tavlan passar i de flesta rum hos oss, så nu har jag lite beslutsångest över var den ska placeras. Från början utgick jag från att den skulle stå på vårt nya sidobord i hallen, men där blev den aningen för stor, så nu står den istället på det svarta skåpet i vardagsrummet.

 

 

Jag blev så biten av den här designflugan att jag redan har fler tavlor på gång. En lite mindre tavla till hallen är redan under produktion och den blir antagligen i samma stil också. Jag är fortfarande svag för texter och ordspråk på mina tavlor, men de behöver inte vara stora och uppta hela ytan, utan de får hellre vara lite i skymundan.

 

 

En annan fördel med en hemmagjord tavla är att det inte är någon katastrof om man tröttnar på den efter ett tag. Om jag ska köpa en dyr tavla måste jag vara verkligt säker på att jag vill ha den i många år och ombytlig som jag är så finns det inga sådana garantier.

 

0 gillar
DIY Hemma hos oss Inspiration Konst Made by me Modern inredning Tavlor Väggdekor Vardagsrum

Du Kanske Också Gillar

12 Kommentarer

 • Reply
  Kamomilla
  16 juli, 2014 at 08:05

  Smart! Och snyggt utfört! Wow!

 • Reply
  Christina
  16 juli, 2014 at 10:06

  Vad snyggt det blev. 🙂

 • Reply
  En silverkantad vardag
  18 juli, 2014 at 09:41

  Så fin tavla! Och så bra budskap!

 • Reply
  Seralias Stuga
  16 juli, 2014 at 23:44

  Den var fin! Det står Anna-Lena över hela konstverket! Det där skulle jag också vilja prova. Har just hängt upp två nya 'tavlor' i vårt vardagsrum men den målade jag med sprayfärg ;o)

  • Reply
   Anna-Lena
   16 juli, 2014 at 23:46

   Låter spännande! Jag funderade också på att måla "på riktigt", men kände att mitt konstnärsskap inte riktigt räckte ändra fram för ett sånt projekt 🙂

 • Reply
  TIDSTJUVEN
  16 juli, 2014 at 00:06

  Oj så fin din tavla blev i tryck! 🙂 Jag stormgillar också egengjorda tavlor och har flera typografitavlor som jag gjort själv på väggarna. Fast då har jag bara printat dem i A¤-storlek med en vanlig printer. Nästa gång måste jag bestämt testa att beställa i större format jag också, för det där ser ju väldans snyggt ut! Hur mycket kostade en A3:a via Ifolor?

  • Reply
   Anna-Lena
   16 juli, 2014 at 00:09

   Tack! De hade rabatt på den storleken när jag beställde så slutsumman med frakt blev ca 23 euro. Helt överkomligt alltså 🙂

   • Reply
    TIDSTJUVEN
    16 juli, 2014 at 00:21

    Ja, det var ju inte alls särskilt dyrt! 🙂 Tack för tipset, jag ska absolut forska vidare i detta. Man kan ju också trycka upp sin tavla som en vanlig affisch i något tryckeri. Fast då kanske färgerna och kvaliteten blir lite lidande förstås.

 • Reply
  Finnsessan
  16 juli, 2014 at 19:56

  Otroligt snyggt! Jag tycker också att det är svårt att hitta snygga tavlor att inreda med här hemma. Kanske får jag också testa på att göra egna alster..

 • Reply
  Greta
  16 juli, 2014 at 17:20

  Wow vilken fin tavla! För att inte säga hur bra texten är! Här finns knappt en enda tavla på väggarna efter att vi renoverat. Två tavlor finns som står lutade på bord. Har haft hem några från Ikea, men de känns bara som att "alla andra har samma". Så de väntar fortfarande… Och väggarna får bestämt vänta tills jag hittar det jag verkligen vill ha.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.