Kvarkenfisk

 

Nu är hösten definitivt här. Det bestämde jag i alla fall häromdagen när jag “städade bort sommaren” ur vardagsrummet och plockade fram kuddar i svart och smutslila. Men en liten tillbakablick på sommaren kanske ni ändå orkar med. Under Umeå-resa hade vi nämligen “lokala guider” i form av min mans syster och hennes man. De tog med oss till två ställen som ligger lite utanför stan och därför kanske är obekanta för många.

 

 

Det första stället vi åkte till var Kvarkenfisk som ligger i Rovögerns fiskehamn i Täfteå, ungefär en halvtimmes bilfärd utanför Umeå. Vid Kvarkenfisk finns en liten butik där man säljer färsk fisk som t.ex. sik, abborre, gädda, strömming och lax.

 

 

Vi åkte ut dit för att äta lunch i deras restaurang. Enligt infon på deras webbsida rymmer restaurangen närmare 70 pers och ute på bryggan finns plats för ungefär lika många gäster. Det var smockfullt när vi kom dit, både inomhus och utomhus, vilket säger lite om ställets popularitet.

 

 

Maten då? På menyn fanns förstås endast fisk och skaldjur och jag hade svårt att välja vilken delikatess jag skulle prova på. Det blev till slut en räkmacka, vilket var ett riktigt bra val en varm sommardag som denna. Så otroligt gott!

 

På väg tillbaka till Umeå stannade vi vid en annan pärla – mer om det stället i ett annat inlägg.

 

0 gillar
Semester Tips

Du Kanske Också Gillar

3 Kommentarer

 • Reply
  Nadia
  25 augusti, 2014 at 21:21

  Nice med sommarstädning! En vecka countdown, sen "får" jag också plocka fram hösten. Hurraaa! Smutslila, snyggt!

 • Reply
  Petra
  26 augusti, 2014 at 07:47

  Jag har fortfarande inte åkt över till Umeå, men en vacker dag så… 🙂 Skönt också med lite höstfärger hemma, det börjar vara dags nu. Min ZbH-kollektion kom nu, och det är minsann lite julafton att packa upp allt nytt!

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.