Söndagsutflykt

 

Igår hade vi en riktig toppendag! Det härliga vädret gjorde förstås sitt, men gårdagens program var också väldigt lyckat. Vi åkte på en söndagsutflykt norrut, dit vi vanligtvis inte åker så ofta. Ofta tänker man att man måste åka långt bort för att det ska kännas som semester, men jag gillar att göra korta dagsutflykter till platser som inte ligger så långt hemifrån. Eftersom vi vanligtvis åker söderut från Vasa åkte vi istället norrut den här gången.

 

 

Vi började med lunch på Tesse´s café i Vassorfjärden. Jag har många gånger susat förbi caféet, men jag tror faktiskt aldrig jag stannat där tidigare. Jag åt en himmelskt god pulled pork burger – rekommenderas varmt! Jag som annars inte äter bröd hade svårt att hålla mig ifrån den stenugnsbakade semlan. Vi spanade en stund på utsikten över fjärden och lekte i den lilla lekparken innan vi fortsatte. Nästa stopp var vid den här röda stugan som de flesta av er säkert känner igen.

 

 

Det ordnades loppisrace i Karvat, Kovik och Tuckor. Orter som för mig är helt obekanta trots att de bara ligger ca 45 km från Vasa. En som däremot inte är obekant för mig är Linda som bor i det här fina huset. Vilken härlig miljö!

 

 

Där stannade vi ganska länge och pratade med alla trevliga försäljare som hade samlats på gården. Fler bilder från loppisdagen hittar ni i Lindas blogg. Några fynd gjorde vi också – eller främst barnen då. Böcker, leksaksbilar och…..en lavalampa!

 

 

Jodå, ibland får man ge med sig och inte vara så strikt med inredningen i barnens rum. Lavalampor hör väl inte direkt till min favoritpryl, men som vi konstaterade med Linda så är det oundvikligt att barnen förr eller senare hamnar i “lavalampsåldern”. Jag har på känn att Linda var rätt glad över att lampan flyttade vidare nu… Jag har i alla fall en nöjd dotter nu som äntligen fått sin hett efterlängtade lavalampa och jag måste medge att detta var en av de snyggare jag sett, så helt illa är det ju inte.

 

 

Efter loppisracet åkte vi vidare till Hellnäs simstrand. Där tillbringade vi några timmar i vacker miljö och otroligt skönt väder.

 

 

Bättre än så här blir det nog inte på sommaren! Hoppas vi har många likadana dagar framför oss ännu! Och på tal om loppisrace så ska jag passa på att puffa för Sundom loppisrace som ordnas lördagen den 9 augusti. Här hittar ni evenemangets Facebook-sida.

 

0 gillar
Bloggar Lampor & ljus Loppis Semester Trädgård & natur

Du Kanske Också Gillar

14 Kommentarer

 • Reply
  Cia
  7 juli, 2014 at 12:07

  I Jeppo ordnas Loppis race inkommande helg alltså 12.07. http://www.jeppo.fi/sv/node/105

 • Reply
  Seralias Stuga
  7 juli, 2014 at 12:22

  Nu ångrar jag ju att jag inte kom :/ Första riktiga semesterdagen, ville bara vara i trädgården och ta igen mig efter 'reiset' innan semester. Jätte fina bilder från Hellnäs och från Lindas. Hon ser lika glad ut som alltid 🙂

  p.s. Hos oss finns en exakt likadan lavalampa till loppislådan. Tänkte liksom ifall du vill ha en egen du också?! 😉

  • Reply
   Anna-Lena
   7 juli, 2014 at 12:51

   Ha, ha nej tack jag tror det räcker med en lavalampa för tillfället!

 • Reply
  CAISA K.
  9 juli, 2014 at 09:37

  Vilken härlig dag ni verkar att ha haft.

  Vet du jag fundera när jag läst lavalampa nånstans [IG?] att va e nu he, tänk på na lastbilslava jag, men nu ser jag ju att det är en laaavalampa 😉 En sån har också varit på tapeten här hos oss nångånge, dock har ännu ingen hittat hem, men man vet aldrig 🙂

  Skön onsdag till er.

  • Reply
   Anna-Lena
   9 juli, 2014 at 16:46

   Haha, ja en "lastbilslavalampa" hade varit ännu värre än den här 🙂

 • Reply
  Vform
  7 juli, 2014 at 13:32

  Fagerö Skärgårdsloppis i Rangsby 2-7 augusti!
  Blir bara större och större!
  Sköna dagar till Dig!

 • Reply
  Linda
  7 juli, 2014 at 13:33

  Oj så härligt det ser ut med en stund på stranden efter loppisracet, det hade vi också behövt, men så långt kom vi oss aldrig.
  Det var så roligt att ni kom på loppisracet. Och vilka fynd då dessutom! 😉 Lavalampan gör ju sig riktigt bra där. Du ska veta att jag sökte länge innan jag hittade en lavalampa jag godkände att köpa hem, så den är utvald med omsorg, haha. Men ännu gladare är jag förstås nu då den hittat ett nytt hem! 😀

  En fin vecka till er!

 • Reply
  Loppisracet |
  7 juli, 2014 at 13:25

  […] Anna-Lena med familj hade också hittat ut till vårt loppisrace. På bilden står hon och håller i ett av sina loppisfynd, eller dotterns fynd egentligen. Mera om just det kan ni läsa på hennes blogg. […]

 • Reply
  TIDSTJUVEN
  7 juli, 2014 at 13:06

  Så härliga bilder! 🙂 Vilken mysig söndagsutflykt ni fick. Och visst är det fint i Hellnäs! Därifrån är bilderna i mitt senaste inlägg också – fast från andra sidan bron. 😉

 • Reply
  ika
  13 juli, 2014 at 00:09

  Lördagen den 16 augusti ordnas loppisrace i Kronoby! Hoppas att folk även hittar hit. Mer info kan hitta på http://kronobyloppisrace.blogspot.com. Sidan uppdateras efterhand.

 • Reply
  Ann-Lis
  14 juli, 2014 at 14:34

  Efter att du skrev detta inlägg och jag läste på IG kom vi oss för att svänga in på en pulled porkburgare när vi kom från Jakobstad. Utflyktsdagar underbara dagar att minnas sen!

  • Reply
   Anna-Lena
   14 juli, 2014 at 15:08

   Vad kul! Hoppas du gillade burgern! 🙂

 • Reply
  Nadia
  14 juli, 2014 at 23:35

  Mysig utflykt ni hade! Och lavalampan va ju faktiskt åt det snyggare hållet 🙂

  Vill tipsa om Vöråstans gårdsloppis den 6.9 kl 11-15. Kanske inte sommar mera då men VARMT ska det vara då (hoppas jag).

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.