Pizza utan mjöl

Pizza är något som går hem hos de flesta, men för den som inte tål mjöl och kolhydrater kan det vara svårt att hitta ett bra substitut till pizzabottnen. Jag har prövat många olika recept och ett tag gjorde vi alltid en botten baserad på mandelmjöl, men som jag skrivit tidigare så tar mandelsmaken lätt över och det blir ofta torrt och trist. Men nu har jag hittat en helt mjölfri botten som alla i familjen gillar. Ingredienserna ser ni på bilden här nedanför.

   

 

LOW CARB PIZZABOTTEN
6 ägg
8 dl riven ost
2 tsk bakpulver
2 msk fiberhusk
ev. lite salt

Vispa äggen ca 4-5 min. Tillsätt den rivna osten, bakpulvret, fiberhusken och ev. lite salt. Blanda noggrant med en sked. Häll ut smeten på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.

 

 

 

Bred ut smeten med en sked så den täcker hela ugnsplåten. En annan fördel med den här smeten är att den är så mycket snabbare och enklare att göra än en vanlig pizzabotten.

 

 

 

 

Grädda bottnen i 10-12 min i 200 grader varm ugn tills ytan är lite gyllenbrun. Jag brukar lägga några matskedar av min hemlagade ketchup på botten och sen fyller jag med det som råkar finnas i kylen och toppar med riven ost. Grädda ca 10-12 min tills osten smält.

 

 

 

 

Smaklig måltid!  

  

 

 

Samma recept kan också användas för att göra bröd. Då klickar man bara ut mindre rundlar på ugnsplåten och gräddar dem. Supergott med mycket smör, ost och skinka på!

 

 

0 gillar
Dukningar Hemma hos oss Kök Mat & bak Recept Trädgård & natur

Du Kanske Också Gillar

2 Kommentarer

 • Reply
  Greta
  2 augusti, 2014 at 19:47

  Skulle precis kommentera att just det receptet, men med mindre ingredienser använder jag som bröd recept. Jättegott, med all möjligt valfritt pålägg.
  Nu ska testa ditt recept, så blir det ju mera bröd på plåten ; ) Tack för det!

  • Reply
   Anna-Lena
   2 augusti, 2014 at 22:10

   Javisst är det ett användbart recept, funkar till allt!

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.